12.4 C
İstanbul
Cuma, Ekim 18, 2024

Ticaret Bakanı Bolat tekstil sektörüne desteklerin süreceği sinyalini verdi

Gerek global enflasyonist ortamdan ve savaşlardan gerekse...

Trützschler’in kurulu BCF ve IDY sistemleri Oerlikon Neumag’a emanet

İsviçreli Oerlikon Grubu’nun Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri...

Hazır giyim sektörü alarm verdi: Rekabetçiliğimizi kaybediyoruz

Türkiye’de hazır giyim sektöründe yaşanan kriz derinleşirken,...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

South Asia Textiles, Coats Digital’ın FastReactPlan’i ile tam potansiyeline ulaşıyor

AdvertorialSouth Asia Textiles, Coats Digital’ın FastReactPlan’i ile tam potansiyeline ulaşıyor

- Haber Sponsoru -

Coats Digital, önde gelen tekstil üreticisi South Asia Textiles Ltd.’nin 2023’te FastReactPlan’i benimsemesinden bu yana ortalama makine durma süresini 380 saatten sadece 100 saate (yüzde 74 azalma) önemli ölçüde azalttığını, OTDP’sini yüzde 15 iyileştirdiğini ve kapasite planlama süresini sekiz saatten ikiye (yüzde 75 azalma) düşürdüğünü duyurdu. Bu çözüm, şirketin doğru kapasite verileri sayesinde sağlam iş kararları almasını sağlayarak teslimat tarihlerini iyileştirmek ve müşteri değişiklik taleplerine hızlı yanıt vermek için daha fazla esneklikten yararlanmalarını sağladı. FastReactPlan, kritik planlama bilgilerini tek bir platformda düzene sokarak envanter yönetimini optimize etmeye de yardımcı oldu ve South Asia Textiles’ın önemli, yeni iş büyümesini sağlamak için kullanılmayan ek kapasiteyi açığa çıkarmasına olanak sundu.

Merkezi Sri Lanka, Pugoda’da bulunan, Hayleys Fabric PLC’nin bir yan kuruluşu olan South Asia Textiles, önde gelen bir tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumunda bulunuyor. Şirket, Victoria Secret, Next, Marks & Spencer, Tesco, Calvin Klein, Decathlon, Levi’s, Hugo Boss ve Adidas gibi önde gelen küresel markalar için kaliteli Örme, Boyama, Terbiye, Baskı, Fırçalama, Süetleme ve Önceden Çekme kumaş hizmetlerinin tam bir yelpazesini üretme ve teslim etme konusunda uzmanlığa sahip. 1.400’den fazla personel istihdam eden şirket, ayda 800.000 kg tekstil üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

FastReactPlan’i uygulamaya almadan önce, South Asia Textiles ciddi üretim yetersizliği ve teslimat sorunlarıyla karşı karşıyaydı. Büyük önem taşıyan kapasite planlaması ve üretim bilgileri, farklı departmanlardaki birden fazla kaynakta depolandığı için, şirket kapasite kullanılabilirliği konusunda doğru bir görünürlüğe sahip değildi. Bu ise, makine kullanılabilirliği, envanter ve üretim zamanı gereksinimleri konusunda yanlış tahminlere yol açtı ve zamanında teslimat performansını olumsuz etkileyen maliyetli hatalara neden oldu.

South Asia Textiles, Coats Digital’ın FastReactPlan çözümüyle makine durma süresini %74, kapasite planlama süresini %75 azaltıyor ve OTDP’yi %15 iyileştiriyor   Görsel Kaynak: COATS
South Asia Textiles, Coats Digital’ın FastReactPlan çözümüyle makine durma süresini %74, kapasite planlama süresini %75 azaltıyor ve OTDP’yi %15 iyileştiriyor Görsel Kaynak: COATS

“Kapasite planlarının görünürlüğünde ciddi bir eksiklikle karşı karşıya kaldık”

Sameera Jayasinghe, Kıdemli Planlama Müdürü, South Asia Textiles Ltd.; “Üç günlük bir sürenin ötesinde kapasite planlarının görünürlüğünde ciddi bir eksiklikle karşı karşıya kaldık. Manuel planlama süreçlerimiz olağanüstü derecede zaman alıcıydı, bu sadece tüm departmanlarda daha yavaş karar almaya yol açmakla kalmadı, aynı zamanda sipariş takibinin eksikliği, siparişlerin kaçırılması ve düzenli olarak zamanında teslimatta başarısızlıklarla sonuçlandı” dedi.

