Köklü bir geçmişe sahip HASSAN GROUP, yeni makine yatırımları ile nonwoven sektörün endüstrileşmesine öncülük etmeye ve büyümeye devam ediyor. Frankfurt’ta düzenlenen Techtextil 2017 fuarında grup şirketlerinden MERKAS ve HASSAN TEKSTİL iki yeni hat anlaşmasını sonuçlandırdı. DiloGroup’tan elyaf hazırlama, tarak besleme makinesi Multi Feed ve geniş en çalışma tarağından oluşan bu tam kurulum, Şubat 2018’de Merkas Tekstil San. ve Tic. A.Ş.’ye gerçekleştirilecek.
HASSAN, TELASİS, PELSAN, TEKSİS, MERKAS, HASPAŞ, ŞİTEKS ve CATSİS firmalarını çatısı altında toplayan HASSAN GROUP, hijyen ve medikal sektörlerin yanında otomotiv, inşaat, temizlik, ayakkabı, konfeksiyon, mobilya, beyaz eşya, filtre vb birçok sektör için nonwoven ürünleri üretiyor.
Hijyen sektöründe faaliyet gösteren grup şirketi Merkas Tekstil; Air Through Bonding (ATB) yöntemi ile yüksek hacimli (high-loft) nonwoven tekstil yüzeyler üretiyor. Performans artırıcı çözümler sunan bu ürünler; ADL (Acquisition Distrubition Layer) , ATB-Top Sheet ve ATB-Back Sheet komponentleri olarak; çocuk bezi, hijyenik ped ve yetişkin-hasta bakım ürünlerinde kullanılıyor. Merkas, ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı pazarlara sunuyor ve 2018 yılının 2.çeyreğinde devreye girecek olan yeni üretim hattının yardımıyla kapasitesini ve çeşitliliğini arttırıyor.
HASSAN GROUP farklı sektörlere hizmet veriyor
Hassan Group ’un grupla aynı adı taşıyan bir diğer üyesi, Hassan Tekstil San. ve Tic. A.Ş. iğneleme (needle punch ) tekniği ile otomotiv keçeleri jeotekstiller, inşaat yalıtım ve koruma keçeleri, temizlik bezleri başta olmak üzere mamul ve yarı mamul üreterek birçok farklı sektöre hizmet veriyor. Hassan Tekstil’in üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla sipariş ettiği yeni üretim hattının teslimatının da 2018 yılının ilk yarısında teslim edilmesi planlanıyor.
Bunlarla beraber, Ar-Ge ve innovasyona büyük önem veren grup, 2017 yılı içerisinde T.C Sanayi Bakanlığı’na bağlı 449. Ar-Ge Merkezi oldu. Bu merkezde yapılacak AR-GE çalışmalarıyla yeni ürünler geliştirerek hem sektöre inovatif ürünler kazandırmayı hem de pazardaki ürün gamını genişletmeyi hedefliyor. Bu bağlamda hali hazırda 14 adet patent ve faydalı model başvuru ve belgeleri tamamlandı.
EDANA (Avrupa Nonwoven ve Tek Kullanımlık Ürünler Birliği) tarafından İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Index’17 fuarında; Innovasyon alanında yaptığı çalışmalarla “Sürdürülebilir Ürün “Kategorisinde “Kendi kendine yetebilen doğal afet çadır kumaşı” projesi ile ödüle layık görüldü. Bu proje aynı zamanda Türk Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Federasyonlarına (IFRC) bağlı Barınak Araştırma Birimi ile beraber gerçekleştirilerek; başta Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm afetzedeler ve mültecilerin yaşam koşullarını iyileştirmesi sebebiyle bir sosyal sorumluluk projesidir.