5.7 C
İstanbul
Perşembe, Aralık 19, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

BTSR iplikte kontrolü daha ‘akıllı’ hale getiriyor

ITMBTSR iplikte kontrolü daha ‘akıllı’ hale getiriyor

- Haber Sponsoru -

İplik kontrol sistemleri uzmanı BTSR, Türk tekstil endüstrisine yenilikçi çözümlerini ITM 2022 fuarında Türkiye mümessili Teksel Tekstil standında kendi özel alanında sergiledi. Birçok çözümünü fuarda birebir tanıtma fırsatı bulan firma, Türkiye’nin yanı sıra çevre bölgelerden gelen tekstil yatırımcılarından güçlü geri bildirimler aldı.

Textilegence’a bir demeç veren BTSR Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Angelo Rizzo Türk tekstil endüstrisi ile 4 yıllık bir aradan sonra buluşmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Rizzo; “Bence bu buluşma harika bir fırsattı ve insanların bir araya gelmesi inanılmaz bir sinerji yarattı. Fuar boyunca çok yoğun bir kalabalık yaşandı ve daha fazla profesyonele çözümlerimizi gösterebilme fırsatı yakaladık. ITM bizler için çok güzel bir deneyim oldu” dedi.

IRIDIUM adlı çok gelişmiş bir iplik kalite cihazını pazara sunduklarını belirten Rizzo, bu yeni ürünün yanı sıra, yuvarlak ve düz iplikler için BTSR Patent 3D analizi ile fuarda yer aldıklarını söyledi. Rizzo; “Geliştirdiğimiz ve sunduğumuz bu ürünler Türkiye pazarı için çok etkili çözümler olabilir. Kalite ve verimliliğe eş zamanlı olarak odaklanmış Türk tekstilciler bu çözümlerimizle yeni katma değerlere ulaşabilir” diye konuştu.

BTSR Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Angelo Rizzo ve BTSR Satış ve Teknik Servis Yetkilisi Claudio Marini

Yeni BTSR çözümleriyle daha fazla sürdürülebilirlik ve verimlilik

Son üç yılda Türkiye’nin teknik tekstiller ihracatının 3 milyar dolar seviyesine çıktığını kaydeden Angelo Rizzo, bu konuda da çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı. Rizzo şunları dile getirdi: “Aslında bu konuda çoktan çalışmalarımıza başladık ve İtalyan programına da katıldık. Ayrıca, daha fazla sürdürülebilirlik konusuna odaklandık. Bu sayede ACIMIT tarafından verilen Green Label sertifikasını alarak ürünlerimizin daha verimli olduğunu ve daha az enerji tükettiğini belgelemiş olduk.”

BTSR’nin yeni çözümler geliştirmenin yanı sıra, mevcut modellerini de sürekli iyileştirdiğine dikkat çeken Rizzo, küresel pazarda artan enerji maliyetleri nedeniyle, öncelikle bu konunun talep edildiğini ifade etti. Rizzo sözlerini şöyle noktaladı: “Sadece Türkiye pazarında değil, küresel çapta maliyetlerde de artışlar söz konusu ve bunların başında enerji tüketimi geliyor. Bu nedenle daha fazla dijital, daha akıllı ve yüksek otomasyonlu çözümlere ihtiyaç var. Bu noktada ise Endüstri 4.0 en doğru yaklaşım olarak AR-GE çalışmalarımıza ve ürünlerimize yön veriyor. Geliştirdiğimiz yeni yazılımlar artık sadece kendi ürünümüz olan parçaların makine üzerinde izlenmesini değil, aynı zamanda tüm tesisin kontrol edilebilmesini sağlıyor. Bu yazılım sayesinde uzaktan erişimle fabrikanın verimliliği ve kalitesi izlenebiliyor, gerekli inisiyatifler alınabiliyor. BTSR olarak bu yeni nesil çözümlerimizin Türk tekstil endüstrisinde takdir edildiğini görmek bizleri mutlu ediyor.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler