10.2 C
İstanbul
Çarşamba, Ocak 22, 2025

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

Ünlü giyim markalarıyla çalışan Fi Triko iflasını açıkladı

Zara, Pierre Cardin, USPOLO, LCW ve Defacto’nun...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Ekoten örme kumaşta hataların önüne Smartex çözümüyle geçti

ÖrmeEkoten örme kumaşta hataların önüne Smartex çözümüyle geçti

- Haber Sponsoru -

Türkiye’nin en büyük kumaş üreticilerinden Ekoten Fabrics, yuvarlak örgü makinesindeki hatalı üretimi %0’a yakın bir orana azaltan Smartex V1 System kullanıyor. Bu yeni denetleme sistemi kumaş üreticilerinin üretkenliğine ve karlılığına katkı sağlıyor.

Yuvarlak örgü makinelerinde hatalı üretimin %0’a yaklaştırılmasına öncülük eden Smartex, ilk ve benzersiz otomatik denetleme sistemi Smartex V1 System’i, önceki sürümüne göre iyileştirmeler ve yeniliklerle pazara sundu. Yapay zeka temelli sistem, boyama aşamasına kadar genellikle fark edilmeyen ve büyük bir kaynak israfı ile sonuçlanan kusurlu üretimi önlemekte büyük bir rol oynuyor. 2020 yılından bu yana Sun Tekstil Group bünyesinde yer alan Ekoten Fabrics, üretim sürecinin optimizasyonunu sürdürülebilir teknolojilerle gerçekleştirmek için Smartex V1 System’e yatırım yaptı.

İnovasyon ve sürdürülebilirlik yönünde hareket eden Ekoten, müşterilerine %100 denetim ve %100 izlenebilirliği garanti ediyor. Firma bu amaçla üretim ekibini desteklemek için Smartex V1 System’ı satın alarak önemli bir adım attı. Ekoten Operasyonel Mükemmellik Müdürü Gizem Çalış, iş hacimlerinin, Türkiye’de ve uluslararası alanda sürdürülebilir kalkınmaya önemli bir katkı sağlayabilecekleri anlamına geldiğini söyleyerek; “Smartex System’ın sürdürülebilir bir geleceğe giden yolda bize yardımcı olacağını biliyoruz. Bizim için kumaş israfını önlemenin yanı sıra üretimimizi izlemek de çok önemli. Smartex kesinlikle bu sorunları çözüyor” dedi.

Smartex V1 System ile %0 hata için %100 izlenebilirlik

Smartex, 2020 yılı boyunca farklı ülkelerde güçlü bir pazar gelişimi elde etti. Ana faaliyetlerini Avrupa’da sürdürmeye karar veren şirketin yakınlardaki en büyük pazarını ise Türkiye oluşturuyor. Sonbahardan bu yana, mevcut V1 sürümünün, 30’dan fazlası satıldı ve kuruldu; yüzlercesi de halihazırda çalışır durumda. Bu sürümün en önemli özellikleri arasında, algılama iyileştirme, sınırlı bant genişliğiyle çalışma imkanı ve üretimin izlenmesine izin veren çevrimiçi platform öne çıkıyor.

Smartex’in müşterilerinden aldığı geri dönüşlere göre, Smartex V1 System’in yaptığı müdahalelerle hammaddede sağladığı tasarruf makine başına ayda ortalama 10 rulo’dur. Smartex kamera sistemi, yuvarlak örme makinelerinde %100 denetimle hatalı üretimin yaklaşık %0’a indirilmesini sağlayan ilk ve benzersiz çözüm konumunda. Bu sistem; likra gibi elastan çizgiler/tireler, yağ lekeleri/çizgileri, milimetrenin altına kadar birden fazla boyuttaki delikler, sürekli veya kesintili kalın iplik/ince iplik gibi kusurları algılıyor. Ayrıca, çevrimiçi kalite kontrolü için Dijital Rulo Kalite Raporları ve Rulo Kusur Koordinatları Haritası sunuluyor. Bu platform, fabrikaların kumaş rulolarının dijital versiyonlarını müşterileriyle paylaşmasına ve gerçek zamanlı makine performansını görmesine olanak tanıyor.

Ekoten örme kumaşta hataların önüne Smartex çözümüyle geçti
Ekoten örme kumaşta hataların önüne Smartex çözümüyle geçti

Sürdürülebilir üretimin tek yolu üretim sürecini optimize etmek

Smartex İletişim ve Ortaklıklar Başkanı Ana Tavares bu teknolojinin tekstil endüstrisindeki gizli bir soruna yönelik pazara bir çözüm olarak geliştirildiğini söyledi. Bunu büyük miktarda tekstil atığına neden olan kalite ve izlenebilirlik eksiği olarak tanımlayan Tavares; “Her tekstil fabrikası, geleneksel üretimden daha sürdürülebilir bir üretime geçmeye sevk ediliyor. Bu ne anlama geliyor? Uzun bir süre sadece geri dönüştürülmüş hammadde kullanmak yeterliydi. Günümüzde endüstri, oraya ulaşmanın tek yolunun üretim süreçlerini optimize etmek olduğunu anlıyor, bu noktada Smartex gibi teknolojik şirketler çok önemli bir rol oynuyor” şeklinde konuştu.

Smartex İş Geliştirme Başkanı Rui Pereira ise, mevcut müşterilerinin kurulumdan sonraki birkaç hafta içinde avantajın farkına vardıklarını belirtti. Pereira; “Bu, 2021’in hem halihazırda bulunduğumuz Portekiz, İtalya ve Türkiye gibi pazarlarda hem de yeni pazarlarda satış açısından anlamlı bir yıl olacağına güvenmemizi sağlayan şeydir” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler