5 C
İstanbul
Cumartesi, Kasım 23, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Ahmet Öksüz; Tekstil Sektörü Rekora Koşuyor

GüncelAhmet Öksüz; Tekstil Sektörü Rekora Koşuyor

- Haber Sponsoru -

Ahmet Öksüz; Tekstil Sektörü Rekora Koşuyor
Ahmet Öksüz; Tekstil Sektörü Rekora Koşuyor

Ahmet Öksüz ‘e göre ağustos itibariyle son 12 ayda ihracatını %7,3 arttıran Türk tekstil endüstrisi 10.6 milyar dolar gelirle son 4 yılın rekorunu kırdı.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, 7 Ağustos’ta gerçekleştirdiği bir basın toplantısı ile sektörün son 12 aylık ihracat performansını değerlendirdi. Öksüz, sektörün son 12 ayda gerçekleştirdiği 10.6 milyar dolarlık ihracat ile son 4 yılın rekorunu kırdığını söyledi. “Sektörümüz son 12 ay içerisinde 200’den fazla ülkeye 10.6 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek, bir önceki döneme göre %7,3’lük bir artış yakaladı” diyen Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü;

“2018 yılının sonuna kadar ihracatımız bu seviyede artmaya devam ederse Cumhuriyet tarihinin tekstil ve hammaddeleri sektöründe en yüksek ihracat rekoruna ulaşacağımıza inanıyorum. Bu sene bütün alt sektörlerimizde rekorlar kıracağımız bir yıl olacak. Sektörümüzün kapasite kullanım oranlarından, ihracatımızın kilogram başı değerine kadar her anlamda ciddi artışlar yakaladığımız bir sene oluyor. Gerçekleştirmiş olduğumuz son 12 aylık ihracatın birim fiyatı 4,7 Dolar. Bu da ülkemiz ihracat birim fiyatının üç katından fazla.  Ülkemizin en çok ihracat gerçekleştiren 6’ncı sektörüyüz ve ülkemizin genel ihracatından aldığımız pay da yüzde 7’lere yaklaştı. Her iki alanda da bu payı artırabilmek için katma değeri yüksek ürün ihraç etmemiz, yeni açıldığımız pazarlarda da payımızı artırmamız gerekiyor. Türk tekstil sektörü olarak dünya modasına yön verebilecek güce ve katma değere sahibiz.”

Ahmet Öksüz: En çok ihracat moda devlerine yapılıyor

Ahmet Öksüz en çok ihracatı modaya yön veren ülkelere gerçekleştirdiğimizin altını çizdi. Öksüz; “2018 yılının ilk 7 aylık döneminde sektörümüz, İtalya’ya yüzde 5’ten fazla artışla 545 milyon dolarlık, Almanya’ya yüzde 7’den fazla artışla 509 milyon dolarlık, ABD’ye ise yüzde 5’ten fazla artışla 343 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiğimiz ihracatın yarısı Avrupa Birliği’ne gidiyor. Dünya tekstil piyasasını domine eden bu ülkelere yaptığımız ihracat Türk tekstil sektörünün ne kadar güçlü olduğunun somut bir göstergesi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘100 Günlük İcraat Programı’nın ihracatı hızlandıracağını dile getiren Öksüz, ihracat odaklı büyümenin tekstilcileri heyecanlandırdığını kaydetti. Öksüz sözlerini şöyle sürdürdü; “Açıklanan 100 günlük eylem planı, üretimle büyüme modeline ulaşmamız ve yapısal reformların ivedilikle gerçekleştirebilmesi için nokta atışı çözümleri içeriyor. Çin, Meksika, Rusya ve Hindistan gibi pazarlara ihracatımızı artırmak tekstil ve hammaddeleri sektörü olarak bizim de önceliklerimizden bir tanesiydi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için en önemli beklentimiz; bürokratik engellerin kaldırılması ve problemlerin hızlı çözümüydü. Açıklanan program, sadece mevcut sorunların çözümünü ele almayan, ekonomimizi çok daha ilerilere taşıyabilecek bir program. Eylem programının ülkemiz ihracatına fazlasıyla katkı sağlayacağına inancımız tam” diye konuştu.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler