Epson yenilikçi çözümler ile pazarın nabzını tutuyor. Baskı kafalarından yazıcılara kadar birçok özgün teknolojiye sahip olan Epson, pazardaki bilinirliği ile yeni çözümler geliştirmeyi sürdürüyor. Firma Türkiye pazarında hem endüstriyel ve grafik hem de tekstil baskı alanlarında önemli pazar rakamları elde ediyor.
Dijital baskı teknolojileri geliştiricisi ve pazarın güçlü oyuncularından Epson, birçok farklı ürün grubu ile Türkiye pazarında önemli bir yere sahip. Endüstriyel reklamcılık ve grafik işlerinin yanı sıra dijital tekstil baskısı için de çözümler sunan Epson, kendine özgü baskı teknolojisi ile Türk baskıcılara avantaj sunuyor. Textilegence’a özel bir röportaj veren Epson Türkiye Ticari ve Endüstriyel Ürünler Kanal Müdürü Ersel Şamiloğlu hem pazarı değerlendirdi hem de yeni çözümleri hakkında bilgi verdi.
2018 yılında Epson’un Türkiye pazarındaki hedeflerine ulaştığını söyleyen Şamiloğlu, yılın ikinci yarısının finansal açıdan zor bir dönem olduğunu belirtti. Şamiloğlu şunları dile getirdi; “Genel olarak, ticaret yapan firmaların nakit akışında sorun yaşadığı bir yıl oldu. Geniş format baskı segmentinde bazı yatırımlar bekletildi, bazıları ise ertelendi. Finansal açıdan her işletme kendini güvene almaya çalıştı. Mümkün olduğunca mevcut yapı ile yola devam edildi, sadece gerekli durumlarda işletmeler ürünlerimizi almayı sürdürdü. Biz Epson olarak müşterilerimizin her konuda yanında olduk ve yatırımlarında en doğru kararı almaları için destek olduk. Etkin satış ve servis noktalarımızı da çoğaltmaya devam ediyoruz.”
2018’de en çok tekstil baskı çözümleri satıldı
2017 yılının satışlar bağlamında parlak geçen bir yıl olduğunu aktaran Ersel Şamiloğlu, 2018 yılında da aynı seviyenin korunduğunun altını çizdi. Şamiloğlu geçen yıl Türkiye pazarında en çok tekstil baskı çözümlerinin satıldığını açıkladı. Epson’un 3 sene önce Robustelli markasını bünyesine katarak endüstriyel tekstil üretiminin bir parçası haline geldiğini belirten Şamiloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Robustelli Evo Tre ile reaktif, asit, dispers, pigment ve süblimasyon baskı yapabilirsiniz. Bu yazıcının 16 kafa ve 32 kafa olarak modelleri mevcuttur. Çözünürlüğe ve kafa sayısına bağlı olarak 291 m²’den 658 m²’ye kadar dijital tekstil baskısı yapabilirsiniz.”
Epson baskı kafalarıyla önemli bir bilinirliğe sahip
Epson’un kendi baskı kafa teknolojisini geliştiren ve üreten bir marka olduğunu kaydeden Ersel Şamiloğlu, pazarda bu alanda büyük bir bilinirliğe sahip olduklarının altını çizdi. Epson’un sürekli olarak kafa teknolojisi geliştirdiğine değinen Şamiloğlu, performans kriterlerini artırarak verimliği ve üretkenliği yükseltmeyi planladığını ifade etti. “Yani, Epson katma değer sağlayan ürünler üreterek, inkjet baskı teknoloji pazarının nabzını elinde tutuyor” diyen Şamiloğlu, katma değer odaklı firmaların Epson ürünlerini vazgeçilmez gördüğünü ve en son teknolojileri takip ettiğinin bilgisini verdi.
Son dönemde özellikle yeni nesil PrecisionCore baskı teknolojisinin pazarda dikkat çektiğine söyleyen Şamiloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “PrecisionCore kafalarımız, yüzde 100 Epson üretimi yazıcılar ve mürekkepler ile Epson markası adı altında satılarak, kullanıcılara maksimum faydayı sağlıyor. Bu da yüzde 100 müşteri memnuniyeti yaratıp, güvenilirliğimizi bir kez daha pekiştirerek bize avantaj sağlıyor. Biz en iyi olmayı hedefleyen bir şirket kültürü ile ilerliyoruz.”
Epson yenilikçi çözümler; inkjet alanında yeni kullanım alanları fırsat sunuyor
Dijital baskı alanındaki hızlı gelişim bağlamında, Epson’un hangi segmentlerde büyümeyi hedeflediğini sorduğumuz Ersel Şamiloğlu, geleceğe dönük net bir perspektif çizdi. Geniş format yazıcıların kullanıldığı her sektörde Epson’un yer aldığını vurgulayan Şamiloğlu; “Bu sektörde hem ana ürün hem de tamamlayıcı ürünlerimizle yolumuza devam ediyoruz. Ürün gamımıza yakından baktığımızda şunları öncelikle sıralayabilirim; endüstriyel etiket yazıcıları, fotoğrafik yazıcılar, renk yönetimi, serigrafi ve proofing (prova) yazıcıları, iç mekan ve dış mekan reklam yazıcıları, tekstilin her alanında kullanabileceğiniz birçok farklı modelde yazıcılar, t-shirt ve promosyon yazıcıları, CAD yazıcılar. Bu kadar ürünü bu kadar çok sektörde tek bir marka altında barındıran sadece Epson olarak biziz” dedi.
Türkiye pazarındaki 2019 yılı hedeflerini anlatan Ersel Şamiloğlu, 2018 yılının üzerinde iş hacmine ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Pazara sürekli yeni modeller sunarak ilerlediklerini belirten Şamiloğlu; “Pazardaki nakit sıkıntısı ve kredilendirmelerde zorluklar olacağı için finansal çözümlere ihtiyaç duyulacak. Bizdeki bir diğer avantaj burada görülüyor. İş ortaklarımız Epson kullanıcılarının ödemelerinde büyük kolaylıklar sağlayabiliyor. Böylece çözümlerimizin elde edilebilirliği artıyor” şeklinde konuştu.
Epson’un Türkiye pazarında Lidya Grup, Tecpro Bilgi Teknolojileri ve Ocak Elektronik tarafından temsil edildiğini ve zengin ürün portföyünün ve teknik desteğinin bu partnerler ile sunulduğunu hatırlatan Şamiloğlu, yeni sürpriz ürünler sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.