3.7 C
İstanbul
Pazartesi, Kasım 25, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

BTSR İplik Teknolojilerini İstanbul ve Gaziantep’te Sergiledi

EğirmeBTSR İplik Teknolojilerini İstanbul ve Gaziantep’te Sergiledi

- Eğirme Haber Sponsoru -

BTSR İplik Teknolojilerini İstanbul ve Gaziantep’te Sergiledi
BTSR İplik Teknolojilerini İstanbul ve Gaziantep’te Sergiledi

25 yılı aşkın süredir iplik teknolojileri geliştiren İtalya merkezli BTSR firması, İstanbul ve Gaziantep’de birer teknoloji zirvesi düzenledi. Türkiye’de Teksel Tekstil tarafından temsil edilen firma, Teknoloji Zirvesi 2019’da Türk tekstil sektörüne mevcut ve yeni geliştirdiği ürünleri tanıttı.

10 Aralık’ta İstanbul’da, 12 Aralık’ta ise Gaziantep’te gerçekleştirilen her iki zirvede BTSR’nin ürün gamında yer alan iplik kopma sensörleri, kalite sensörleri ve elektronik tansiyon kontrollü besleme cihazları sergilendi. Bu ürünlerin yanı sıra ziyaretçiler pazara yeni sunulacak IRIDIUM iplik kalite sensörü, Ultrafeeder 2 ve Unica 2 besleme cihazlarını görebildiler. Yapılan sunumlarda Endüstri 4.0 çalışmalarına destek sağlayan PC-LINK Web yazılım sisteminin detayları da paylaşıldı.

Gerçekleştirilen teknoloji zirvesinde ayrıca, önemli tekstil teknolojileri markaların distribütörlüğünü yürüten Teksel Tekstil A.Ş. firmasıyla ilgili bilgiler de verildi. 1987 yılında İstanbul’da kurulan firma, bugün deneyimli 45 uzman kadrosuyla tekstil makineleri, yedek parça ve aksamları konusunda uluslararası 14 firmanın Türkiye’deki temsilciliğini yapıyor.

Angelo Rizzo; “BTSR uygulamaları global bir referans oldu”

Teknoloji Zirvesi’nde BTSR Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Angelo Rizzo, firma ve ürünleriyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. BTSR’nin 1979 yılında İtalya’da kurulduğunu hatırlatan Rizzo, firmanın günümüzde 100’den fazla çalışanıyla hizmet verdiğini söyledi. Rizzo; “Yenilikçi ve gelişim odaklı kültür yapısına sahip olan BTSR, 200’den fazla Makine Üreticisine (OEM) ürünleri ile teknolojik destek sağlıyor, 3000’den fazla tekstil / teknik tekstil son kullanıcısı ve 40’dan fazla ülkede nitelikli çözüm ortakları ile çalışıyor” dedi.

BTSR firmasının ana sektör uygulamaları hakkında da bilgi veren Rizzo, şunları söyledi; “Bayan ince ve soket çorap, yuvarlak örme, medikal, seamless, iplik hazırlık uygulamaları, teknik tekstil, halı, hijyen ve bebek bezi prosesleri alanında hizmet veriyoruz. BTSR tekstil uygulamalarında lider şirketler için iplik kopma takip sensörleri, tansiyon kontrollü iplik besleme çözümleri ve iplik kalite kontrol proseslerinde global bir referans olmuştur.”

Iridium iplik kalite kontrolünde çığır açacak

BTSR Satış ve Teknik Servis Yetkilisi Claudio Marini ise iplik kalite kontrol alanında çığır açacak Iridium sistemi hakkında bilgi verdi. Marini; “İpliğin kalitesini kontrol etmek için geliştirilen hızlı bir sensör olan Iridium, 3 boyutlu okuma ve renk analiz sistemidir. Optik okuyucu sayesinde bu yeni sensör, her koşulda ipliğin konumunu ve boyutunu tespit edebiliyor. Bu sisteme eklenen diğer bir sensör ile renkler okunabilecek. Kirlilik nedeniyle ipliğin doğal rengi değişir. Bu kusurları tespit edecek olan sensör sayesinde iplik fabrikalarındaki proseslerde daha kaliteli sonuçlar alınabilecek ve PC-LINK yazılım sistemi ile üreticiler, diledikleri gibi raporlama yaptırabilecek” diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Özipek etkinlikte ‘Tekstilde Yeni Ufuklar’ konulu bir sunum yaptı. Özipek, sektörün gelişimi, elyaf türleri ve teknik tekstiller uygulama alanları hakkında izleyicileri bilgilendirdi.

Teknoloji zirvesinde gerçekleştirilen paralel sunumlarda Teksel Tekstil Bölge Satış Müdürleri tarafından sektörlere özel BTSR uygulamaları detaylı olarak sektör temsilcilerine aktarıldı. Soru cevap kısmında katılımcılar üretimde yaşadıkları sorunlara BTSR ürünleri ile nasıl çözüm sağlayacaklarına dair bilgi aldılar.

Teknoloji Zirvesi’nde sunumların ardından katılımcı firmalar arasında çekiliş yapıldı. İki firma İstanbul’dan, bir firma da Gaziantep’ten 2 gece 3 gün sürecek olan İtalya gezisine katılmaya hak kazandı. Şanslı firmalar BTSR’nin İtalya’daki tesislerini de gezebilecek.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler