5.1 C
İstanbul
Cumartesi, Ocak 4, 2025

Türk tekstil endüstrisi Suriye’de üretim avantajlarını konuşuyor

Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle bölgede...

Akın Tekstil yalnızca konfeksiyon üretimini durdurduğunu açıkladı

Sektörün köklü firmalarından Akın Tekstil’in iflas ettiğine...

IFC’den Küçükçalık’a 50 milyon dolarlık yatırım

Dünya Bankası Grubu üyesi IFC, Türkiye ve...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

SPGPrints ‘Yarının Baskısı’nı ITM 2022’de gösterdi

ITMSPGPrints ‘Yarının Baskısı’nı ITM 2022’de gösterdi

- Haber Sponsoru -

Dijital ve serigrafi baskı çözümleri uzmanı SPGPrints, tekstil endüstrisi ile ITM 2022 fuarında bir araya geldi. Tekstil endüstrisinin daha sürdürülebilir bir yapıya dönüşmesine katkı sağlayacak baskı çözümleri geliştiren firma, ‘Yarının Baskısı’ teması ile ürün portföyüne eklediği üç yeni modeli ITM 2022’de tanıttı. Magnolia, Jasmine ve Rose tekstil baskı makineleri teknik üstünlükleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardı.

SPGPrints’in tekstil dijital baskı endüstrisinde 30 yılı aşkın bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan SPGPrints Türkiye Genel Müdürü Hakan Uzman, sektörel deneyimin ve yenilikçi vizyonun kendilerine güç verdiğini söyledi. Textilegence’a özel açıklamalarda bulunan Uzman, uzun bir aradan sonra gerçekleşen ilk büyük tekstil fuarı ITM 2022’de beklentilerinin üzerinde ziyaretçi ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. Türkiye’nin coğrafi konumu, vize imkanı ve konaklama avantajları nedeniyle ITM’in bölgedeki en iddialı fuar olma özelliğini sürdürdüğünü belirten Uzman, Türkiye’nin yanı sıra 102 ülkeden gelen ziyaretçi sayısının fuarın uluslararası boyutunu güçlendirdiğini ifade etti.

Tekstil baskısında verimlilik, yenilik ve yüksek kalite arayanlar için SPGPrints standının bir uğrak noktasına dönüştüğünü dile getiren Uzman, Türk tekstil sektörünün yanı sıra yurt dışı pazarlarından ziyaretçilerle de yoğun görüşmeler yaptıklarını anlattı. Uzman; “Özellikle tüm fuar boyunca İran, Özbekistan ve Mısır pazarından yoğun ziyaretçiler ağırladık ve ciddi potansiyel alıcılarla görüşmeler sağladık. Bu bölgelerle coğrafi ve kültürel yakınlığımız iş kapasitemize olumlu yansıyor ve SPGPrints Türkiye ofisi olarak bu bölgelere pek çok montaj gerçekleştiriyoruz. ITM fuarının da yurt dışından bu kadar ilgi görmesi biz katılımcılar için çok ciddi bir avantaj oluşturdu” dedi.

SPGPrints Türkiye Genel Müdürü Hakan Uzman

Yarının Baskısı için üç yeni model ile sınırsız baskı olanağı

SPGPrints önümüzdeki döneme damgasını vuracak sürdürülebilirlik konseptli yenilikçi modellerini ITM standında ziyaretçileriyle paylaştı. Hakan Uzman SPGPrints’in ‘Yarının Baskısı – Printing Tomorrow’ şeklinde özetlenen 2025 vizyonu ile sürdürülebilirliğin yanı sıra, geliştirilecek yeni teknolojilerle baskı endüstrisine güvenilir ve yenilikçi bir çözüm ortağı olmayı hedeflediğini açıkladı.

Tekstil endüstrisinde sürdürülebilirliğin yükselen bir değer olarak dikkat çektiğini söyleyen Uzman, şunları dile getirdi: “SPGPrints olarak biz de bu konuda uzun zamandır çalışıyoruz ve yenilikçi çözümler sunuyoruz. Doğadaki çiçeklerden adlarını alan yeni modellerimizin ITM fuarında gördüğü ilgi bizleri oldukça mutlu etti. Eski ismi Javelin olan baskı makinemizin yeni versiyonu Magnolia (Manolya) endüstriye tanıtıldı. Buna ek olarak, reaktif, asit ve pigment boyalarla çalışabilen yeni makinemiz Jasmine (Yasemin) ve ürün portföyümüze yeni eklenen endüstriyel kağıt süblimasyon baskı makinemiz Rose (Gül) kullanıcıların beğenisine sunuldu. Doğal kaynakları koruyarak ve atık miktarını azaltarak çevresel ayak izini en aza indiren yenilikçi teknolojilerimizi bugün olduğu gibi yarın da iş ortaklarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”

Yüksek kalitelerinin yanı sıra verdikleri hızlı hizmet ile Türk tekstil pazarındaki rekabette ön plana çıktıklarını dile getiren Uzman, kısalan sipariş metrajları ve daha hızlı termin taleplerinin dijital baskıya yönelimi artırdığını aktardı. Uzman; “Bu gelişmeye paralel olarak hem kolay hem de çevreci bir proses olması anlamında pigment baskıya olan ilginin ciddi şekilde arttığını görüyoruz. ITM boyunca lansmanını yaptığımız Jasmine baskı makinemizin gerçekleştirdiği pigment baskılar renk, tuşe ve haslık olarak çok ciddi ilgi çekti. Bu konuda yakın gelecekte yatırımların artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

SPGPrints ‘Yarının Baskısı’nı ITM 2022’de gösterdi

SPGPrints N-Rich teknolojisiyle boyalar hem kaliteli hem ekolojik

Sürdürülebilirlik odaklı çalışmaların sadece baskı makineleriyle sınırlı olmadığını belirten Hakan Uzman, ayrıca boyalar konusunda da başarılı adımlar attıklarını ifade etti. Uzman; “Boyalarımızda kullanmaya başladığımız yenilikçi N-Rich teknolojisi baskı kalitesini korurken, aynı zamanda da çevreci bir formülasyona sahip. Boyalarımızın zaten kendini kanıtlamış bir kalitesi var. N-Rich teknolojisiyle bunu ileri ekolojik bir boyuta taşımış oldu. Boya gamımıza ayrıca kağıt süblimasyon ve pigment dijital boyalarını da katmanın heyecanını yaşıyoruz. N-Rich teknolojisi ile sürdürülebilirliği baz alan üretimimiz devam ederken bu konuda lider firma olarak geliştirmeleri sürdürme konusunda kararlılığımız tam olarak devam ediyor” diye konuştu.

SPGPrints’in şablon baskı ve dijital baskı alanlarında tüm çözümleri sağlayan dünyadaki tek firma olduğunun altını çizen Uzman, baskı pazarında değişen talepleri ve gelecek tahminlerini şöyle anlattı: “İş ortaklarımız en fazla gelecekte rotasyon mu dijital baskı mı olacak sorusunun yanıtını merak ediyor. Bu konuda bizim tahminlerimiz ve beklentilerimiz son beş yılda ciddi şekilde değişti. Gelişen baskı kafası ve boya teknolojileri sayesinde dijital çözümlerin artmaya devam etmesini öngörüyoruz. Bununla birlikte kısa ve orta vadede rotasyon baskıcılığının da ölmesini beklemiyoruz. Uzun vadede bir artış olmasa bile, rotasyon baskı varlığını sürdürecektir. Son dönemde gerçekleşen yatırımlarda dijital baskı makinelerinin yanında çok fazla rotasyon baskı çözümleri de talep ediliyor. Bu durum kısa ve orta vadede rotasyon baskıcılığın dijitalle karşılaştırıldığında daha düşük bir ivmeyle yola devam edeceğinin açık bir göstergesidir.”

Büyüme yatırımları devam ediyor, zorunlu olmayanlar ertelendi

2022 yılının ilk yarısında çok ciddi ekonomik ve finansal dalgalanmaların yaşandığını belirten Hakan Uzman, pandemi sonrasında yaşanan talep düşüşü ve artan enerji maliyetlerinin piyasadaki oyuncuların karlılıklarını olumsuz etkilediğini savundu. Uzman sözlerini şöyle tamamladı: “Buna karşın büyüme amaçlı yatırımlarda bir erteleme görmüyoruz, fakat zorunlu olmayan yenileme yatırımlarında ertelemeler gözlemliyoruz. Bazı iş ortaklarımız bu yıl için planladıkları yatırımlarını zorlu pazar koşulları dolayısıyla 2023 yılına ertelemek zorunda kaldı. Türkiye’nin sağlam altyapısı ve yüksek kapasitesi geçmişte birçok krizden çabuk çıkmasını sağlamıştı. Bu zorlu dönemin en kısa sürede sona ermesini ümit ediyor ve buna inanıyoruz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler