10.1 C
İstanbul
Salı, Kasım 26, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Aachen Tekstil Teknik Enstitüsü’ne Türkiye’den üst düzey ziyaret

GüncelAachen Tekstil Teknik Enstitüsü’ne Türkiye’den üst düzey ziyaret

- Haber Sponsoru -

Türkiye Cumhuriyeti Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, 14 Şubat 2022 tarihinde Konsolos Yardımcısı Ahmet Atilla ve Türkiye Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Dr Uwe Merklein ile birlikte RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknik Enstitüsü’ne (ITA) ziyaret gerçekleştirdi. Tekstil endüstrisi için araştırma ve geliştirmeye genel bir bakış sağlamak amacıyla yapılan ziyarette, ITA Enstitü Direktörü Profesör Dr Thomas Gries, konuklara ITA Teknik Merkezi boyunca rehberlik etti ve ITA’nın öne çıkan en son çözümlerini gösterdi.

Profesör Dr Thomas Gries, Turhan Kaya, Ahmet Atilla ve Dr Uwe Merklein’i ITA’da ağırlama onuruna sahip olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek; “Türkiye bizim için önemli bir partner ülke ve tekstil alanında seçkin bir konuma sahip. Ziyaret, aramızdaki iyi ilişkiyi güçlendiriyor ve önemle vurguluyor” şeklinde konuştu.

Aachen Tekstil Teknik Enstitüsü’ne Türkiye’den üst düzey ziyaret

Tekstil Teknik Enstitüsü sürdürülebilir tekstil üretimi için çalışıyor

Sürdürülebilir ve geleceğe yönelik tekstil üretimi için yeniliklerin araştırıldığı ITA’da, bilimsel personel endüstri için yeni çözümlerle ilgileniyor ve optimize edilmiş süreçler ve üretim sıralamaları geliştiriyor. Sürdürülebilir üretimi mümkün kılan pek çok yaklaşımdan biri olarak çapraz bağlı ve kaynak tasarrufu sağlayan makineler öne çıkıyor.

Madeni yağ bazlı tekstil üretiminden bio bazlı malzemelerle ekolojik tekstil üretimine geçişi hedefleyen ITA, tekstil üretim zincirinin bu dönüşümünü, toplumlarının daha yeşil bir gelecek için üstesinden gelmek zorunda olduğu tekstil ve giyim endüstrisinin mevcut sorunu olduğunu belirtiyor. ITA bu sorunu tüm gücüyle ele alarak yaşadığımız gezegenin sınırlı kaynaklarını etkilemeyen yeni süreçler ve malzemeler geliştiriyor.

ITA, Bursa’daki Türkiye merkezli iştiraki ITA Teknoloji Transfer Danışmanlık ve Mühendislik Ltd. Şti. aracılığıyla tekstil ülkesi Türkiye ile yıllardır iş birliği halinde bulunuyor. Bu şube ve yerel olarak istihdam edilen personel vasıtasıyla, Türk partnerlerle iletişim verimli ve faal bir şekilde sürdürülüyor.

Dijital Kapasite Merkezi Endüstri 4.0 uygulamalarını sektörle buluşturuyor

ITA ziyaretinin ardından heyet, Dijital Kapasite Merkezi (DCC) Aachen’i ziyaret etti ve dijitalleşme odaklı öğrenme fabrikasını gezdi. DCC’de Endüstri 4.0 test edilerek pratik uygulama senaryoları ile bir öğrenme fabrikası aracılığıyla endüstrinin erişimine açılıyor. Burada, sektör temsilcileri ile karşılıklı olarak bilimsel bir bakış açısıyla engeller araştırılıp geleceğin dijital tekstil üretimine yönelik çözümlere yönelik yeni yaklaşımlar sağlanabiliyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler