Türkiye’nin önde gelen giyim ve perakende markalarından LC Waikiki, alışveriş deneyimini metaverse’e taşımak üzere yaptığı çalışmaları tamamlayarak Türkiye’de bir ilk olan Meta Store’un (Meta Mağaza) deneme sürümünü sınırlı sayıda kullanıcıya açtı. Tüketiciler bu platformda; kadın, erkek, çocuk ve bebek kategorilerinde 120’den fazla ürünü üç boyutlu modelleriyle inceleyerek alışveriş yapabilecek ve satın aldıkları ürünleri adreslerine teslim alabilecekler. Meta Store’da oyun ve alışveriş deneyimini birleştiren LC Waikiki, müşterilerine gökyüzündeki balina üzerinde gezme, roller coaster ile heyecanlı anlar yaşama, oyunlarda çokça kullanılan hazine avı kurgusu ile alanda gizlenmiş indirim kuponlarını toplama gibi deneyimler sunuyor. Ayrıca bu platformda Masal Diyarı, Anime, Waikiki Sahili gibi her biri farklı temalara sahip beş farklı fırsat bölümü de yer alıyor. LC Waikiki’nin 16 kişilik metastore takımının çalışmasıyla hazırlanan Meta Store ile sıra dışı ve yenilikçi bir alışveriş deneyimi yaşatmayı amaçlayan marka, geliri TEGV’e bağışlanan maymun NFT’lerini de yine burada sergiliyor.
LC Waikiki Meta Store sanal dünyada eğlenceli bir alışveriş deneyimi sunuyor
Metaverse kavramının günlük yaşantımızın bir parçası haline geleceğine olan inançla çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini anlatan LC Waikiki Dijital Dönüşüm ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Şerafettin Özer, metaverse çalışmalarını tamamen içerideki meta ekipleri liderliğinde yönetmeye ve geliştirmeye devam ettiklerini aktardı. Özer; “LC Waikiki Meta Store’da müşterilerimize keyifli bir dünya hazırlayarak, eğlenceli bir alışveriş deneyimi sunmaya odaklandık. Bunu da zahmetsiz ve güvenli şekilde yapmaları üzere mağazamızı tasarladık” dedi.
Görsel ve işitsel efektleri tam olarak deneyimleyebilmenin oyun bilgisayarlarında veya gerekli donanım özelliklerine sahip bilgisayarlarda mümkün olduğunu belirten Özer, bu nedenle mağazalarını şimdilik çok kısıtlı bir kitleye açtıklarını ve kullanıcılardan alacakları geri bildirimlerle geliştirmelerine devam edeceklerini aktardı.
Meta Store’da yapılan alışverişin e-ticaretten daha farklı bir değer önermesi sunması üzerine kafa yorduklarını söyleyen Özer; “E-ticaretin sunamadığı, Meta Store’da mümkün olabilecek alanlardan birinin de ürünlerin avatarınız üzerinde nasıl durduğunu adeta fiziksel bir kabinde deniyormuşçasına görebilmek olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu alandaki teknolojiler Türkiye’de ve dünyada yeterli olgunluk düzeyine ulaşmadı. Gözlük, ayakkabı, aksesuar gibi daha standart ürünlerde AR (Artırılmış Gerçeklik) teknolojileri hayatı kolaylaştırıyorken giyim sektöründe farklı ürün grupları, vücut detayları, kumaş tuşeleri ve dökümü gibi birçok farklı kısıt söz konusu olduğu için şimdilik bu konudaki çalışmalar istediğimiz deneyim kalitesine ulaşmadı” dedi. Özer, önümüzdeki dönemde Beta sürümünün geliştirmelerini tamamlayarak Meta Store’u daha geniş kitlelere açmak için heyecanlandıklarını sözlerine ekledi.
Metaverse’ün moda ve giyim dünyası üzerindeki etkilerine ilişkin haberimizi buradan okuyabilirsiniz.