8.6 C
İstanbul
Salı, Ocak 21, 2025

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

Ünlü giyim markalarıyla çalışan Fi Triko iflasını açıkladı

Zara, Pierre Cardin, USPOLO, LCW ve Defacto’nun...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Gelişmiş Mimaki Tiger600-1800TS yeni fırsatlar için ITMA 2023’te tanıtılacak

BaskıGelişmiş Mimaki Tiger600-1800TS yeni fırsatlar için ITMA 2023’te tanıtılacak

- Haber Sponsoru -

Endüstriyel inkjet baskı makineleri, kesim plotterları ve 3D baskı makinelerinin lider markası Mimaki, en verimli süblimasyon transfer baskı makinesi Tiger600-1800TS’yi 8-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan ITMA 2023 fuarındaki H7-C304 standında tanıtmaya hazırlanıyor. Bu yeni yüksek hızlı, kompakt ve güçlü, rulodan ruloya inkjet baskı makinesi, tekstil baskı endüstrisinde analogdan dijitale dönüşümü hızlandırmak için tasarlandı.

Tiger600-1800TS, yenilenen yüksek hızlı baskı kafası ve Mimaki’nin tescilli görüntü kalitesi geliştirme teknolojileri sayesinde saatte 550 m2 maksimum baskı hızına (önceki modelden %143 daha hızlı) çıkabiliyor. Kağıt takma ve sarma sistemlerinin her ikisinin de makinenin arkasında yer aldığı yeni tasarım sayesinde, baskı makinesinin boyutu da önceki sisteme kıyasla yarı yarıya küçültüldü. Alandan tasarruf sağlayan bu daha küçük ayak izi, kullanıcıların değişken taleplerini karşılamak için kolayca birden fazla ünite kurmasını sağlarken, genel üretim kapasitesini de artırıyor.

Mimaki Eurasia Genel Müdürü Arjen Evertse; “Tüm bu yenilikçi gelişmeler, Tiger600-1800TS’yi analog tekstil işlemleriyle rekabet etmek ve dijital baskı üretimine geçişi desteklemek için ideal bir konuma getiriyor” dedi. Evertse; “Dijital baskının faydaları uzun, karmaşık ve sürdürülemez analog üretim yöntemlerine kıyasla çok çeşitlidir. Baskı üreticilerinin değişen talep miktarı ve çeşitliliğine yanıt vermesini mümkün kılan dijital baskı, en hızlı ve uygun maliyetli çözüm olarak öne çıkıyor. Daha fazla tasarım esnekliği sağlayan dijital baskı, yerel üretim, minimum stok ve dolasıyla ürün israfının önlenmesi gibi avantajlarının yanı sıra, analog işlemden kaynaklanan atık suyun tamamen ortadan kaldırılması sayesinde çevresel etkiyi de azaltıyor” dedi.

Sürdürülebilirlik talepleri Tiger600-1800TS ile tam olarak karşılanıyor

Tiger600-1800TS’nin diğer bir çevresel faydası da baskıda kullanılan MLSb510 serisi süblimasyon boyalarının yakında bluesign®(1) sertifikası alması olacak. Haziran 2023’te verilmesi beklenen bu sertifika, MLSb510 boyaların, nihai tüketicilerin ve baskı operatörlerinin güvenliği ve çevrenin korunması açısından en yüksek kalitede olduğuna dair güvence sağlayacak ve bu sayede Mimaki tekstil endüstrisinin sürdürülebilirliğine katkıda bulunacak.

Mimaki’nin güvenilir, kullanımı kolay ve verimli çözümler geliştirme konusundaki iyi bilinen uzmanlığı, Tiger600-1800TS’nin geliştirilmesinde de etkisini gösterdi. Baskı makinesinin boya tankı, baskı işlemi kesintiye uğramadan değiştirilebiliyor, bu da makinenin durma süresini en aza indiriyor. Yapışkanların blanket üzerine uygulanması ihtiyacını ortadan kaldıran rulo kağıt besleme yöntemi sayesinde baskı makinesinin bakım ihtiyacı da azalıyor.

“Tiger600-1800TS, tüm gelişmiş mühendislik özellikleri ve pratik, kullanıcı dostu tasarımıyla mevcut ve potansiyel tüm kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını mükemmel şekilde karşılıyor” diyen Arjen Evertse, sözlerini şöyle tamamladı; “Mimaki’nin zengin ürün portföyüne eklenen bu yeni yüksek hacimli süblimasyon transfer baskı modeli, sağladığı avantajlarla analog baskıdan dijital baskıya geçişi teşvik ediyor. İlham verici çalışmalara imza atan tekstil endüstrisinin değişen üretim gereksinimleri açısından dijital baskı kaçınılmaz olarak en iyi çözümü oluşturuyor. Üstelik, Tiger600-1800TS başta olmak üzere tüm dijital tekstil baskı çözümlerimiz daha sürdürülebilir ve çevreye duyarlı bir dönüşümü destekliyor ve teşvik ediyor.”

1 – bluesign: bu standart, tüm imalat sürecini göz önünde bulunduran ve çevreye etkiyi en aza indirip insan sağlığını korumayı amaçlayan, tekstil endüstrisine yönelik bağımsız bir onay sistemidir ve sertifika programı İsviçre’de bulunan bluesign technologies ag tarafından yönetilmektedir.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler