FESPA Eurasia 2018 fuarında Atexco VEGA 3180DT direkt tekstile baskı makinesini tanıtan Mert Dijital, endüstriyel baskı segmentine yeni fırsatlar getirmeyi hedefliyor. Atexco çözümleri, rotasyon ve dijital baskıyı birleştiren konseptle dikkat çekiyor.
2011 yılında tekstil endüstrisine dijital baskı çözümleri ve hizmetleri sunmak için kurulan Mert Dijital, katıldığı FESPA Eurasia 2018’de başarılı iş sonuçları elde etti. Firmanın mümessilliğini yürüttüğü Atexco çözümlerini sergilediği standında, özellikle VEGA 3180DT modeli çalışarak, yüksek performansını ziyaretçilere gösterdi.
Mert Dijital ile Atexco’nun işbirliğinin 2015’te başladığını söyleyen Mert Dijital Genel Müdürü Ender Yılmaz, ilk 2 yıl makineleri ve prosesleri yakından tanımak için çalıştıklarını açıkladı. Yılmaz, bu süre sonunda büyük bir güvenle Atexco dijital baskı çözümlerini Türk tekstil endüstrisine sunmaya başladıklarını belirtti. Yılmaz şunları söyledi; “1992 yılında Hangzhou Yüksek Teknoloji Bölgesi’ndeki Yazılım Parkında kurulmuş önemli bir şirkettir. Firma başarısı ile prestijli Ulusal Meşale Ödülü’ne layık görüldü. Atexco bugün itibariyle giyim endüstrisi için CAD/CAM/CIM sistemleri, dijital baskı sistemleri, inkjet direkt üretim sistemleri, reklam baskı sistemleri ve halı baskı alanında önemli çözümlere sahiptir.”
Atexco’nun sunduğu çözümlerle Asya pazarında lider konumda olduğunu söyleyen Yılmaz, Mert Dijital’in bu markaya ait dijital baskı makinelerinin yanı sıra, boya ve yedek parçalarını da tedarik ettiğini kaydetti. Yılmaz; “Atexco 20 yıldan fazla inkjet baskı teknolojileri alanındaki deneyimle küresel çapta 2 binden fazla kullanıcıya ulaşmaktadır” dedi.
Atexco VEGA 3180DT ilk kez Türkiye pazarına tanıtıldı
Ender Yılmaz, FESPA Eurasia 2018 fuarında Atexco’nun rotasyon ve dijital baskıyı birleştiren çözümleri, dijital baskı modellerini ve boyalarının sunulduğunu söyledi. Endüstriyel sınıfta direkt tekstile baskı makinesi VEGA 3180DT’nin stantlarında öne çıkan çözüm olduğunu belirten Yılmaz; “VEGA serisi Asya pazarında oldukça bilenen bir seridir. Standımızda sergilenen ve Türkiye pazarına yeni giriş yapan bu modelden, Asya pazarında her ay 30 adet sattıklarını söyleyebilirim. 24 saat çalışabilme kapasitesine sahip bu makinemiz ayrıca Atexco’nun bu model için geliştirdiği özel rulo kumaş besleme ünitesine de sahip bulunuyor” diye konuştu.
32 adet Kyocera baskı kafasına sahip olan VEGA 3180DT, reaktif, dispers dahil her türlü boya ile çalışabiliyor. Hangi kumaş türüne baskı yapılacaksa ona göre boyaların seçilmesi gerekiyor. “Saatte 350 metre yüksek kaliteli baskı gücüne sahip olan VEGA 3180DT’nin ayrıca 16 kafalı modeli de bulunuyor” diyen Yılmaz, bu makinenin FilmDruck makinelerine monte edilebildiğini ifade etti. Geleneksel sistemle dijital baskı teknolojisinin birlikte çalışabildiğini vurgulayan Yılmaz; “Bunu rotasyon baskı makinelerinde de gerçekleştirebiliyoruz. Örneğin tekstil malzemesinin zemini rotasyonla basarken, diğer desenler ve unsurlar VEGA 3180DT ile basabiliyoruz” dedi.
Kameralı sistem dünyada sadece Atexco’da
Türkiye’de endüstriyel direkt tekstile baskı segmentinin hızla geliştiğini ifade eden Yılmaz, Atexco’nun bu alanda ciddi bir pazar potansiyeli taşıdığını savundu. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle Bursa, Denizli ve Çorlu’daki tekstil firmalarıyla yoğun olarak görüşüyoruz. Onların taleplerini ve beklentilerini öğreniyoruz. Atexco’nun hangi çözümünün onlar için en uygunu olduğunu saptıyoruz. Makinelerin farklı amaçlar için geliştirilmiş versiyonları bulunuyor. Örneğin VEGA 3180DT modelimiz 180 cm ve 320cm eninde iki versiyona sahip. Ev tekstili sektör temsilcileri geniş versiyonu, hazır giyim segmenti ise diğerini tercih ediyor. Bu makinemizin baskı kafası, Atexco boyasının (reaktif, asit, dispers, pigment, süblime) kullanılması şartıyla firma tarafından garanti altına alınmıştır.
Atexco’nun bir başka çözümüne daha değinen Yılmaz, bu kameralı sistemin dünyada sadece Atexco’da olduğunun altını çizdi. Yılmaz; “Vega3180DL ile jakarlı kumaşlarda istenirse sadece jakarlı bölüme, dantelli kumaşlardı istenilen belli bölgelere baskı yapabiliyor. Ayrıca kumaşa çift taraflı baskı yapılabiliyor. Kumaşın ön ve arka yüzeyine baskı birebir oturacak şekilde yapılabiliyor. Bu ise baskıcıların yeni uygulamalarla pazarlarını büyütmesine ciddi katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.
FESPA Eurasia 2018 bizim için başarılı geçti
FESPA Eurasia 2018 fuarının kendileri için oldukça başarılı geçtiğini söyleyen Ender Yılmaz, önümüzdeki döneme yeni yatırım yapacak veya makine parkurunu modernize edecek firmalarla önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yılmaz sözlerini şöyle bitirdi; “Artan ve stabil görülmeyen kurlar nedeniyle yatırım maliyetleri daha çok dikkate alınıyor. Atexco’nun çözümleri rakiplerine kıyasla %30 daha fazla maliyet avantajı sunuyor. Önümüzdeki dönemde Türkiye pazarında Atexco’yu öne çıkan bir marka olarak göreceğiz”.