4.7 C
İstanbul
Cumartesi, Kasım 23, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

TOLKAR, ozon teknolojisiyle ITMA 2023’ün havasını değiştirecek

ITMATOLKAR, ozon teknolojisiyle ITMA 2023’ün havasını değiştirecek

- Haber Sponsoru -

Teknolojik, ekonomik ve çevre dostu özellikleriyle öne çıkan çamaşırhane ve tekstil terbiye makineleri ile global pazarda yer alan TOLKAR, tekstil boyama, taş yıkama, denim yıkama ve jean yıkama ürünleri ile 8-14 Haziran tarihleri arasında Milano’da gerçekleştirilecek ITMA 2023 fuarında ziyaretçileriyle buluşacak. Ürünlerini 40’tan fazla ülkeye ihraç eden ve aynı zamanda COLMAC, SPEED QUEEN, BIKO, RENZACCI gibi kendi alanında dünyanın lider markalarının da distribütörlüğünü yapan firma, Salon 9’daki E205-E206 numaralı stantlarında sürdürülebilir tekstil boyama ve ozon teknolojili sürdürülebilir yıkama ve terbiye çözümlerinin sergileyecek. TOLKAR, Full Smartex yıkama modelleri ve kendi markasına ait makinelerin yer alacağı 300 m2’lik standında, ayrıca müşterilere performans ölçümü için veri işleme, görselleştirme ve yöneticilere performans raporlama sistemini lanse edecek.

ITMA 2023 fuarına ilişkin beklentilerini anlatan TOLKAR Yönetim Kurulu Üyesi Ata Karace, güçlü tekstil pazarlarında yer almalarına rağmen, bu bölgelerde pandemi sonrasında düşen siparişler nedeniyle üretim hacimlerinin de belli ölçüde azaldığını belirtti. Bununla birlikte turizmdeki canlanmaya bağlı olarak otellerde ve konaklama tesislerinde talep artışı yaşandığını ve bu nedenle, değişen koşullara kolaylıkla uyum sağlayabildiklerini söyleyen Karace sözlerini şöyle sürdürdü: “ITMA fuarında mevcut müşterilerimizin yanı sıra yeni müşterilerimizle bir araya gelmek için sabırsızlanıyoruz. Sürdürülebilir üretim çözümleri arayan tüm ziyaretçileri, doğal kaynak tüketim oranlarını yarı yarıya düşüren Smartex yıkama ve boyama makinelerimizi ve çevreci ozon teknolojili ürünlerimizi görmek üzere standımıza bekliyoruz.”

Ozon teknolojisiyle tekstil yıkama işlemi daha sürdürülebilir hale geliyor

Ozon teknolojisiyle tekstil yıkama işlemi daha sürdürülebilir hale geliyor

Günümüzde tekstil üretiminin çevresel ayak izinin çok fazla olduğunu hatırlatan Ata Karace, bu noktada su kaynaklarını korumada büyük önem taşıyan ozon teknolojisinin önemini vurguladı. Giysi boyama ve yıkama yerine ozon ile sürdürülebilir bir üretim sağlandığında çok daha az karbon ayak izi olan ürünlerin üretilebileceğini belirten Karace; “TOLKAR, tekstil terbiye sektöründe 2013 yılından itibaren dünyanın en değerli kaynağı olan suyun çok daha az tüketilmesi ve doğaya bırakılan ağır kimyasal atıkların ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan ozon gazı ile yıkama sistemlerini geliştirmeye başladı. Günümüzde ise ozon gazını su içerisinde çözmeyi sağlayarak tekstil yıkama adımlarında çok daha az su ile hem işlem süresini kısalttık hem de işlem sonunda temiz su elde etmeyi başardık. Bu yöntem sayesinde ayrıca, terbiye işlemlerinde kullanılan birçok ağır kimyasala olan ihtiyacı da ortadan kaldırdık” dedi.

TOLKAR ihracatta güçleniyor

Karace, 2008 yılında patentli teknolojileri ile birlikte bünyesine kattığı SMARTEX ve onun ‘Smart Balans Sistemi’ sayesinde her kapasitede 400 G sıkmalı makine üretimi yapabilen dünyadaki tek şirket konumuna geldiklerini dile getirerek; “SMARTEX PolyRib ECO Drum sistemi sayesinde ise tüm dünyada bir ilk olan MIRACLE ile su, kimyasal ve enerji tüketimlerini yarı yarıya azaltmayı başardık ve Gaz Isıtmalı Yıkama makinesi üreterek teknolojik gelişmelerimize yenisini ekleyerek bu alanda bir devrim yarattık” diye konuştu.

Sanayi tipi konvansiyonel makinelere oranla su ve diğer tüm tüketim değerleri yarı yarıya olan Smartex’in, çevreci üreticiler için doğru çözüm olduğunu söyleyen Karace; “Smartex yıkama modelleri sayesinde tekstilciler düşük karbon ayak izine sahip ürünler üretebilir. Örneğin Smart Flow Nano Baloncuk sistemi sayesinde neredeyse su kullanmadan bazı kimyasal yıkamalar yapılabiliyor ve sıfır atık sağlanıyor” dedi. Bu bağlamda Ar-Ge merkezlerinde yürüttükleri projeler ile teknolojik, ekolojik ve ekonomik anlamda fark yaratacak ürünler ortaya koymayı hedeflediklerini aktaran Karace, en son üretim tekniklerinin, üretim makinelerinin ve lazer kaynak sistemli, robotik araçların kullanıldığı üretim tesislerinde pazar taleplerine yanıt vermek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini ve hedeflerinin daha güzel bir gelecek için kimyasal tüketimini ozon ile olabildiğince azaltmak olduğunu söyledi.

TOLKAR, ozon teknolojisiyle ITMA 2023’ün havasını değiştirecek

TOLKAR ihracatta güçleniyor

1969 yılında kurulan TOLKAR’ın bugün, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve son teknoloji ile üretim yapan üç fabrikası ve 300’den fazla çalışanı ile sektöre hizmet verdiğini anlatan Ata Karace, Türkiye’nin en büyük üreticisi unvanını alarak pazar lideri konumuna geldiklerini söyledi. Çeşitli modellerden yılda ortalama olarak 3500 makine ürettiklerini aktaran Karace sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirketimiz, bu ürünlerini 40’ın üzerinde ülkeye ihraç ederek, dünyaca tanınan bir marka konumunda bulunuyor. Yurt içinde yer alan 19 bölge satış ve servis müdürlüklerimiz, yurt dışında yer alan 30’dan fazla distribütör ve servis noktamız ile müşterilerimize zamanında satış ve servis hizmetini profesyonel olarak vermekteyiz. Son 3 yıldır ihracat satışlarımız yurt içi satış rakamlarımızın önüne geçmiş durumda.”

Ayrıca otomasyon ve Endüstri 4.0 uygulamaları kapsamında da önemli adımlar attıklarını anlatan Karace, 2019 yılında TOLKAR Future ile insansız çamaşırhane ve tekstil yıkama tesislerinin kurulumunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Tüm yıkama, kurutma, kimyasal transferi, reçete hazırlama ve raporlamaları tek bir merkezden kontrol ederek, yükleme ve tekstil transferlerini otomatik konveyörler ile sağlayarak neredeyse tamamen insansız bir işletme kurmayı başardıklarını dile getiren Karace; “Dünyada değişmeyen tek şeyin değişim olduğu bilinci ile TOLKAR, günümüzde sürdürdüğü misyonu doğrultusunda gelecekte de yeni nesillere örnek bir marka olmaya devam edecektir. Tekstil terbiye sektöründe yeniliği ve dönüşümü deneyimlemek için tüm ziyaretçilerimizi standımıza bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

TOLKAR, ITMA 2023 fuarında Salon 9’daki E205-E206’deki standında ziyaretçilerini en iyi şekilde ağırlamak için güçlü ve deneyimli kadrosu ile hazır olacak.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler