Tekstil terbiye ve boyama çözümleri sunan Imogo AB, ITM 2022 fuarında Türkiye pazarına daha sürdürülebilir bir üretim imkanı veren teknolojilerini tanıtacak. Türkiye pazarındaki partneri Teksel Tekstil ile birlikte salon 12’de 1215C numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlayacak olan firma, kendilerine ayrılan 6m2’lik alanda müşterilerinin ve iş ortaklarının ürün numunelerini ve üretim halindeki makine videoları sergileyecek. Imogo AB CEO’su Joacim Wellander Textilegence’a yaptığı açıklamada, fuarda ziyaretçilerin ayrıca sprey boyama sistemlerini sanal gerçeklik turu ile inceleyebileceklerini söyledi.
Son birkaç yıldır pandemi nedeniyle devam eden seyahat kısıtlamalarından sonra, yüz yüze görüşme ihtiyacının her zamankinden daha önemli olduğunu hissettiklerini belirten Wellander; “Bu aşamada Imogo’nun ana odak noktası olan Türkiye pazarı başta olmak üzere ITM 2022’ye tüm dünyadan yüksek bir katılım bekliyoruz” dedi.
Imogo su, atık kimyasal ve enerjide %90’a varan tasarruf sağlıyor
Joacim Wellander, fuarda hem örme hem de dokuma kumaşlar için mevcut olan sprey boyama ve sprey terbiye ürünleri Dye-Max, F-Max ve laboratuvar sistemi Mini-Max’in yer alacağını aktardı. Tüm ürünler su, atık, enerji ve kimyasal kullanımını azaltan benzersiz uygulama doğruluğu sunarken, bir Jet boyama prosesi ile karşılaştırıldığında su, atık kimyasal ve enerjide %90’a varan tasarruf sağlıyor.
Dye-Max ve F-Max sistemlerinin, boyama ve terbiye işlemlerinin en düşük su, kimyasal ve enerji tüketimi ile gerçekleştirilmesini sağlamak için geliştirildiğini aktaran Wellander; “Hem Dye-Max hem de F-max, sıvının çift veya tek taraflı uygulamalarının yanı sıra yaş üzeri yaş terbiye uygulamaları için de kullanılıyor. Mini-Max laboratuvar ünitesinde ise boya/apre çözümlerinin değerlendirilmesi ve toplama ayarları yapılıyor. Ayarlar daha sonra üretim makinesinde mükemmel bir şekilde yeniden üretiliyor ve ilk seferde doğru sonuçların alınmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca maliyetli bir proses olan gölgelenme düzeltilmesi riskini de ortadan kaldırıyor. Tüm makineler dijital olarak kontrol edilirken, bir standart olarak uzaktan bağlantı imkanı bulunuyor. Üretilen her parti için boya, su ve enerji tüketimini izlemek için çeşitli üretim raporları da mevcut.”
Yeni boyama ve terbiye çözümleriyle Türkiye pazarından büyük ilgi gördüklerini söyleyen Wellander, tüketicilerin daha sürdürülebilir tekstil üretimine yönelik artan talebine dikkat çekti. Tekstil üreticilerinin bu talebi karşılama ve yeni sürdürülebilir üretim süreçleri başlatma baskısı ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Wellander, Dye-Max ve F-Max ile sektörün bu ihtiyacına güçlü bir yanıt verdiklerini belirtti. Wellander ayrıca boyama ve terbiye sistemlerinin daha düşük üretim maliyetleri ve çok hızlı geçişlerle yüksek esneklik ve kısa vadeli yetenekler sağladığını sözlerine ekledi.