11.7 C
İstanbul
Cumartesi, Ocak 11, 2025

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

Ünlü giyim markalarıyla çalışan Fi Triko iflasını açıkladı

Zara, Pierre Cardin, USPOLO, LCW ve Defacto’nun...

Levi’s’a üretim yapıyordu; Dinateks fabrikası icradan satışa çıkarıldı

Uzun yıllar dünyaca ünlü denim markası Levi’s’ın...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

ATA Freight tekstile özel lojistik çözümler sunuyor

GüncelATA Freight tekstile özel lojistik çözümler sunuyor

- Haber Sponsoru -

Yenilikçi ve tam entegre tedarik zinciri çözümleri sağlayıcısı ATA Freight, yeni teknolojilere yatırım yaparak geleneksel taşımacılığa göre daha etkili ve verimli bir taşımacılık anlayışıyla küresel müşterilerine sunduğu hizmet kalitesini yükseltiyor. 1996 yılında New York’ta Cengiz Oğuzhan tarafından kurulan ATA Freight ABD, Türkiye, Hindistan, Çin, Rusya ve Meksika’daki 30’dan fazla ofisi ve geniş acente ağı ve dünya genelinde 400’den fazla çalışanı ile hizmet veriyor. Textilegence’ın sorularını yanıtlayan ATA Freight Türkiye Genel Müdürü Erkan Aksoy tekstil sektörüne özel taşıma çözümlerini ve şirketin dijitalleşme yolculuğunu anlattı.

ATA Freight’in tekstil, halı, elektronik, ayakkabı ve gıda ürünlerinin depolanması, paketlenmesi, yeniden paketlenmesi ve nakliyesi konusunda önemli bir deneyime sahip olduğunu söyleyen Aksoy, bu kapsamda askılı ve tekstil sektörüne göre uyarlanmış konteyner ile ve tırla taşıma yapabildiklerini belirtti. Tekstil sektörüne özel depo çözümleri de sunduklarını aktaran Aksoy süreci şu şekilde aktardı: “Yerel tedarikçilerden sipariş alıyor, müşteri isteklerine göre depoluyor, topluyor ve paketliyoruz. Ardından konteyner ve tırlara yüklüyor ve sevkiyatı yönetiyoruz. Müşterimizin ihtiyaçlarına göre çok daha hızlı küçük araçlarla kara ve hava kargo hizmetleri de sunuyoruz. Türkiye’deki 3 ayrı şehirdeki depolarımızla, tekstil sektörüne özel çözümlerimiz ve global tecrübemizle hizmet veriyoruz.”

ATA Freight Türkiye Genel Müdürü Erkan Aksoy

ATA Freight yapay zeka ile varış zamanını yüzde 80 oranında doğru tahmin ediyor

Dijitalleşme anlamında önemli adımlar atan firma yıllar içerisinde üniversitelerle iş birliği kapsamında gerçekleştirdiği yapay zeka çalışmalarıyla müşterilerine sunduğu verimliliği ve hizmet kalitesini artırmayı başardı. İlk yapay zeka çalışmalarını 2014’te yaptıklarını aktaran Erkan Aksoy, Hindistan ve ABD’de 3 üniversiteyle çalışarak 1.5 milyon farklı veri topladıklarını belirtti. Çalışmalarının Yılın İnovasyon Ödülü gibi çeşitli ödüller kazandığını hatırlatan Aksoy, yapay zeka sayesinde matematik modellemesi yaparak bir kargonun ulaşma riskini ve varış zamanını tahmin ettiklerinin ve tüm bu hizmetleri ATA Freight bünyesinde verdiklerinin altını çizdi. “Bir geminin ne zaman varacağını sadece kaptan bilir. Onlardan aldığınız bilgi ise yüzde 55 oranında doğrudur” diyen Aksoy hava şartları, politik gelişmeler, korsan saldırıları, emtia fiyatları gibi konuları kapsayan 13 parametrede tahminlerde bulunan sistemin bu oranı yüzde 80’e çıkardığını dile getirdi.

Aksoy ayrıca 2019 yılında yazılım çözümlerini başka bir şirket altında sürdürme kararı alarak ayrı bir startup firması olarak Quloi’yi başlattıklarını sözlerine ekledi. ATA Freight’in global olarak 2022 ve 2023 için toplam 10 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı hedeflediğini söyleyen Aksoy, orta vadeli hedeflerinin ise finansal olarak 1 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmak olduğunu açıkladı.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler