Akmert İplik PET şişeler için döngüyü kapatıyor

Yazar:

Ana Sayfa » Green Times » Akmert İplik PET şişeler için döngüyü kapatıyor

Akmert İplik San. ve Tic. A.Ş., yeni markası ‘GSR GRANULES’ için şirketin Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan rPET üretim tesisinde bir Starlinger şişeden şişeye geri dönüşüm hattı kuruyor. ‘SENA PET’ markası altında pazarlanan aylık 1.200 ton rPET pul kapasitesi ile Akmert İplik, Türkiye’deki en büyük rPET pul tedarikçilerinden biri konumunda bulunuyor. Yeni Starlinger geri dönüşüm hattı ile firma, PET pullarının yanı sıra rPET peletleri de tedarik ederek ürün portföyünü genişletiyor. Hattın Şubat 2023 ortasında devreye alınması planlanıyor

Akmert İplik’in sahibi Kasım Aksoy, geri dönüşümü geleceğin işi olarak gördüklerini ve bu nedenle yatırımlarını rPET’e yönlendirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Starlinger teknolojisini tercih ettik, çünkü en başından beri kaliteye inanıyoruz. Sektördeki en iyi oyuncular arasında yer almayı hedeflediğimiz için Starlinger’den başka bir teknoloji kullanmayı tercih etmiyoruz.”

Starlinger iV+ teknolojisine sahip recoSTAR PET çok sayıda avantaja sahip bulunuyor. Pul ve peletler için FIFO prensibi tanımlanmış bekleme süreleri sağlarken, modüler tasarım farklı girdi malzemelerine ve rPET kullanıcılarının değişen gereksinimlerine esneklik ve uyarlanabilirlik sağlıyor. Buna ek olarak, pulların dikkatli bir şekilde işlenmesi, toz, yüksek IV kaybı ve bozulmayı önlüyor.

Akmert İplik PET şişeler için döngüyü kapatıyor

Akmert İplik’in aylık üretim miktarı her iki tesis için de 2.600 tona yükselecek

Saatte 1.800 kg’a kadar şişe sınıfı rPET pelet üretim gücüne sahip olan recoSTAR PET 165 HC iV+, tüketici sonrası toplanan PET şişeleri geri dönüştürecek. Üretilen %100 gıda teması onaylı rPET reçinesi ‘GSR GRANULES’ markası altında satılacak ve PET şişe üretiminde kullanılarak PET şişeler için kapalı bir döngü oluşturacak.

1990’lı yıllarda Gaziantep’te kurulan Akmert İplik, 2014 yılında İstanbul’un Silivri ilçesinde tüketici sonrası PET şişeler için bir geri dönüşüm tesisi açmadan önce pamuk, yün ve suni elyaftan iplik üretimi gerçekleştirerek, bunun ticaretini ve ihracatını yapmıştır. Şirketin geri dönüşüm tesisi 7.200 metrekarelik bir alandan oluşuyor ve ‘SENA PET’ markası altında satılan aylık 1.200 ton rPET pul üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Şirketin yeni Gebze tesisinde ‘GSR GRANULES’ markası için Starlinger geri dönüşüm hattının kurulmasıyla birlikte, her iki tesis için aylık üretim miktarı 2.600 tona yükselecek.

Engin Buz
Engin Buzhttps://www.textilegence.com
Engin Buz, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olduktan sonra Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. 2000 yılından sonra çeşitli yayıncılık şirketlerinde çalışmaya başlayarak kültür-sanat ve daha sonra ekonomi haberleri hazırlamıştır. 2009 yılından itibaren tekstil endüstrisine dönük yayınlarda editör olarak görev alan Buz, 2013 itibariyle kurulan Textilegence’de haber editörü olarak yer almaya başlamıştır. Engin Buz halen başta tekstil ve dijital baskı endüstrileri olmak üzere ekonomi haberleri hazırlamaktadır.

Okumaya devam et

İlginizi çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz
Captcha verification failed!
Captcha kullanıcı puanı başarısız oldu. lütfen bizimle iletişime geçin!