Departmanlar arasında birden fazla planlama sürecinin ve üretim öncesi önceliklerin koordineli bir genel görünümünün olmaması, üretim öncesi önceliklerde iletişim eksikliklerine ve bir dizi insan hatasına yol açtı; bu da siparişlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini etkiledi ve bazen gereksiz maliyet sonuçlarına yol açtı.

FastReactPlan’in uygulanmasının ardından, South Asia Textiles aynı, tek, dijitalleştirilmiş kaynaktan iş açısından kritik planlama ve üretim bilgilerine erişimden hızla yararlandı. Geliştirilmiş veri görünürlüğü, sonuç olarak organizasyonun tüm seviyelerinde daha yakın uyumu ve sorunsuz iş birliğini teşvik ederek, planlamacıların gerçek zamanlı kapasite kullanılabilirliğine dayalı doğru Üretim Maliyeti (CM) teklifleri oluşturmasını ve daha çeşitli siparişleri ve stil değişikliği taleplerini hızla yönetmek için daha fazla esneklik kazanılmasını sağladı.

“FastReactPlan işimizde büyük bir fark yarattı”

South Asia Textiles Ltd. Genel Müdürü Rohan Goonathilake; “FastReactPlan işimizde büyük bir fark yarattı. Artık planlarda zamanında güncellemeler yapabiliyoruz ve bu da tüm ekiplerin üretim programlarını buna göre ayarlamasını sağlayarak her zaman sorunsuz bir iş akışı sağlıyor. FastReactPlan, uzun vadede tüm makine tipleri için kapasiteyi doldurmak üzere artan işleri güvenle üstlenmemizi sağlıyor ve veri doğruluğu sayesinde daima zamanında teslimat yapıyoruz. Ayrıca iplik talebinin çok daha iyi kullanılmasından faydalandık ve tampon stok bakımındaki görünürlüğümüzü optimize ettik; bu da envanter tutma maliyetlerinin düşmesine ve nakit akışımızın büyük ölçüde iyileşmesine yol açtı” dedi.

FastReactPlan, South Asia Textiles’ın ortalama makine boşta kalma süresini 380 saatten sadece 100 saate düşürdü; OTDP’sini %15 oranında iyileştirdi ve şirketin Zamanında Eksiksiz Boya Teslimatını (Dye OTIF) sürekli olarak %90’ın üzerine çıkarmasına yardımcı oldu. Çözüm ayrıca üretim planı sonlandırma sürelerini sekiz saatten iki saate çıkararak planlamacıların müşteri hizmetlerini ve diğer katma değerli hizmetleri optimize etmeye odaklanmasını sağladı.

FastReactPlan, şirketin doğru kapasite verileri sayesinde sağlam iş kararları almasını sağladı   Görsel Kaynak: COATS
FastReactPlan, şirketin doğru kapasite verileri sayesinde sağlam iş kararları almasını sağladı Görsel Kaynak: COATS

Coats Digital’ın temel Üretim Çözüm Paketi’nin bir parçası olan FastReactPlan, teslimatı, verimliliği ve termin sürelerini optimize eden dinamik, görsel bir üretim planlama ve kontrol aracıdır. Özellikle ayakkabı ve giyim üreticileri için tasarlanmış ve geliştirilmiş olup, şirketlerin kapasiteyi, kritik yolu ve malzemeleri entegre bir planlama sistemine entegre etmesine yardımcı olur.

“Bu çözümün olumlu etkisi işletmenin tüm birimlerinde hissedildi”

Coats Digital Müşteri Başarı Yöneticisi Rukshan Periyapperuma; “South Asia Textiles’ın FastReactPlan’i uygulamaya başladıktan bir yıl sonra böylesine önemli, elle tutulur faydalar elde etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Bu çözümün olumlu etkisi, işletmenin tüm birimlerinde hissedildi ve tekstil ve moda giyim üreticilerinin gelecekteki büyümesinde doğru, son derece görsel kapasite planlarının oynadığı kritik rolün altını çizdi. South Asia Textiles ile yakın ortaklığımızı sürdürmeyi ve önümüzdeki yıllarda devam eden dijitalleşme hedeflerini desteklemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler