7.7 C
İstanbul
Cumartesi, Nisan 5, 2025

Halı üreticisi YD Dokuma iflas bayrağını çekti

Türkiye’nin halı, kilim ve paspas üreticisi ve...

Akın Tekstil iflas iddialarını reddetti: “Faaliyetlerimiz devam ediyor”

Türkiye’nin önde gelen kumaş üreticilerinden Akın Tekstil,...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Devan ve Jeanologia sürdürülebilir tekstil için birlikte çalışıyor

TerbiyeDevan ve Jeanologia sürdürülebilir tekstil için birlikte çalışıyor

- Terbiye Haber Sponsoru -

Sürdürülebilir ve fonksiyonel tekstil terbiyelerinde öncü şirketlerden Belçika merkezli Devan, iklim değişikliği, su tüketimini azaltma ve sürdürülebilirlik adına önemli bir adım attı. Firma denim başta olmak üzere tekstil üretiminde su tüketimini en aza indirebilmek için yenilikçi terbiye teknolojileri geliştiren Jeanologia’nın patentli e-Flow teknolojisini kullanıyor. Devan bu sayede giysilere daha verimli ve sürdürülebilir terbiye prosesi uygulayabiliyor.

1990’ların başından bu yana dünyaya ‘yeşil’ kimyayı getirmeye çalışan Devan ve terbiye endüstrisi için sürdürülebilir ve eko-verimli teknolojilerin geliştirilmesinde 25 yılı aşkın deneyime sahip yenilikçi bir şirket olan Jeanologia onlarca yıllık birikimlerini birleştirerek sürdürülebilir tekstili destekliyor. Devan’ın ödüllü BI-OME antimikrobiyal ve R-Vital cilt bakımı serisi uygulaması, Jeanologia’nın e-Flow teknolojisi ile daha az su tüketimiyle yüksek kalitede sonuçlar veriyor.

Devan, daha sürdürülebilir uygulama yöntemlerine odaklanıyor

Devan’ın Teknolojiden Sorumlu Başkanı (CTO) Dr. Vanessa Daelman, tekstil endüstrisinin küresel tatlı suların %4’ünü kullandığına dikkati çekti. Devan’da sürekli olarak daha sürdürülebilir çözümler üzerinde çalıştıklarını açıklayan Daelman sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tekstil uygulaması sırasında fazla su kullanımını azaltmak için Jeanologia’nın e-Flow gibi sürdürülebilir uygulama yöntemlerine elbette çok değer veriyoruz. Jeanologia ile birlikte çalışabildiğimiz ve Devan teknolojilerinin bu teknolojiler aracılığıyla, tam işlevsellik korunarak denim gibi giysilere veya kumaşlara kolayca uygulanabileceğini kanıtladığımız için mutluyuz. Bu uygulama yöntemi aynı zamanda konfeksiyon terbiyesi sonrasındaki işlemleri de mümkün kılıyor. Buna örnek olarak, yeniden kullanımın büyük bir rol oynadığı daha döngüsel bir tekstil dünyasında giderek daha önemli hale gelecek olan, halihazırda bitmiş giysilere antimikrobiyal işlem verilebilir.”

Devan ve Jeanologia sürdürülebilir tekstil için birlikte çalışıyor
Devan ve Jeanologia sürdürülebilir tekstil için birlikte çalışıyor

Jeanologia ile yüksek kalite, minimum su tüketimi

Jeanologia’nın geliştirdiği e-Flow teknolojisi, minimum miktarda su ve sıfır deşarj ile önemli sayıda en yüksek kalitede terbiye efekti gerçekleştirebiliyor. Teknoloji, geleneksel aşındırma işleminin yerine mikronizasyon ve nebulizasyon uygularken, su yerine nano kabarcıklar kullanarak performans kimyası sunuyor. Aynı zamanda uygulama maliyetini düşüren bu teknoloji, kullanılan su miktarını azaltıyor ve su içinde değil, giyside doğru miktarda kimyasalın kalmasına olanak tanıyor. e-Flow, her endüstriyel çamaşır makinesine mükemmel uyum sağlarken, bu durum, fabrikaların ve markaların Devan’ın teknolojilerini geleneksel uygulama ekipmanlarına göre, daha küçük üretim çalışmaları için ve doğrudan giysilerde bile daha sürdürülebilir bir şekilde uygulamalarına fırsat veriyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler

Textilegence Dergisi ve Dijital Platform
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.