7.9 C
İstanbul
Salı, Aralık 3, 2024

Kahramanmaraş’ta tekstil ihracatı %12 artışla olumlu işaret veriyor

Türkiye’de tekstil üretiminin yoğun olduğu kentlerin başında...

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Oerlikon ITM 2024’te yapay elyaf üretiminin sürdürülebilir yolunu gösterecek

EğirmeOerlikon ITM 2024'te yapay elyaf üretiminin sürdürülebilir yolunu gösterecek

- Eğirme Haber Sponsoru -

Oerlikon’un Polimer İşleme Çözümleri bölümü ve ortak girişimi BB Engineering, 4-8 Haziran’da Türkiye’nin en önemli tekstil makineleri fuarı olan ITM 2024’te bir kez daha yer alacak. Makine ve sistem üreticisi Oerlikon, ziyaretçilere eriyikten ipliğe, elyaf ve dokunmamış kumaşlara kadar eksiksiz çözümler sunacak. Her iki firmanın uzmanları sürdürülebilir makineleri ve sistem teknolojileri hakkında, Salon 7, stant 706’da yer alan Tekstil Servis standında bilgi verecek.

Oerlikon Satış Direktörü Oliver Lemke şunları söyledi: “Müşterilerimiz, şirket içi polikondensasyon sistemlerinden tekstüre ipliğe ve ilgili dijital çözümlere kadar her şeyi içeren fabrika projelerine büyük ilgi gösteriyor. Gerçekten de eriyikten ipliğe ve ötesine.” Tüm proses adımlarının tek kaynaktan temini, üretilen ipliğin yüksek kaliteli olmasını sağlayan uyumlu bir teknoloji tasarımı vaat ediyor.

Oerlikon ITM’de sürdürülebilir konseptlerini sunacak

ITM 2024 fuarında şirketin odaklanacağı diğer bir önemli konu da sürdürülebilirlik olacak. Özellikle yapay elyaf iplik üretiminde pek çok gelişme yaşanıyor: şişelerin geri dönüşümü için mekanik ve kimyasal teknolojiler, aynı zamanda tekstil, biyopolimerler, döngüsel ekonomi – tüm bunlar artık sadece geleceğe ait konseptler olmaktan çıktı. Oerlikon Barmag Huitong Engineering (OBHE) ve Barmag Brückner Engineering (BBE) gibi partnerleri ve yan kuruluşlarıyla Oerlikon Polymer Processing Solutions fuarda somut konseptler sunacak.

ITM’de bir kez daha enerji, ekonomi, çevre ve ergonomi konularına odaklanacak olan Oerlikon, e-save’in 20. yıl dönümünü de kutlayacak. Oerlikon Textile Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Başkanı André Wissenberg, şirketin hedefinin, katılan herkes için kârlı ve sürdürülebilir büyüme olduğunu ve dolayısıyla sürdürülebilir bir geleceğin güvence altına alınmasına da katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: “Performans, kalite, sürdürülebilirlik ve bağlılık, bölümümüzün geleceğin zorluklarıyla her gün güvenle yüzleşmesini sağlayan faktörlerdir. e-save felsefemizi sürekli genişleterek, tüm tekstil endüstrisi için yüksek kaliteli ve yenilikçi çözümlerle sürekli olarak değer yaratıyor ve katma değeri artırıyoruz.”

Gelecek geri dönüşümde

OBHE’nin homojenleştirme teknolojisi, sanayi sonrası atık (popcorn), pet şişe pulları (flakes) ve film gibi işlenmiş polyester (PET) atıklarının mekanik olarak geri dönüştürülmesini ifade eder. Oerlikon Barmag homojenleştirici tek tip, homojen bir eriyik sağlar, viskozite artışını etkiler ve böylece doğrudan eğirme için eriyik, pul veya elyaf malzemesi gibi daha ileri işlemler için tanımlanmış rPET ön ürünlerinin üretilmesini mümkün kılar. İlk tesisler dünya çapında başarıyla devreye alındı.

Bir diğer rPET çözümü ise BB Engineering’in VacuFil sistemidir. VacuFil, sürekli olarak mükemmel rPET eriyik kalitesi için hassas büyük ölçekli filtrelemeyi ve içsel viskozitenin (IV) hedeflenen düzenlemesini birleştiren benzersiz ve yenilikçi bir PET geri dönüşüm sistemidir.

VacuFil, yenilikçi PET geri dönüşüm sistemi Görsel Kaynak: Oerlikon
VacuFil, yenilikçi PET geri dönüşüm sistemi Görsel Kaynak: Oerlikon

EvoSteam; kesikli elyafların sürdürülebilir üretimi

Oerlikon Neumag’ın EvoSteam prosesi, gelecekte daha sürdürülebilir kesikli elyaf üretimi için öncü olarak değerlendiriliyor. Bu çözüm enerji, su ve ham madde tüketimindeki tasarrufların yanı sıra işletme maliyetlerinde (OPEX) ve CO2 ayak izinde yarattığı azalmayla ve aynı zamanda sonraki işlem kademelerinin ve yüksek üretim hacimlerinin gerektirdiği mükemmel elyaf kalitelerine sorunsuz ulaşımıyla dikkat çekiyor.

Halı pazarı için yeni çift bileşenli BCF ipliği

Oerlikon Neumag, halı üretimine yönelik çift bileşenli ipliklerdeki en son gelişmeleriyle halı pazarının kalite, verimlilik ve performans açısından yenilikçi BCF ipliklerine yönelik talebini karşılıyor. Satış Direktörü Arnd Luppold, yeni BICO BCF ipliğinin daha zengin ve daha yüksek hacimle nitelendirildiğini ve aynı zamanda halı üretiminde ham madde tüketimini önemli ölçüde azalttığını söyledi.

İlgilenenler şirket standında örnek iplikleri ve halıları görebilir, ürün yelpazesi hakkında bilgi edinebilir ve Oerlikon Neumag uzmanlarıyla BICO BCF ipliğinin çeşitli uygulamalardaki avantajları hakkında derinlemesine fikir alışverişinde bulunabilirler.

atmos.io ile geleceğe

Oerlikon, Fabrika Operasyon Merkezi (POC) ile dijitalleşme konusundaki faaliyetlerini onlarca yıldır başarıyla sürdürüyor. Dünya çapındaki büyük yapay elyaf iplik fabrikalarındaki 350’den fazla kurulum, çoğunlukla WINGS POY veya FDY sarım makinelerinden oluşan yüzlerce, hatta binlerce karmaşık sistemlerin kontrolünü mümkün kılıyor. Bununla birlikte atmos.io ile gelecekte çok daha fazla veriyi işlemek mümkün olacak. Bu, müşterilere daha da fazla avantaj sağlayacak ve işletmelerindeki veri akışının kontrolünü onlara verecek.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

En çok okunan haberler