10.1 C
İstanbul
Pazartesi, Kasım 18, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Fransız tekstil ekipmanları üreticileri tekstilde dönüşümü teşvik ediyor

GüncelFransız tekstil ekipmanları üreticileri tekstilde dönüşümü teşvik ediyor

- Haber Sponsoru -

Ar-Ge çalışmalarında enerji, ham madde, su ve kimyasal tasarrufu ve geri dönüşüm süreçlerinin yanı sıra dijitalleşmeye odaklanan Fransız tekstil makineleri üreticileri, yenilikçi çözümlerini güçlendirecek. Fransız Tekstil Ekipmanları Üreticileri Birliği (UCMTF) Genel Sekreteri Christian Guinet, Textilegence’a yaptığı açıklamada, stratejilerinin müşterilerine kendi pazarlarından talep edilenleri üretmeleri için doğru ekipmanları sunmak olduğunu belirterek, dijitalleşmenin de sektörde büyük bir rol oynamaya devam ettiğine dikkat çekti.

2022’ye ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Guinet, pandemi yılı olan 2020’nin ardından 2021’de satışlarının %50’den fazla toparlanarak ‘normal’ 1 milyar euroluk yıllık ciroya ulaştığını ve hem sipariş alımları hem de satışlar için yaklaşık olarak aynı rakamı beklediklerini ifade etti. Bazı bileşenlerdeki inanılmaz fiyat artışlarından marjlarının zarar gördüğünü kaydeden Guinet, mikroişlemcilerde yaşadıkları stok ve fiyat sorunları ile uluslararası ticareti çok karmaşık hale getiren lojistik darboğazların da kendilerini olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi. Guinet sözlerine şöyle devam etti:

“En önemli pazarımız olan Çin’de o kadar çok kapanma yaşandı ki, bu büyük pazarda sipariş alımlarımız henüz toparlanamadı. Türkiye piyasası da çok yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar da dahil olmak üzere pek çok aksaklık yaşadı. Bununla birlikte, Türkiye’de, Gaziantep merkezli halı endüstrisi de dahil olmak üzere tekstil endüstrisinin her segmentindeki müşterilerimizle çok yakın ortaklıklar sayesinde, bazıları biraz ertelenmiş olsa da birçok proje üzerinde çalışmaya devam ettik. Neyse ki ABD gibi pazarların yanı sıra Güney Amerika ve Hindistan’dan gelen bazı tatmin edici siparişler sayesinde bu olumsuzlukları telafi ettik.”

Fransız Tekstil Ekipmanları Üreticileri Birliği (UCMTF) Genel Sekreteri Christian Guinet

“2023’te olumlu bir tablo bekliyoruz”

Savaş, lojistik aksaklıklar, yüksek enerji fiyatları, enflasyon ve yüksek faiz oranlarının manşetleri oluşturduğunu belirten Christian Guinet; “Ancak lojistik aksaklıklar önemli ölçüde azalmış görünüyor, nakliye fiyatları normal seviyelere geri dönüyor, enflasyon zirvesi geride kalmış görünüyor ve faiz oranları hala yükseliyor olsa bile, daha düşük bir hızda. O halde, artık olumlu olmanın zamanı gelmiş olabilir” dedi.

Sipariş kayıtlarının oldukça iyi olduğunu kaydeden Guinet, üyelerinin çoğunun 2023’ün ikinci yarısından önce yeni sipariş teslim edemeyeceğini, ancak yeni siparişlerin de makul bir hızda geldiğini açıkladı. Bu nedenle yakın gelecekleri hakkında endişelenmek için herhangi bir nedenlerinin olmadığını belirten Guinet, ITMA 2023’ün halihazırda devam eden siparişlerin sonuçlandırılmasına yardımcı olmasını ve yeni müşterilerle yeni perspektifler oluşturmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

“Uzun vadede, hazır giyim ve ev tekstili üretimlerinin en azından dünya nüfusu ve ekonomik büyümeyle birlikte artacağına ve birçok yeni uygulamanın teknik tekstil sektörünü besleyeceğine inanıyoruz” diyen Guinet, geri dönüşüm süreçlerinin yeni elyaf üretimini azaltabileceğini ancak geri dönüşümün de en az geleneksel sektörler kadar ekipman ve işgücüne ihtiyaç duyan başlı başına yeni bir sektör olduğunu belirtti.

Norveçli sporcu Kristian Blummenfelt – Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları

Fransız tekstil ekipmanları üreticileri dijitalleşmede müşterilerin taleplerini karşılıyor

Tekstil endüstrisinde dijitalleşmenin önemine dikkat çeken Christian Guinet, IoT’nin (Nesnelerin İnterneti) müşterilerinin fabrikalarında şimdiden bir gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Yapay zekanın artık bir hayal değil, maliyette azalmayı en üst düzeye çıkarmak için bir araç olduğunu belirten Guinet: “Ar-Ge departmanlarımızda dijitalleşme ve yapay zeka alanındaki gelişmeleri görüyoruz. Örneğin, yeni ekipmanlar tasarlamak için bir Fransız yazılım şirketi tarafından geliştirilen CATIA gibi inanılmaz araçlara sahibiz. Metaverse, sanal sunumlar tasarlamak için dernek olarak bizim tarafımızdan bile geliştirilmiş durumda. Kesin olan tek şey, tüm bu teknolojilerin gelişme hızı ve fabrika içinde veya müşterilerle tedarikçiler arasında dijitalleşmenin giderek daha büyük bir rol oynamaya devam edeceğidir” dedi.

Son olarak, Norveçli sporcu Kristian Blummenfelt’in Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Erkekler Triatlon Olimpiyat Altın Madalyası kazandığına da değinen Guinet, sözlerini şöyle tamamladı: “O zamanlar, yüzmek, bisiklete binmek ve koşmak için giydiği Trimtex Skinsuit’in Fransız Payen şirketi tarafından tasarlanan ve üretilen bir kumaştan yapıldığını bilmiyordum. Dahası Payen, kumaşı boyamak ve terbiye etmek için üyelerimizden biri olan Alliance’ın Rotora makinesini kullanıyor. Aslında, alışılmadık derecede yüksek oranda elastan kaplı polimer içeren çok ince ve teknik kumaşın makine içinde dönen bir levent üzerinde sarılması gerekiyordu. Son derece teknik bir kumaş için son derece teknik bir terbiye ekipmanı ve hikayenin sonunda bir altın madalya!”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler