Heimtextil 2020 ’de tekstil teknolojilerinin alanı genişledi. 7-10 Ocak tarihleri arasında Frankfurt’ta 50. defa düzenlenecek olan Heimtextil fuarında ev ve kontrakt tekstiller alanındaki yeni koleksiyonlara ve sürdürülebilir ürünlere ev sahipliği yapmanın yanı sıra, geniş bir makine yelpazesini de sunacak. Katılımcı ve ziyaretçi talepleri göz önünde bulundurularak, daha verimli daha dijital ve daha yaratıcı tekstil üretimi için ‘Tekstil Teknolojileri’ ürün segmentinin alanı genişletildi.
Dijital devrim hali hazırda ev tekstil üretimi ve işlenmesinde temel değişikliklere yol açıyor. Endüstri 4.0 ve dijitalleştirme, kişiselleştirme, otomasyon, makine öğrenmesi, büyük veri, kendi kendini organize eden üretim sistemleri ve dijital baskı buradaki anahtar kelimelerdir. Önümüzdeki Heimtextil edisyonunda, sektördeki mevcut teknolojik devrimin sağladığı fırsatları vurgulayacak ve en son ürün geliştirmelerini sunacak.
Heimtextil 2020 ’de tekstil teknolojilerinin alanı
Heimtextil, genişletilmiş bir teknoloji sunumuyla birlikte, yaklaşmakta olan uluslararası ev ve kontrakt tekstilleri fuarında makine alanı için yeni bir isim de sunuyor; ‘Tekstil Teknolojileri’ Salon 3.0’da ‘Dijital Baskı Teknolojileri’ ve ‘Tekstil İşleme bölümlerinde; dijital baskı makinelerinden yazılıma, tekstil üretimi için ilgili aksesuarlardan makinelerine kadar yarının teknolojilerini yer verecek. Messe Frankfurt’ta Tekstil ve Tekstil Teknolojilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt şunları söyledi; “Genişletilmiş sunum alanıyla, sektörden temsilciler için sipariş seçeneklerini ve enformasyon tekliflerini geliştiriyoruz. Malzemelere ve tasarımlara ek olarak, önde gelen uluslararası tedarikçilerden gelen yeni teknolojiyi ve ilgili aksesuarları burada bulabilirsiniz.”
Önümüzdeki Heimtextil’de ‘Tekstil İşleme’ alanı, özellikle tekstil işleme makineleri için yeni ilavelerle genişletilecek. Yeni katılımcılar arasında Türkiye’den Demsan Tekstil Makine ve Tunca Teknik, ABD’den Joos dikiş makineleri, İtalya’dan Monti Antonio ve Hollanda’dan Neenah Coldenhove ve Wybenga bulunuyor. Wybenga, Frankfurt’taki fuarda perde ve jaluzi üretimi için makinelerinin tamamını sunacak. Avusturya’dan J. Zimmer Maschinenbau ve Almanya’dan ZSK Strickmaschinen de yeni ürünlerini sunacak. ZSK, Heimtexil’de kişiselleştirme ve özelleştirme trendlerine odaklanacağını açıkladı. Bu doğrultuda, daha fazla iğneye sahip en yeni nakış makinelerini sunacak. Daha fazla sayıda iğne, iş akışını daha etkili hale getiriyor. Satış kanalları optimize edilecek ve çevrimiçi sipariş sistemleri ve mağazalara daha iyi stok sağlanacak. İtalyan Tekstil Makinecileri de ACIMIT ortak bir stantıyla temsil edilecek ve dernek üyelerinin işleme sektöründeki teknik yeniliklerini sunacak. ‘Dijital Baskı Teknolojisi’ alanında ise İtalya’dan Aleph, Fotoba International, MS Printing Solutions ve Sublitex’in yanı sıra, Almanya’dan baskı makineleri üreticisi HP, Portekiz’den Mtex Solutions temsil edilecek.
Yeni ‘Tekstil Teknolojisi Konuşmaları’
En son teknoloji ve ürün geliştirme ile ilgili değerli bilgiler, özellikle fuar alanının hemen yanında bu amaç için oluşturulan ‘Textile Technology Talks – Tekstil Teknolojisi Konuşmaları’ adlı konferans alanı tarafından verilecek. Heimtextil, köklü enstitüler ve derneklerle işbirliği yaparak, fuarın dört günü boyunca konferanslara ve uzman görüşmelerine katılımcıları davet ediyor. Örneğin, Makine Mühendisliği Endüstrisi Birliği (VDMA) ‘Talep üzerine imalat: bireysel ve sorumlu üretimin geleceği’ hakkında bilgi sağlayacak. Aşağıdaki endüstri ortakları, programı içerik ortakları olarak da destekleyecek: RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknolojisi Enstitüsü (ITA), Alman Tekstil ve Elyaf Araştırmaları Enstitüsü (DITF), Avrupa Serigrafi Baskı Ekipman Üreticileri Birliği (ESMA), Saxon Tekstil Araştırma Enstitüsü (STFI) ve Dünya Tekstil Bilgi Ağı (WTİN).
Uzman merkezi tekstil vernetzt, katılımcıları 9 Ocak 2020’de bir ağ kahvaltısına davet ediyor. DITF’den Bastian Baesch ‘Akıllı Evde Dijitalleşme – yeni tekstil ürünleri için fırsatlar’ hakkında konuşacak. ITA’dan Frederik Cloppenburg ‘Üretime dair ne kadar büyük veri büyük bir iş haline geliyor’ sorusuna yanıt verecek. STFI’den Frizzi Seltmann ‘İnsanlarla robotlar arasında işbirliği – tekstil üretim ortamında mobil ve sabit robot sistemleri’ konusunu ele alacak.