16.2 C
İstanbul
Çarşamba, Ekim 16, 2024

Ticaret Bakanı Bolat tekstil sektörüne desteklerin süreceği sinyalini verdi

Gerek global enflasyonist ortamdan ve savaşlardan gerekse...

Trützschler’in kurulu BCF ve IDY sistemleri Oerlikon Neumag’a emanet

İsviçreli Oerlikon Grubu’nun Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri...

Hazır giyim sektörü alarm verdi: Rekabetçiliğimizi kaybediyoruz

Türkiye’de hazır giyim sektöründe yaşanan kriz derinleşirken,...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Heimtextil 2025 fuarı ev ve kontrat tekstilleri daha ileriye taşıyacak

FuarlarHeimtextil 2025 fuarı ev ve kontrat tekstilleri daha ileriye taşıyacak

- Haber Sponsoru -

Ev ve kontrat tekstiller ile tekstil tasarımı alanında dünyanın önde gelen fuarlarından Heimtextil, 2025 edisyonunda ziyaretçilerine genişlettiği halı salonları ile daha kapsayıcı ve daha zengin bir deneyim yaşatacak. 14-17 Ocak tarihleri arasında Frankfurt’ta düzenlenecek olan fuar, toplam 16 salonda 60 ülkeden 2900 katılımcıyı ağırlayacak. Türk tekstil endüstrisinin hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak yoğun ilgi gösterdiği fuarın tanıtımı için İstanbul’da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Heimtextil Direktörleri Margit Herbeth ve Bettina Bär, Pazarlama İletişim Yöneticisi Anıl Öt ve Messe Frankfurt Istanbul Satış ve Pazarlama Direktörü M. Can Yümer dahil olmak üzere firma yöneticileri yer aldı. Herbeth ve Bär yaptıkları sunumda özellikle yeni dönem pazar potansiyeli ve yeni trendler hakkında bilgi verdi. 

‘Connected by Textiles’ mottosuyla düzenlenecek olan Heimtextil 2025, birçok farklı segmentten üreticinin ve alıcının buluşacağı yılın ilk en önemli platformu olacak. Fuarın alanında lider ve en ilham verici ev, kontrat ve tekstil tasarım fuarı olduğunu söyleyen Bettina Bär, 16 ayrı salonda fuarda eşsiz deneyimlerin yaşanacağını belirtti. Ziyaretçileri birçok etkinliğin beklediğini dile getiren Bär; “Milano merkezli tasarım platformu Alcova, yaratıcılığın sınırlarını zorlamak için Heimtextil Trendleri 25/26’nin küratörlüğünü ilk kez üstlendi. Salon 3.0’daki Trend Alanı ‘Sürekli Gelecek’ mottosuyla tekstillere farklı bir bakış açısı getirip, geçmiş trendleri geleceğe yönelik etkilerle birleştiriyor. Bunun yanı sıra, dünyaca ünlü tasarımcı ve mimar Patricia Urquiola, ‘among-us’ adlı özel yerleştirme ile tekstil tasarımına hayat verecek. Deco Team ve bitişiğindeki Design Lounge, iç tasarımın en cazip tekliflerini ve önde gelen markalarını sunacak. Ayrıca, halı ve kilim bölümü de yeni salonlar ile genişlerken, Heimtextil sunduğu güçlü ürün yelpazesini ve yenilikçi formatlarıyla küresel tekstil endüstrinin güvenilir ortağı olmayı sürdürüyor” dedi. 

Heimtextil 2025 halı ve kilimler için tek adres  Görsel Kaynak: Messe Frankfurt
Heimtextil 2025 halı ve kilimler için tek adres Görsel Kaynak: Messe Frankfurt

Margit Herbeth de yaptığı sunumda Heimtextil’in tekstilin dönüştürücü gücünü öne çıkaracağını, ev ve iş yerlerinde dayanıklılığı güçlendiren yeni çözüm ve yaklaşımların dikkat çekeceğini ifade etti. Herbeth; “Sağlığımıza yaptığımız en büyük yatırım evimizdir. Heimtextil bu bağlamda geniş ürün portföyüyle alıcıların müşterilerinin ihtiyaçlarının karşılamalarını sağlıyor” dedi. Ürün kalitesi, dayanıklılık ve sürdürülebilirliğin tüketiciler için temel faktörler olduğunu vurgulayan Herbeth, fuarda sergilenen ürünlerin bu kriterleri karşılayarak yeni iş birliklerine yol açtığını belirtti. Heimtextil’de Econogy Finder sertifikalı katılımcıları hatırlatan Herberth, bu etiket ile ziyaretçilerin ev ve kontrat tekstillerinde sürdürülebilirlik talepleri için en iyi çözümlere ulaşabileceğini kaydetti. Herbeth, Econgy başlığının, Messe Frankfurt’un dünya genelindeki Texpertise Ağı’ndaki 50’den fazla tekstil fuarının tüm sürdürülebilirlik faaliyetlerini kapsadığına değinerek, Econogy Finder’da listenen Heimtextil katılımcıların ziyaretçilerin rahatça ulaşabilmesi için özel bir simge ile nitelendirileceğini belirtti. İnsan sağlığı için uykunun önemine dikkat çeken Herberth; “Sağlıklı, optimal ve konforlu bir uyku için akıllı yataklar dahil olmak üzere geniş ürün yelpazesi Heimtextil’de Salon 11.0’da yer alacak” diye konuştu. 

Heimtextil 2025 halı ve kilimler için tek adres

Heimtextil 2025 fuarının halı endüstrisinin yeni evi haline geleceğini söyleyen Bettina Bär, halı ve kilim bölümünün tam bir salon daha büyüdüğünü açıkladı. Bir önceki fuara göre bu segmentteki katılımcı sayısının iki katına çıktığını belirten Bär, fuarda Salon 5.0, 5.1 ve 6.0 salonlarının halı ve kilim için ayrıldığını duyurdu. 

El dokuması halılar, tasarım ürünleri ve benzersiz parçalar ile uluslararası pavyonlar Salon 5.0’da keşfedilebilecek. Makine dokuma halıları, elyaf ve iplikler ile halı endüstrisine yönelik teknolojik çözümler ise Salon 5.1’de yer alacak. Halı kategorisinde Türkiye’den Merinos Group çözümleriyle küresel pazara seslenecek. 

15 Belçikalı halı firması ‘Belgium Textiles’ adı altında ortak bir sunum gerçekleştirecek. Bunun yanı sıra diğer halı tedarikçileri ise DecoTeam ve Tasarım Salonu’nda genel koleksiyonlar içinde yer alacak. 

Türk tekstil endüstrisinin hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak yoğun ilgi gösterdiği fuarın tanıtımı için İstanbul’da bir basın toplantısı düzenlendi  Görsel Kaynak: Textilegence
Türk tekstil endüstrisinin hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak yoğun ilgi gösterdiği fuarın tanıtımı için İstanbul’da bir basın toplantısı düzenlendi Görsel Kaynak: Textilegence

Fuarda ‘İplik ve Elyaf’ Alanı genişledi

Ev ve kontrat tekstilleri için önemli bir platform olan Heimtextil, iplik, elyaf, dokuma ve örme kumaş, terbiye işlemleri ve ekipmanları için de genişletilmiş bir ürün yelpazesi sunuyor. Tedarikçiler ve üreticiler, ilgili kullanım alanlarına göre farklı ürün segmentlerinde konumlandırılıyor. Bu kapsamlı ‘İplik & Elyaf’ Alanı, fuarda ürün grupları arasında değerli sinerjiler yaratırken, dokumacılar, üreticiler ve ürün tasarımcıları gibi birçok farklı hedef grup için önemli bir katma değer yaratıyor. Bu alanda yer alacak firmalar arasında Türkiye’den Korteks ve Sasa da bulunuyor.  

Dünyanın en büyük döşemelik kumaş yelpazesi fuarda Salon 4’te ziyaretçilerle buluşacak. Üretici ve toptancılardan gelen geniş ürün yelpazesi; dekoratif, döşemelik ve kontrat kumaşlardan, suni deri ve mobilya deri ürünlerine, dış mekan kumaşlarına kadar uzanıyor. Bu kategoride Türkiye’den Vanelli’de ürünleriyle yer alacak. 

Fuarda Salon 4.0’da uzman jüriler tarafından küratörlüğü yapılan gelecek odaklı Interior.Architecture.Hospitality kütüphanesi heyecan verici fonksiyonel tekstillerden oluşacak. Salon 6.0, 6.2, 8.0 ve 9.1’de ise Global Home Excellence (Küresel Ev Mükemmelliği) alanı bulunuyor ve burada her büyüklükte sipariş hacminde yüksek kaliteli tedarikçiler konumlandırıldı. Satın almacılar burada uluslararası üreticilerden çeşitli ev tekstil ürünleri ile bireysel sunumları görebilecek. 

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler