Reaktif ve süblime baskı için mürekkepler üreten BDR bu alandaki tek yerli firma olarak, pazar hedefini Türkiye ile sınırlamıyor. Avrupa, Güney Amerika ve Asya pazarlarında ciddi satış rakamları yakalayan firma, kalite-fiyat dengesi ile de rekabetçi konumda hızla ilerliyor.
Dijital tekstil baskı endüstrisi için reaktif ve süblime baskı mürekkeplerini sunan BDR Boya Kimya, ilk kez katıldığı ITM 2018 fuarında geniş bir ziyaretçi kitlesine çözümlerini gösterdi. Firma ‘Yeşil bir dünya’ felsefesi ile, su bazlı ve çevre dostu kimyasallardan oluşan Diamond HD-R ve Diamond HD-S markalı mürekkeplerini tanıttı.
Firmanın geliştirdiği Diamond HD serisi dijital reaktif mürekkepler, MS ve Efi Reggiani gibi dijital tekstil baskı makinelerinde kullanılan endüstriyel Kyocera baskı kafaları için özel olarak formüle edildi. BDR markası, pamuk, ipek, viscose, rayon, keten, yün, lyocell ve benzeri kumaşlardaki üstün performansları baskı üreticilerine sunuyor. Yüksek performanslı dijital tekstil baskı sistemleri için tasarlanan Diamond HD, baskı kafalarındaki bakım ihtiyacını en aşağıya çekerek mürekkep performansını arttırıyor. Diamond HD-S süblimasyon mürekkepleri de geniş format baskı makinelerinin özel ihtiyaçlarına göre geliştirildi. ISO standartlarına göre üretim yapan BDR, yıllık 1000 tonluk üretim kapasitesine sahip. Firma 6 aylık zaman içinde kapasitesini yıllık 1500 tona çıkarmayı hedefliyor.
BDR inovatif bir vizyonla yola çıktı
BDR hakkında bilgi veren firmanın Yönetici Ortağı (Managing Partner) Serra Saatçioğlu, yenilikçi ve sürdürülebilir mürekkepler ürettiklerini söyledi. Firmanın 2,5 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Saatçioğlu, firmayı kısaca şöyle tanıttı, “BDR Boya Kimya Sanayi A.Ş., Türk tekstil endüstrisinin kalbi kabul edilen Bursa’da Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Tekstil endüstrisinde ciddi bir dijital dönüşüm yaşanıyor. Dolayısıyla bu alandaki ihtiyaçlar hem artıyor hem de farklılaşıyor. BDR olarak biz sektörün bu dönüşümüne katkı sunmak için yola çıktık. Endüstriyel dijital tekstil baskısı için reaktif bazlı dijital tekstil mürekkepleri ve ilgili kimyasalların öncü üreticilerinden biri, kısacası bir dünya markası olduk.”
Yoğun AR-GE ve teknoloji yatırımları yaptıklarını açıklayan Saatçioğlu; Kurucu Ortağı İbrahim Demir ile birlikte tekstil ve dijital baskı alanındaki deneyimlerini birleştirerek başarıya ulaştıklarını belirtti. Saatçioğlu; “BDR Boya Kimya A.S’nin amacı en gelişmiş üretim teknolojilerini takip ederek, baskıcıların çeşitlilik gösteren beklentilerini karşılayabilmek adına, yüksek performans ve kalitede mürekkepler geliştirmektir” dedi.
BDR reaktif mürekkep üreten ilk Türk firması
Serra Saatçioğlu, BDR Boya Kimya’nın dijital tekstil reaktif mürekkepleri üreten ilk Türk firması olduğunun altını çizdi. “Markamız Diamond, yerli üretim olarak dünya pazarında dev markalarla rekabet ediyor” diyen Saatçioğlu; Türkiye’nin tekstil üretimi konusundaki tecrübesini, doğru marka yaratma çabalarını pekiştirdiklerini dile getirdi. Ürettikleri mürekkeplerin yüksek kalite ve rekabetçi fiyat noktalarında değer yarattığını ifade eden Saatçioğlu; “Mürekkeplerimiz tamamen su bazlı içeriği sahip. Dolayısıyla insan ve çevre sağlığı için tehdit unsuru taşımayan kimyasallardan oluşuyor. Bu alanda, GOTS, Reach Inditex, Kyocera sertifikasyon gibi kuruluşlarla işbirliğini sürdürüyoruz” diye konuştu.
Hem BDR’nin kurumsal yapısıyla tanıtımı hem de ürünlerin detaylı olarak anlatılması açısından; ITM 2018 fuarının kendileri için verimli geçtiğini söyleyen Saatçioğlu, sektörle ve üretici firmalarla bağları güçlendirmek için yararlı görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı. Saatçioğlu; “BDR Boya’nın, bugün İspanya, İtalya, Pakistan, Portekiz, Brezilya, Rusya, Özbekistan, Bangladeş, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde gösterdiği gurur verici faaliyet ve işbirlikleri bizi daha da iyisini yapabilmek için cesaretlendirmekte ve motive etmektedir” diye belirtiyor.
Yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda memnuniyeti yüksek ve üretimini daha kaliteli segmentlere taşıma amacı güden üreticilerle işbirliğini hedeflediklerini kaydeden Saatçioğlu, bunun için AR-GE ve teknoloji yatırımlarını sürdürdüklerini açıkladı. Saatçioğlu sözlerini şöyle bitirdi; “Amacımız; en iyi ve kalıcıyı üretmekte aracı olan teknolojiyi salt uygulamak değil; kurumsal bir kültür olarak bilimsel düşünce egemenliğini yaratmak ve bu felsefe ile ilerlemektir.”