9.6 C
İstanbul
Çarşamba, Kasım 27, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Hazır giyimde ihracat beklentisi 20 milyar dolar

GüncelHazır giyimde ihracat beklentisi 20 milyar dolar

- Haber Sponsoru -

Türkiye’de pek çok sektör, yılın ilk aylarından itibaren pandeminin olumsuz etkilerini üzerinden atmaya başlarken, bu sektörlerin başında ise hazır giyim ve konfeksiyon geldi. Samancı Group bünyesinde bulunan  Halifaks’ın TİM verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, konfeksiyon ve hazır giyim ihracatının, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla %11,62 artarak 4,7 milyar dolara yükseldiği yer aldı.

İnceledikleri verilere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Samancı Group Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Samancı, pandemide özellikle son kullanıcıyla yakın temas halinde olan sektörlerin dijital dönüşüm adına önemli dersler çıkardığını gördüklerini söyledi. Mahir Samancı bu durumun, giyim ve konfeksiyon sektörünün hızlı bir toparlanma sürecine girmesini sağladığını belirterek, dijital çağa entegre olma hamlelerinin ihracata olumlu yansıdığı tespitinde bulundu.

“Bu yılı 20 milyar dolarlık ihracatla kapatabiliriz”

Mahir Samancı; “Bu hamleleri kurtarıcı değil, geleceği yakalamanın olmazsa olmaz şartı olarak değerlendirmeyi başarırsak, ivmenin sürdürülebilir olmasını sağlayabiliriz” diye konuştu. Mahir Samancı, doğru adımların atılması durumunda sektörün yılın ilk çeyreğindeki tabloyu çok daha ileriye taşıyarak yılı 20 milyar dolarlık ihracatla kapatabileceğinin altını çizdi.

En çok ihracat yapan şehir İstanbul

TİM veriler ışığında yapılan değerlendirmeye göre, en çok ihracat yapılan ülkelerin başında 844 milyon dolarla Almanya geldi. Onu 570 milyonla İspanya, 410 milyonla Birleşik Krallık, 324 milyonla Hollanda ve 230 milyon dolarla Fransa takip etti. En çok ihracat yapan ilimiz ise 3,2 milyar dolarla İstanbul olurken, onu 376 milyonla Bursa, 351 milyonla İzmir ve 293 milyon dolarla Denizli izledi.

Hazır giyimde ihracat beklentisi 20 milyar dolar
Hazır giyimde ihracat beklentisi 20 milyar dolar

“Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Satış” konsepti öne çıktı

Grup bünyesindeki 6 markadan biri olan Halifaks’ın bu alanda yaptığı çalışmalar üzerinden konuyu örneklendiren Mahir Samancı, Halifaks’ın 1965’ten bu yana erkek triko ve tişört üretimi yaptığını hatırlattı. Kuruluşundan başlayarak toptan ve perakende satış yapan markanın, son 6 aydır ise dijital yatırımlarını artırarak e-ticaretteki perakende faaliyetlerine hız verdiğini aktaran Mahir Samancı sözlerini şöyle sürdürdü; “Dünyanın ve ticaretin bugünküne oranla çok daha küçük olduğu dönemlerde, üreticiden doğrudan son tüketiciye satışlar yapılırdı. Bugünün küresel dünyasında markalar için pazar tüm dünya ve artık e-ticaret aracılığıyla ürettiklerimizi doğrudan tüketicilere ulaştırabiliyoruz.”

“Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Satış” konseptli iş modeli DTC’yi (Direct-to-Consumer) benimseyerek müşteri deneyimini ön planda tutabildiklerini belirten Mahir Samancı; “Amacımız, bugüne kadar toptan markalar arasında değer kazanan Halifaks’ı doğru dijital dönüşüm adımlarını takip ederek perakendede de yükselen markalar arasında konumlandırmak ve böylece ülke ekonomisine sağladığımız katkıyı daha da artırmak” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler