Baskı endüstrisinin talep ettiği onlarca farklı katma değerli çözüme sahip olan Epson, yüksek kalite standardını korumaya büyük önem veriyor. Ekim ayında Sign İstanbul’a katılan marka, yılı FESPA Eurasia ile tamamlayacak. epson baskı
Geniş format baskı sektörünün lider oyuncularından Epson, yeni yatırımcılardan endüstriye hacimli çözüm sunanlara, tüm segmentlere yönelik geliştirdiği farklı modelleriylepazarı domine ediyor. Firma, Ekim ayındaki Sign İstanbul fuarında, iki ana distribütörü Tecpro Bilgi Teknolojileri ve Lidya Group stantlarında tekstil, sign, fotografik ve etiket baskı için 13 farklı modelini ve onlarla yapılmış uygulamalardan örnekleri sergiledi. Yaratıcılığın getirdiği katma değer ve rekabet avantajını vurgulayan Epson, modellerde kalitenin şaşmaz bir standardı gösterdiğinin altını çiziyor.
Epson baskı’da öncü olmaya devam edecek
Textilegence’nin sorularını yanıtlayan Epson Türkiye Pro-Grafik Kanal Müdürü Ersel Şamiloğlu, göreve başladığı Haziran 2017’den bu yana neler olduğunu, kurumun stratejisini ve yakın dönemde gerçekleşecek yenilikleri anlattı. Tüm sektöre ekstra katma değer yaratmak odaklı çalıştıklarını vurgulayan Ersel Şamiloğlu şunları söyledi;
“Yakın zamanda gerçekleşecek yeniliklere bir örnek vermek gerekirse, UV baskı yapabilen bir ürünle label (etiket) pazarına ulaşacağız. Bu makine önümüzdeki dönemde Türkiye pazarında satışa çıkacak. Ayrıca büyük hacimli firmaların yanı sıra, butik baskı işine, küçük işletmelere odaklanmaya devam edeceğiz. Maliyet rekabeti ve standart yüksek hacimli üretimlerle tanımlanan büyük işletmelere kıyasla, bu küçük işletmelere sunduğumuz Epson çözümleriyle düşük adetli ama yaratıcı işler ortaya çıkarılması mümkün oluyor. Yaratıcılık ise katma değeri getiriyor. Örneğin outdoor basan bir makinemizi indoor işi için kullanılabiliyor. Ayrıca makinelerimizin sahip olduğu GREENGUARD sertifikası, bebek odalarındaki uygulamalar için sağlıklı baskı yapabildiğimizi belgeliyor. Kalite standardımızı ise her zaman müşterinin beklentilerinin üzerinde tutuyoruz.”
Geliştirdiğimiz Epson baskı kafalarımız sadece bizde
Epson’un geçtiğimiz yıl İtalyan markası Robustelli’yi yüzde yüz satın aldığını hatırlatan Ersel Şamiloğlu, Epson’un dış ve iç mekan profesyonel baskı sistemleri, tekstilde direk ve transfer baskı, fotoğraf ve renk yönetimi alanlarındaki çözümler ve etiket baskı sistemleri segmentlerinin tümünü kapsayacak bir portföye ulaştığına değindi. Epson’un güçlü bir baskı kafası üreticisi ve tedarikçisi olduğunu belirten Ersel Şamiloğlu, pazarda rakipleri konumundaki birçok baskı markasının Epson baskı kafalarını kullandığını söyledi. Pazarda DX5 ve DX7 baskı kafalarının yoğun ilgi gördüğüne değinen Şamiloğlu; “Epson kısa süre önce, sadece kendi makinelerinde kullanmak üzere PrecisionCore baskı kafalarını üretti. Bir teknoloji geliştiricisi ve üreticisi olarak, bundan sonra üreteceği baskı kafalarını da sadece kendi makinelerinde kullanma kararı aldı” dedi.
Pazar hedefinin ötesine geçtik
2017 yılına ilişkin pazar değerlendirmelerinde bulunan Ersel Şamiloğlu, geride kalan üç çeyrek bazında Epson’un hedeflerinin üzerine çıktığını söyledi. Şamiloğlu, önümüzdeki dönemde de satış ve üretim adetleri ile servis gücünde büyümenin devam edeceğini dile getirdi. Şamiloğlu; “Türkiye öncelikle çok büyük bir tüketim pazarı. Tekstilciler hem iç hem de dış pazarlarda çok güçlü konumda. Yeni makine yatırımlarına devam ediyorlar. Pazarda büyümek için bir potansiyel var. Bunu bir tahmin olarak değil, sahadaki geri bildirimlerden bir çıkarım olarak aktarıyorum” diye konuştu.
Epson için Türkiye’nin çok büyük ve önemli bir pazar olduğunu ifade eden Şamiloğlu, bu pazara tek bir dağıtıcı firma üzerinden değil, her biri alanında uzman 3 mümessil ile ulaştıklarını hatırlattı. Ersel Şamiloğlu, her biri kendi alanında uzman mümessillerle çalışmanın Epson’a pazarda avantaj sağladığını açıkladı.
Ersel Şamiloğlu, satın almada etiket fiyatının ötesinde kullanım maliyetine bakılması gerektiğini ifade etti. Şamiloğlu, sundukları çözümlerin (makineler, mürekkepler, baskı kafaları, vb.) kullanım ömürleri boyunca sağladığı katma değer ve birim maliyetin daha avantajlı olduğunu vurguladı. Toplam Sahip Olma Maliyeti kavramının önemine değinen Şamiloğlu, Epson kullanıcılarının bu kavram dahilinde çok kazançlı olduğunun altını çizdi.
Ersel Şamiloğlu Aralık ayında katılacakları FESPA Eurasia fuarı hakkında ise şunları söyledi; “FESPA Eurasia da çok kıymetli ve hem yerli hem de yabancı kullanıcıları ağırlayan bir etkinlik. Epson olarak geniş yelpazeye sahip ürün portföyümüz ve çözümlerimizle bu fuarda da yer alacağız”.