12.4 C
Istanbul
Saturday, November 30, 2024

Textilegence September October 2024 issue published

The most up-to-date news from weaving to...

Biancalani took its place among the ‘Textile Lovers’

Biancalani Textile Machinery announced its subscription to...

1 Hour Shirt; from fast fashion to fair fashion

The 1 Hour Shirt project, realised by...

Bego Jeans; the story of clean denim

Bego Jeans implements a sustainable and clean...

Swiss textile machinery manufacturers lead the way in digitalization

TopicalSwiss textile machinery manufacturers lead the way in digitalization

-News Sponsor -

İsviçreli tekstil makinecileri yenilikçi teknolojileriyle tekstil sektörünün dijital dönüşümüne öncülük ediyor. İş süreçlerini sürdürülebilir ve daha kolay ve verimli hale getiren dijitalleşme, sektörler açısından oldukça önem taşıyor. Değişim, tutumları dönüştürmek ve geliri artırmak üzere yeni fırsatlar yaratmak için teknolojiden yararlanmak ekseninde şekillenen dijitalleşmenin merkezinde, yeni sistemler ve verilerin akıllı kullanımıyla birlikte inovasyon yer alıyor. Tüm tekstil değer zinciri Endüstri 4.0 konseptiyle dijitalleşirken, İsviçre Tekstil Makinecileri Derneği (Swissmem), üye firmalarının eğirmeden dokumaya, terbiyeden nonwoven üretimine kadar farklı segmentleri kapsayan dijitalleşme hikayelerini paylaşıyor.

Maliyet tasarrufu ve daha fazlası

Bugün tekstil endüstrisindeki dijitalleşme süreci, bazı segmentlerde diğerlerinden daha hızlı olmakla birlikte her alanda belirgin bir şekilde devam ediyor. Otomasyon, ilk yatırımların yapıldığı birçok terbiye ve nihai işlem alanında oldukça umut vaat ediyor. Örneğin, apreli ürünlerin katlanması önceden yavaş ilerleyen manuel bir işlem iken, şimdi, İsviçre merkezli Espritech’in yüksek performanslı otomatik katlama makineleri, üretimin bu en yoğun emek gerektiren aşamasında olumlu değişim için yeni seçenekler ortaya koyarak maliyet tasarrufu potansiyeli sunuyor. Düşük maliyetli segmentlerdeki üreticiler için bu fayda, miktarından kaynaklanırken, daha yüksek maliyetli segmentlerde bu teknolojinin uygulanması, üretimi son müşteriye yaklaştıran tamamen yeni bir iş modelinin parçası olma potansiyeli taşıyor.

Daha iyi proses, daha iyi bir çalışma ortamı

Daha iyi proses, daha iyi bir çalışma ortamı

“Dijitalleşme alanında öncü olmak, cesur yeni teknolojik yeniliklerin tanıtılmasıyla birlikte sosyal sorumluluğu benimsiyor” taahhüdünde bulunan kalite kontrol sistemleri uzmanı Uster Technologies bu sözle, sistemlerinin uygulandığı alanlarda tekstil endüstrisinde gelecekteki çalışma uygulamalarını şekillendirmeyi amaçladığı gösteriyor. Kumaş incelemede bu, insan yeteneklerinin güçlü yanlarını yapay zekanın (AI) performansıyla birleştirmek anlamına geliyor. Makine öğrenimi teknolojisi ile otomatik hata sınıflandırması, dokuma ve terbiye fabrikalarında zaten iyi kurulmuş olan kumaş hatalarının otomatik tespitinden sonra kumaş üreticileri için dijitalleşmede bir sonraki adım olarak yer alıyor. Bu, üretici için karlılıkta fayda sağlarken aynı zamanda operatörler için tekrarlayan görevleri ortadan kaldırarak iyileştirilmiş bir çalışma ortamı sunuyor.

