6.7 C
İstanbul
Perşembe, Aralık 19, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Fong’s sürdürülebilir ve akıllı terbiye çözümlerinin merkezi haline geliyor 

ITMAFong’s sürdürülebilir ve akıllı terbiye çözümlerinin merkezi haline geliyor 

- Haber Sponsoru -

Kontinü ve diskontinü boyama ve terbiye alanında geniş ürün yelpazesi ile dikkat çeken Fong’s Group, ITMA 2023 fuarında yenilikçi dijitalleşme ve sürdürülebilir çözümlerini ön plana çıkararak ziyaretçilerini karşıladı. Firmanın standı, tekstil endüstrisinin dönüşüm yönüne işaret ederek daha düşük tüketim rakamlarına sahip yeni makinelerle sürdürülebilirlik mesajı veriyor. 

Textilegence’a özel bir röportaj veren Fong’s Avrupa Satış ve Pazarlama Direktörü Richard Fander, pandemiden sonra fuarın çok geliştiğini ve beklentilerini karşıladığını belirterek şunları söyledi: “Bu büyük bir gelişme çünkü birçok karar verici ve teknisyen burada. Yeni teknolojilerin, gelişimin ve dijitalleşmenin de olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla genel olarak satış yapmak için pek çok fırsatımız olduğunu fark ettik ve bu yıl bu fuarda birçok siparişi sonuçlandırdık.” 

Fong’s Avrupa Satış ve Pazarlama Direktörü Richard Fander

Fong’s’un ürün portföyü akıllı çözümlerle genişliyor 

Fong’s Group’un yaş terbiye alanındaki her türlü makineyi bünyesinde barındırdığına değinen Richard Fander, son yenilikleri hakkında bilgi verdi: “Burada görebileceğiniz bir gelişme, Aimwin olarak adlandırılan ve eski Allwin tipimizin en son geliştirilmiş versiyonu olan bir bobin boyama makinesidir. Allwin tipi Türkiye’de de iyi biliniyor. Aimwin, boru tesisatında daha basit bir yapıya ve yapay zekayla birlikte yeni ürettiğimiz kontrol sistemimiz FC-68’e sahip. Bu kontrol sistemini aldığınızda makineyi otopilotla çalıştırabiliyorsunuz; yani başlangıçta operatörün koyduğu bir programa sahip oluyorsunuz. Daha sonra sistem kendini geliştirerek içten dışa, dıştan içe süreci ve tüm sürecin uzunluğunu iyileştiriyor.” Richard Fander, makinelerin bir diğer avantajının da doğrudan ekranda her parametrenin iyi olduğunu gösteren bir sağlık endeksine sahip olması olduğunu vurguladı. Bu avantajın, kullanıcının boyama durumunun yanı sıra makinenin sıcaklık gibi diğer sağlık göstergelerini de görmesini sağladığı kaydedildi. 

Fander, yeni bir yuvarlak boyama (hidrolik) makinesi geliştirdiklerini belirtti: “Bu, vinçsiz ilk yuvarlak hidrolik makinedir. Bu makinede diğer yuvarlak tasarımlara kıyasla daha fazla malzeme ile çalışabilirsiniz. Kapak üzerinde gerdirme yaparak vinç üzerinde kırışıklık izleri oluşturmuyorsunuz. Ayrıca arkada dairesel çalışan bir kumaş katlayıcısı var. Bu yuvarlak katlayıcı sayesinde, kumaşı kazanın arka kısmında daha yükseğe sermek mümkün oluyor. Daha stabil olduğu için dolanmaları da önlüyorsunuz.” 

Sürdürülebilirlikle ilgili olarak Fander, kg kumaş başına su tüketiminin daha az olduğunu, normalde hazneye 200 kg koymanız gerekirken aynı boyutta 300 kg koyabileceğinizi de sözlerine ekledi. Ayrıca sürdürülebilirliğin tekstil endüstrisindeki dönüşümü etkileyen ana fikir olduğunu ve Fong’s’un bu fikre dayalı yenilikçi eylemler sunduğunu belirtti. 

Fong’s sürdürülebilir ve akıllı terbiye çözümlerinin merkezi haline geliyor

Fong’s Group otomasyon ve dijitalleşme alanında Ar-Ge çalışmalarına odaklanıyor

Firma, dijitalleşme ve otomasyon temelli Ar-Ge çalışmalarına dayanarak makinelerini yenilemeye devam ediyor. Richard Fander, dijitalleşmenin süreçleri iyileştirmeye yardımcı olduğunu ve bunun da makinelerinin tüketim rakamlarını düşürdüğünü belirtiyor. Fander bu teknolojilerin yararlı olduğu kadar karmaşık olduğunu da belirtti ve şöyle açıkladı: “Çin’de, her türlü endüstride dijitalleşme üzerinde çalışmak ve dijitalleşmenin makinelerin ve tüm tesislerin çalıştırılmasına nasıl yardımcı olabileceğini öğrenmek açık bir hedeftir. Tesisteki tüm süreci iyileştirmek için bu verilere dayanarak ne tür algoritmalar oluşturabileceğinizi öğrenmek önemlidir. Önümüzdeki yıl içinde daha fazla gelişme göreceğiz. Dört yıl sonra, bir sonraki ITMA’da bunun etkisini görebileceğinizi umuyorum.” 

“Birçok Türk müşteri su tüketimini nasıl azaltacağını düşünüyor” 

Richard Fander, ITMA 2023’teki stantlarında çok sayıda Türk müşteriyi ağırladıklarını söyledi. Türkiye’de iyi tanınan bir şirket olduklarını da kaydeden Fander, Türkiye pazarını şöyle değerlendirdi: “Geçen yıl ciddi anlamda iyi iş yaptık çünkü birçok Türk müşteri, Türk hükümeti tarafından da desteklenen su tüketiminin nasıl azaltılacağını konusunu düşünüyor. Dolayısıyla, bu uzun şekilli makineleri ve Airflow teknolojilerini artık Türkiye’de uzun ömürlü olarak göstermek kolay ve Türk müşteriler hava tahrikli tasarımlarda pazar lideri olma konusunda bize güvenerek destek oluyorlar.” 

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler