Epson ‘ısısız’ yazıcılarla sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

Yazar:

Ana Sayfa » Green Times » Epson ‘ısısız’ yazıcılarla sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor

Baskı endüstrisinde önemli bir yeniliğe imza atan Epson, geliştirdiği Isısız Teknoloji (Heat Free) sayesinde ofis yazıcılarında %83 elektrik tasarrufu sağlayarak, çevrenin korunmasına ve sürdürülebilirliğe önemli bir katkı sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde sadece 1 yılda EMEA bölgesinde yılda 5,9 milyon Euro’luk enerji tasarrufu elde edilirken, 16,7 bin ton karbon salımı engellendi.

Epson’un yeniliği hakkında detaylı bilgiler vermek için Epson Türkiye Kurumsal Satış Müdürü Ahmet Alpago ve Epson Türkiye Pazarlama Uzmanı Aycan Türk, medya temsilcileriyle özel bir buluşmada bir araya geldi. Bir selamlama konuşması yapan Alpago, öncelikle global bir teknoloji markası olarak Epson’un kurumsal gelişimi ve pazar gücü hakkında bilgi verdi. Epson’un 1942 yılında Japonya’da kurulan bir IT şirketi olduğunu söyleyen Alpago, firmanın 85 ülkede 81 bin çalışanı olduğunu belirtti. Alpago; “Epson’un yıllık 10 milyar Euro civarında bir ciroya sahip var ve bu cironun 1,2 milyon Euro’sunu her gün AR-GE çalışmalarına yatırıyor. Son kullanıcılardan gelen bütün geri bildirimler AR-GE departmanlarında değerlendiriliyor ve geliştirmelerde bunlar yön verici oluyor” dedi. Epson’un global ürün portföyünde yazıcılar, projektörler, giyilebilir teknolojiler ve robotikler başta olmak üzere çok farklı kullanımlara dönük teknolojilerin olduğunu belirten Alpago, markanın sürdürülebilir bir gelecek felsefesiyle yatırımlar yaptığını ve yeni ürünler geliştirdiğini vurguladı.

Epson Türkiye Pazarlama Uzmanı Aycan Türk ve Epson Türkiye Kurumsal Satış Müdürü Ahmet Alpago medya temsilcileriyle özel bir buluşmada bir araya geldi

‘Karbon negatif olma hedefi için 770 milyon Euro kaynak ayrıldı’

Epson’un kurulduğu günden bu yana odağında ‘sürdürülebilirlik’ olduğunu ifade eden Ahmet Alpago, sözlerini şöyle sürdürdü; “Epson sürdürülebilirliğe hem kendi iç işleyişinde önem veriyor hem de kullanıcılarının ürünleriyle yaşamasını sağlıyor. Kısaca sürdürülebilirlik Epson için olmazsa olmazdır ve bütün teknolojisinin bunun üzerine kuruyor. Bu bağlamda, 2023 yılının sonunda dünyadaki bütün ofislerimizde %100 yenilenebilir enerjiye geçmeyi hedefliyoruz. Epson Türkiye olarak biz de kendimize buna uygun LEED sertifikalı bir ofis seçtik ve oradan hizmet sunuyoruz. 2050 yılı kurumsal hedefimiz ise karbon negatif olmaktır. Karbon sıfır olmanın ötesinde çevreye katkı sağlamak temel hedef olarak belirlendi ve bunun için 770 milyon Euro kaynak ayrılmış bulunuyor. Geliştirilen yeni Isısız Teknoloji sürdürülebilirliğe katkı sağladığımız bir çözüm oldu.”

‘Karbon negatif olma hedefi için 770 milyon Euro kaynak ayrıldı’

Isısız Teknoloji ile enerji tüketimi %83 azalıyor

Epson’un yaklaşık 10 yıl önce Isısız Teknoloji’yi icat ettiğini hatırlatan Ahmet Alpago, lazer yazıcıdan mürekkep püskürtmeli (inkjet) yazıcılara geçildiğini ve geliştirilen Micro Piezzo baskı kafası ile ısısız teknolojiyi icat ettiğini belirtti. Alpago; “Isısız Teknoloji’ye sahip yazıcılar, kullanıcıların maliyetlerini düşürürken çevreyi de koruyor. Bu teknolojiye sahip yazıcılar her geçen gün ev kullanıcılarının yanı sıra ofis ve KOBİ’ler tarafından da daha fazla tercih ediliyor” dedi.

Lazer yazıcılarla karşılaştırıldığında inkjet yazıcıların sayfa başına maliyetinin %50 daha düşük olduğuna değinen Alpago, bu oranın yüksek miktarlı baskılar göz önünde tutulduğunda ciddi rakamlara denk geldiğini anlattı. Isısız Teknoloji’li Epson yazıcıların daha az enerjiye ihtiyaç duyduğuna ve son dönemde artan enerji faturalarına da bir çözüm oluşturduğunu söyleyen Alpago, %83’lük enerji tasarrufunun çok önemli bir kazanım olduğunun altını çizdi. Epson’un 2020 yılında ofis tipi inkjet yazıcılarda güç tüketimini yaklaşık 50,9 milyon kWh azalttığını aktaran Alpago, bu sayede 17,7 bin tonluk karbondioksit salımının engellendiğini paylaştı.

Epson Türkiye Kurumsal Satış Müdürü Ahmet Alpago

Isısız Teknoloji’nin sırrı Piezo’da saklı!

Epson’un geliştirdiği Isısız Teknoloji’nin özünde Micro Piezo baskı kafası bulunuyor. Termal inkjet ve lazer yazıcıların aksine, Epson Isısız Teknolojisi mürekkebi püskürtmek için ısınma gerektirmiyor. Bunun yerine, mürekkebi baskı kafasından çıkarmak için geriye ve ileriye doğru bükülen Piezo elemanına basınç uygulanıyor. Bu sayede yazıcılar açılışta kullanıma hazırlanmak için ısıya ihtiyaç duymuyor ve direkt baskıya başlayabiliyor. Bu ise yüksek hacimli işlerde verimlilik artışı sağlıyor.

Baskı işleminde ısının ortadan kalkmasıyla birlikte daha düşük arıza oranları, sayfa başı daha düşük maliyet ve sürdürülebilirlik gibi avantajlar da elde ediliyor. Daha az hareketli parçanın olması sayesinde mekanik parçalarda daha az arıza, daha az servis maliyeti ve daha düşük bakım maliyeti sağlanıyor.

Inkjet yazıcıların lazer yazıcılara göre daha avantajlı konuma geldiğini söyleyen Ahmet Alpago, Epson’un geliştirdiği EcoTank yazıcıların Micro Piezo baskı kafasıyla güvenilir bir çözüm sunduğunu belirtti. Alpago; “Sadece Epson’a ait olan Micro Piezo teknolojisiyle belgelerin yüksek hızlarda basılabilmesi için mürekkep damlacıkları her bir nozulden saniyede 40.000 kez püskürtülüyor. Bu sayede inanılmaz derecede kesin sonuçlar veriyor ve böylece kaliteden ödün vermeden net baskılar alınabiliyor” diye konuştu.

Fatih Cengiarslan
Fatih Cengiarslanhttps://www.textilegence.com
Fatih Cengiarslan; Akademik İngilizce eğitimini Batı Avustralya Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek İstanbul Aydın Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılık bölümünü bitirip, Litvanya – Kaunas Teknoloji Üniversitesi’nde interaktif media üzerine 8 aylık eğitim aldı. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi girerek İşletme Fakültesini başarıyla tamamladı. CNNTURK’ kanalında stajını tamamladıktan sonra Referans Gazetesi’nde çalışmaya başladı. 2 yıl sonra Textilegence markasıyla tekstil endüstrisine yönelik kendi medyasını kurdu. Şu anda Textilegence.com, Printing3D ve NEFA PR Ajansı’nın 12 yıldır yönetimini yapmaktadır.

Okumaya devam et

İlginizi çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!