Esnek, hızlı bilgi erişimi

Dijitalleşen tekstil dünyasında verilere erişim kritik önem taşıyor. Bu sürecin hem esnek, hızlı ve güvenli olması hem de dünya çapında, şirketin tüm seviyelerinde erişilebilir olması gerekiyor. Jakob Müller, temel üretim bilgilerini sağlamak için geliştirdiği dijitalleştirme portalı ile dar dokuma endüstrisine ideal bir hizmet sunuyor. Portal, makine kontrollerine doğrudan erişime sahip, tarayıcı tabanlı bir üretim verisi toplama sistemine sahip bulunuyor. Sistem, küresel bir çerçevede benzersiz veri izleme ve iletişim sunuyor. Dijitalleştirilmiş dokumahaneler, müşterinin fabrikasındaki masaüstlerinde ve uzaktan tabletlerde ve akıllı telefonlarda 7/24 bilgi sağlıyor.

Hepsi bir arada fabrika yönetim sistemi

Rieter, müşterilerine benzersiz bir deneyim sunmak için en son dijital teknolojiden yararlanıyor. Dijital eğirme paketi, iplikçilerin günlük zorlukların üstesinden gelmelerine ve maliyetleri ve verimliliği daha etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor. Bu hepsi bir arada fabrika yönetim sistemi, tüm makineleri birbirine bağlayarak doğru bilgiye hızlı erişim ve balyadan ipliğe bütünsel bir bakış açısı sağlıyor. Bu sayede tam şeffaflıktan yararlanan kullanıcılara, uzun yıllara dayanan deneyim ve bilgi birikimine dayalı öneriler sunuluyor. Bu kullanışlı dijitalleşme şekli iplikçilerin kurulu makinelerinden en iyi şekilde yararlanmalarına imkan tanıyor.

Üretimden servis ve eğitime kadar her şey dijital

Bir eğirme çözümleri sağlayıcısı olarak Saurer, dijitalleşmeyi, müşterilerine sunduğu teknoloji çözümlerinin ayrılmaz bir parçası olarak işin merkezine koyuyor. En yeni örnekler arasında, eğirme makinelerinin kendi kendine optimizasyonu ve silindirik veya konik çapraz sarılı bobinlerin tam otomatik taşınması yer alıyor. Bunlar, sonraki işlemlere daha sonra beslenmek için otomatik olarak dahili bir asistan sisteminde saklanıyor. Satış sonrası hizmet de dijital olarak gerçekleşiyor; E-mağaza ve makine bilgi merkezi, web tabanlı eğitim merkeziyle birlikte bilginin müşterilere aktarılmasını sağlayarak çalışanları uzmanlara dönüştürüyor.

İsviçreli tekstil makinecileri dijitalleşmede yol gösteriyor

Geleceğin sistemini bugün görün

Autefa Solutions, potansiyel müşterilerin fikri kavramasını kolaylaştırmak için gerçek dünyadaki herhangi bir nonwoven hattı konseptini görselleştirerek dijital ikizleme kavramını kullanıyor. Bu, aynı zamanda eğitim ve servis ihtiyaçları için de büyük bir yardımcı görevi görüyor. Hepsinden önemlisi, mükemmel bir şekilde birbirine bağlanan yazılım araçlarına sahip bir balya pres hattının görüntüsü gibi önemli parçaları dijitalleştiriyor. Bu, devreye alma sürelerini azaltmak için ideal bir yöntem sunuyor. Sipariş edilen balya presleri, gerçek dünyada devreye alınmadan önce dijital ikiz şeklinde teknik hazırlığa ulaşırken, bu genellikle hattı hazır hale getirmek ve çalıştırmak için toplam süreyi yarı yarıya azaltıyor.

Swissmem üyeleri adına konuşan Autefa Solutions Switzerland AG CEO’su André Imhof şunları söyledi; “Dijitalleşmeyi arkadaşımız yapmak, sektördeki rekabet gücümüz için gerekli olan iş modeli inovasyonlarının kapılarını açıyor. Bu yaklaşım, dijitalleştirilebilecek her şeyi dijitalleştirmektir. Durmayacağız.”

Check out the other news

Authors other news

Most read news