Teknomelt, sürdürülebilir nonwoven kapasitesini ANDRITZ hattıyla genişletiyor

Yazar:

Home Page » Green Times » Teknomelt, sürdürülebilir nonwoven kapasitesini ANDRITZ hattıyla genişletiyor

Uluslararası teknoloji grubu ANDRITZ, Kahramanmaraş’taki Teknomelt Teknik Mensucat San. ve Tic. A.Ş.’ye tedarik edilen yeni bir nonwoven üretim hattını başarıyla devreye aldı. Türkiye’de nonwoven meltblown, spunbond, SMS ve SMMS kumaşlarının önde gelen üreticilerinden biri olan Teknomelt, üretiminin %45’ini ihraç ederek geniş bir pazar yelpazesine hizmet veriyor. Yeni ANDRITZ Wetlace CCP hattıyla şirket, tek kullanımlık mendillere yönelik sürdürülebilir nonwoven üretim yelpazesini genişletiyor. Öte yandan bu kurulum, ANDRITZ’in sürdürülebilir tek kullanımlık mendiller için nonwoven rulo ürünlerine yönelik son teknolojiye sahip üretim hatlarının tedarikindeki küresel konumunu daha da güçlendiriyor.

Teknomelt Genel Müdürü Salih Ziya Gümüşer, bu kurulum ile üretimlerinde yeni bir kilometre taşına ulaştıklarını belirterek şunları söyledi; “Yeni Biona™ kumaş markamızı, ANDRITZ’in Wetlace CCP teknolojisini kullanarak üretiyoruz. Viskon ve kâğıt hamurundan üretilen Biona kumaşlarımız %100 biyolojik olarak parçalanabilir olmanın yanı sıra, aynı zamanda ekstra yumuşak ve son derece emicidir.”

Teknomelt, yeni Biona™ nonwoven kumaş markasını ANDRITZ’in Wetlace CCP teknolojisini kullanarak üretiyor   Görsel Kaynak: ANDRITZ
Teknomelt, yeni Biona™ nonwoven kumaş markasını ANDRITZ’in Wetlace CCP teknolojisini kullanarak üretiyor Görsel Kaynak: ANDRITZ

Yeni ANDRITZ neXline wetlace CCP’de spunlace ve wetlaid avantajları bir arada

Yeni neXline wetlace CCP (karde-karde-hamur) hattı, biyolojik olarak parçalanabilen, plastik içermeyen ıslak mendiller için nonwoven rulo ürünler üretiyor. Spunlace ve wetlaid olmak üzere iki teknolojinin avantajlarını birleştiren bu seri, çevreyi korurken, sentetik elyaftan yapılmış geleneksel bir mendille aynı teknik ürün özelliklerine ve performanslarına sahip, yüksek performanslı ve sürdürülebilir bir mendil üretmek için viskon ve odun hamuru gibi biyo bazlı elyafların kullanılmasına olanak tanıyor. Bu, Teknomelt’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemekle beraber şirket için yeni büyüme fırsatlarının önünü açıyor.

2009 yılında kurulan ve 2010 yılında üretim faaliyetlerine başlayan Teknomelt, teknik tekstil sektöründe Meltblown, Spunbond, SMMS, Laminasyon ve CCP Spunlace üretim hatlarıyla faaliyet gösteriyor. Kahramanmaraş Organize Sanayi Bölgesinde 20.000m² alan üzerinde 10.000 m² kapalı alan ve Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesinde 50.000m² alan üzerinde 20.000 m² kapalı alan olmak üzere 2 ayrı tesiste faaliyet gösteriyor. Yurt içinde 500’den fazla müşteriye hizmet veriyor. Yurt dışında ise, başta Avrupa pazarı olmak üzere 50’ye yakın ülkeye ihracat yapıyor.

Fatih Cengiarslan
Fatih Cengiarslanhttps://www.textilegence.com
Fatih Cengiarslan; Akademik İngilizce eğitimini Batı Avustralya Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek İstanbul Aydın Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği ve Yayıncılık bölümünü bitirip, Litvanya – Kaunas Teknoloji Üniversitesi’nde interaktif media üzerine 8 aylık eğitim aldı. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi girerek İşletme Fakültesini başarıyla tamamladı. CNNTURK’ kanalında stajını tamamladıktan sonra Referans Gazetesi’nde çalışmaya başladı. 2 yıl sonra Textilegence markasıyla tekstil endüstrisine yönelik kendi medyasını kurdu. Şu anda Textilegence.com, Printing3D ve NEFA PR Ajansı’nın 12 yıldır yönetimini yapmaktadır.

Okumaya devam et

İlginizi çekebilir