9 C
İstanbul
Cuma, Ocak 24, 2025

Akademisyenler ve tekstil sektörü aynı masada buluştu

Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) Türkiye’de bir ilk...

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

BLC Group 2021’de yüzde 50 büyüme hedefliyor

TerbiyeBLC Group 2021’de yüzde 50 büyüme hedefliyor

- Terbiye Haber Sponsoru -

Tekstil, tekstil boyası, gıda, geri dönüşüm ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren BLC Group, 2021 yılına yüzde 50 büyüme hedefiyle girdi. Faaliyetlerini Çin ile yürüten ülkelerin pandemi sonrası Türkiye pazarına yönelmesi ile şirket, yatırımlarını ve üretim kapasitesini artırarak kayda değer büyüme oranları elde etmeyi amaçlıyor. Türkiye’nin lider tekstil üreticilerinden BLC Group, dijital dönüşüm ve çevreci üretime verdiği değer ile rakipleri arasında ön plana çıkıyor.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve BLC Group Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu yaptığı açıklamada, tekstilde 3 milyon Euro’luk teknoloji yatırımlarını hayata geçirdiklerini söyledi. Kapasite artışı ve otomasyon yatırımıyla Çabasan Tekstil’de aylık üretim kapasitelerinin 1.200 tona ulaşacağını aktaran Balcıoğlu; “Çin ve Hindistan’dan alım yapmaktan vazgeçen büyük gruplar bize yönelmeye başladı. Bu talebin Türkiye’ye ve tekstilin kalbi Kahramanmaraş’a yönelmesiyle hem Kahramanmaraşlı ihracatçılar hem BLC Group olarak önemli büyüme oranları yakalayacağız” dedi.

“İhracatta sipariş başı talep 10 tıra çıktı”

Güvenilir kaynak arayan Avrupalıların tekstil ve demir-çelikte Türkiye pazarına yöneldiğini belirten Şahin Balcıoğlu, bu durumun Kahramanmaraş bölgesi ihracatına da yüzde 40-50’lik artışla katkı sağlayacağını dile getirdi. Balcıoğlu; “Büyük markalar dahil tüm faaliyetlerini Çin üzerinden gerçekleştiren ülkeler, virüs sebebiyle bize yöneldiler. Önceleri 2-3 firma ya da sadece İstanbul merkezli çalışan global markalar, bugün bizlerden de destek istiyor. İhracatta sipariş başı talep 2-3 tırken şimdi 10 tıra çıktı. Bu hem gurur verici, hem de yetkinliklerimizi ortaya koyabilmemiz için büyük fırsat” şeklinde konuştu.

Ürettikleri ürünlerin yüzde 80’inin doğrudan veya dolaylı olarak ihracata gittiğini ifade eden Balcıoğlu; “Türkiye’deki toplam tekstil pazarının yüzde 36’sı, dünyanın ise yüzde 3’ünü Kahramanmaraşlılar üretiyor” şeklinde konuştu.

Sıfır hata ile global moda devlerine üretim yapıyor

Dev markalarla çalışan BLC Group, Türkiye’de üretimin dijitalleşmesine de liderlik eden şirketlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Endüstri 4.0’a yatırım yapmaya devam eden grup üretimde sıfır hata hedefine ulaştı. Devam eden yatırımlarıyla tam otomasyona geçmeyi planlayan şirket, sıfır hata ile Versace, Cavalli, Mochino, Strauss, Alpha Industries gibi global moda devlerine üretim gerçekleştiriyor.

BLC Group Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Kahramanmaraş Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Aykut Balcıoğlu, şimdi tam otomasyon hedefine ulaşmaya çalışan grubun dijitalleşme yatırımları hakkında şu şekilde konuştu: “Dijitalleşme ile öncelikli hedefimiz Endüstri 4.0 yöntemleriyle birlikte sıfır hataya dolayısıyla verimliliğe ulaşmaktı. Şu aşamada bu hedefimizi başardık. Sıfır hataya ulaşmak demek üretim kapasitemizin de artması anlamına geliyor. Önemli bir zaman kazanımı edindik. Kalitemiz artarken kapasitemiz de arttı.”

BLC Group 2021’de yüzde 50 büyüme hedefliyor
BLC Group 2021’de yüzde 50 büyüme hedefliyor

BLC Group geri dönüşüm alanındaki yatırımlarını artırıyor

Son yıllarda atık yönetimi ve geri dönüşüme dolayısıyla döngüsel ekonomiye önemli yatırım yaptıklarını açıklayan Şahin Balcıoğlu, Yeşil Mutabakata hazırlık çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ettiklerini aktardı. Bunun çok uzun zamandır üzerinde durdukları ve BLC Group olarak çok önem verdikleri bir konu olduğunu dile getiren Balcıoğlu; “Ürünlerimizi daha çevreci, daha ekolojik ve geri dönüşüme uygun yaklaşımla hazırlamanın yanı sıra doğal gaz çevrim santrali, temiz enerji kullanımı ve şirket araçlarının bu sisteme göre güncellemesine kadar birçok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm ve döngüsel ekonomiye dair Gaziantep Üniversitesi Teknokent ile bir anlaşma imzaladıklarını belirten Balcıoğlu, sözlerine şu şekilde sürdürdü; “Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı daha da ileri seviyelere taşıyacağız. Geri dönüşüm alanındaki çalışma ve yatırımlarımızı katlayarak artıracağız. Bu uygumalar tüm işletmelerimizde hakim olacak.”

Uzun yıllardır çevreye duyarlı ve geri dönüştürülmüş elyaflardan ve atıklardan üretim yapan BLC Group, bu ürünleriyle global markaların siparişlerine yanıt veriyor. Türkiye’nin yeşil yaprak sertifikasına sahip iki şirketinden biri olan BLC Group, geri dönüşüm koleksiyonlarıyla döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler