6.2 C
İstanbul
Perşembe, Aralık 12, 2024

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

Türkiye küresel yatak endüstrisinde 2. sıraya yerleşti

Yurt içi ve yurt dışındaki yatak üreticilerine...

Kahramanmaraş’ta tekstil ihracatı %12 artışla olumlu işaret veriyor

Türkiye’de tekstil üretiminin yoğun olduğu kentlerin başında...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Oerlikon lüks endüstrisindeki iddiasını güçlendiriyor

TerbiyeOerlikon lüks endüstrisindeki iddiasını güçlendiriyor

- Terbiye Haber Sponsoru -

Lüks endüstrisi için metal parçalar ve moda mücevherleri konusunda kapsamlı bir ürün portföyüne sahip bulunan Oerlikon Riri ve Oerlikon Fineparts, Oerlikon Balzers’ın teknolojik uzmanlığından yararlanarak gelişmiş Fiziksel Buhar Biriktirme (Physical Vapor Deposition – PVD) süreçlerinin kullanımını daha da genişletiyor. Oerlikon, stil, performans ve sürdürülebilir iyileştirmeyi dengeleyerek lüks endüstrisi için yüksek kaliteli, çevre dostu kaplamada lider tedarikçisi olarak profilini yükseltmeyi hedefliyor.

Oerlikon yakın zaman önce yüzey işlemleri için mükemmellik merkezi olan Portekiz Fundão tesisinde, yeni bir Oerlikon PVD ekipmanı kurdu. Oerlikon Balzers tarafından tasarlanmış, üretilmiş ve mühendisliği geliştirilmiş olup, Oerlikon Riri ve Oerlikon Fineparts’ın kusursuz kalite ve homojen yüzey kaplaması yüksek hacimli PVD bitişli bileşenler üretmesini sağlıyor.

“PVD, Oerlikon’un modada metalik kaplama algısını yeniden tanımlamasına olanak sağlıyor”

“PVD teknolojisinin benimsenmesindeki artış, lüks pazarı için yüksek performanslı, sürdürülebilir ürünler yaratma hedefimizle mükemmel bir şekilde örtüşüyor,” diyen Oerlikon’da Üst Düzey İş Piyasaları Başkanı Katharina Rick, lüks pazarı için zorlu bir zamanda, çabalarının çevresel ayak izlerini en aza indirirken müşterilerine en yüksek güzellik ve dayanıklılık standartlarını karşılayan yüzey kaplama sağlamaya odaklandığını belirtti. Rick; “PVD, modada metalik kaplama algısını yeniden tanımlamamızı sağlayarak sunduğumuz ürünlere yeni bir düzeyde sofistikelik ve sürdürülebilirlik getiriyor” dedi.

PVD, geleneksel galvanik tekniklerden farklılaşan ve sayısız fayda sağlayan bir ince film kaplama işlemidir. Teknik açıdan bakıldığında, çizilmelere ve oksidasyona karşı daha fazla direnç sağlayarak birinci sınıf aksesuarların kullanım ömrünü uzatır ve zaman içinde görsel çekiciliğini korumasını sağlar. Bu işlemin temel avantajlarından biri, aksesuarlarda dayanıklı ve tek tip yüzey kaplaması oluşturma yeteneğidir ve müşterilere geleneksel teknolojilerle elde edilmesi zor olan bir dizi renk ve efekt sunar.

PVD’nin daha yaygın olarak kullanılan pirinç yerine paslanmaz çeliği temel malzeme olarak kullanması, ürünün sürdürülebilirlik profilini daha da artırıyor   Görsel Kaynak: Oerlikon
PVD’nin daha yaygın olarak kullanılan pirinç yerine paslanmaz çeliği temel malzeme olarak kullanması, ürünün sürdürülebilirlik profilini daha da artırıyor Görsel Kaynak: Oerlikon

PVD su tüketimini tamamen ortadan kaldırıyor

Çevresel açıdan; PVD ile işlenmiş paslanmaz çelik aksesuar ile elektrokaplama ile işlenmiş pirinç versiyonu arasındaki farkları karşılaştırmak için dahili bir analiz gerçekleştirdikten sonra, PVD, kg CO2 eşdeğeri olarak ölçülen genel çevresel etkide %76’lık bir azalma ile sonuçlandı. İşlem, su kullanımını tamamen ortadan kaldırarak su tüketiminde %100 tasarruf sağlıyor. Bu ayrıca atıkta %97’lik bir azalma ve değerli metallerin kullanımında önemli bir tasarrufla sonuçlanarak ham madde tedariki ve işlenmesiyle ilgili CO2 emisyonlarında %83’lük bir azalmaya katkıda bulunuyor.

Ayrıca, PVD’nin daha yaygın olarak kullanılan pirinç yerine paslanmaz çeliği temel malzeme olarak kullanması, ürünün sürdürülebilirlik profilini daha da artırıyor. Paslanmaz çelik bileşenler pirinç eşdeğerlerinden %6 daha hafif, bu da hem daha düşük nakliye emisyonları hem de birinci sınıf aksesuarlar takarken daha iyi konfor sağlıyor. Üretim sürecinde kırıntıları önemli ölçüde azaltan MIM (Metal Enjeksiyon Kalıplama) ile üretiliyorlar. Gerçekten de, MIM için ham madde kullanımı %95’i aşarken, işleme süreçleriyle birleştirilen soğuk dövme yaklaşık %60’a ulaşıyor. Paslanmaz çeliğe geçiş ayrıca kurşun kontaminasyonu riskini ortadan kaldırıyor ve oksidasyonu önleyerek ürünlerin ömrünü uzatıyor. Bu, aksesuarların uzun süre orijinal estetiklerini korumasını sağlıyor.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler