ITM 2018 fuarında tekstil dijital baskısı için yeni GT serisinden bir modeli tanıtan Future Digital, bu alandaki başarılı Türk markaları arasında öne çıkıyor. Firma Türkiye pazarından sonra küresel pazara ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Dijital baskı endüstrisinin en önemli yerli oyuncularından Future Digital, katıldığı ITM 2018 fuarında kendi geliştirdiği GT serisinin lansmanını gerçekleştirdi. Fuar boyunca ziyaretçilerin uğrak noktalarından birisine dönüşen firma standında, GT serisine ait saatte 550 metrekare baskı hızına ulaşan model ziyaretçilerden yoğun ilgi görmeyi başardı. 2000 yılında kurulan Future Digital, Türk tekstil endüstrisine uzun dönem birçok önemli markanın temsilcisi olarak hizmet verdi. Hızla büyüyen ve genişleyen dijital baskı sektörünün ihtiyaçlarını yakından bilen firma, yoğun bir AR-GE çalışması ile 2014’te kendi markası ile dijital baskı makinesi üretimine başladı. Bursa’daki 3500m2’lik kapalı üretim tesisinde çalışmalarını yürüten Future Digital, böylece sektöre GT serisinin yanı sıra birçok yeniliği kazandırdı.
ITM fuarında gerçekleştirilen bir basın toplantısı ile tanıtılan GT serisinin 4 ve 8 renkte saatte 375-550m2 baskı gücüne sahip modeli, performansıyla tam not aldı. Dünyada süblime baskı segmentinde bir ilk olan bu model tamamen Türk mühendisliğinin bir ürünü olarak geliştirildi ve üretildi. Üstün endüstriyel gücü nedeniyle ‘Tek başına bir fabrika’ya benzetilen serideki modeller 300 ila 1200 dpi arasında çözünürlük sunuyor. 7/24 durmaksızın baskı yapma imkanına sahip olan serideki modeller 1900, 2200 ve 3300 mm baskı genişliklerine sahip.
Kyocera Piezo baskı kafaları ile donatılan yeni Future GT serisi, hızı ve baskı kalitesiyle ITM 2018’de tekstilcilerin beklentilerini karşıladığını gösterdi. Future Digital geliştirdiği bu seri ile sadece Türk tekstil endüstrisini değil küresel pazarı hedefliyor. 15-18 Mayıs tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilecek FESPA 2018 fuarı başta olmak üzere küresel pazardaki önemli fuarlara katılacak olan firmanın en önemli kozunu bu yeni seri oluşturuyor.
Future Digital bir dünya markası olma yoluna girdi
Future Digital Genel Müdürü Selçuk Hazineci GT serisinin endüstriyel taleplere yanıt veren bir donanıma sahip olduğunu söyledi. “Saatte 550 m² baskı hızındaki yeni Future GT makinemize olağanüstü düzeyde talep var” diyen Hazineci sözlerini şöyle sürdürdü; “Future Digital ihracatta büyümeyi düşünen, bir dünya markası olmayı hedefleyen bir yola girdi. Aynı zamanda bu kadar tecrübeyle artık bir Türk firmasının da dijital baskı sektöründe başarılı ve verimli bir makine yapabileceğini ve dünya markası olabileceğini ispat etmek istiyoruz” dedi.
Hazineci pazara sundukları Future Carta ve Future GT serisi modellerini sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda ihracat pazarlarında da tanıtmak ve satmak istediklerini söyledi. Future Digital’in arka planında çok güçlü bir AR-GE ve UR-GE olduğunu belirten Hazineci; “Dijital tekstil ve dijital kâğıt baskısı dışında birçok fuarları yakından takip ediyoruz. Tekstil dışı dijital baskıya girmekle ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Tekstil dijital baskıdaki başarılarımızı HPL, suni deri, mobilya gibi tekstil dışı alanlara taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Türk tekstil sektörünün talep ettiği dijital baskı çözümlerini üretiyor
Türk tekstil dijital baskı pazarının belki de dünyadaki en dinamik ve hızlı gelişen baskı pazarı olduğunu söyleyen Future Digital Teknik Servis Müdürü Erdem Canık bu süreci şöyle özetledi; “Türk tekstil dijital baskıcıları daha kaliteli, daha hızlı, daha verimli ve daha ekonomik üretimi çok güçlü bir şekilde talep ediyor. Öyle bir noktaya geldik ki, artık mümessili olduğumuz firmalar ve diğerlerinin bu talebi karşılayacak ürünleri olmadığını gördük. Böylece kendi dijital baskı makinemizi, bilgi ve tecrübemizin verdiği güvenle üretmeye karar verdik. Aradan 4 yıl geçti, çok yol aldığımızı düşünüyoruz. Hem makinenin üretkenliği ve gücüyle hem de pazardaki ilgiyle çok iyi sonuçlar aldığımız için mutluyuz.”
Future Digital bir makine üreticisi olarak ilk önce Carta modelini pazara sundu ve kısa sürede yüksek sayılara ulaşan kurulumlar gerçekleştirdi. Bursa’daki bugünkü modern üretim tesisine 2016’da geçen Future Digital; burada hem AR-GE çalışmalarını hem de endüstriyel dijital tekstil baskı makinelerinin üretimini eş zamanlı sürdürüyor. Future Dijital küresel pazar hedefleri için AR-GE merkezinde tamamen Türk mühendislerin geliştirdiği yazılımları ve projeleri hayata geçiriyor.