Lenzing, ‘döngüsel moda’ ve karbon nötrlük konusunda artan endüstri talebini karşılamak için bir yıl önce pazara sunduğu sıfır karbon TENCEL™ markalı elyafları REFIBRA teknolojisi ile genişleteceğini duyurdu. Lenzing, REFIBRA™ teknolojisine sahip elyaflar ile ürün yaşam döngüsünün başlangıcından itibaren sektöre daha sürdürülebilir malzeme seçenekleri sunarak, 2050 yılına kadar net sıfır CO2 emisyonu elde etme taahhüdünü güçlendirmeyi hedefliyor. Eylül 2021’de erişime sunulacağı belirtilen genişletme, ayrıca moda markalarının karbon azaltma hedeflerini karşılaması ve tüketicilerin sürdürülebilir ürünleri deneyimlemesi için daha yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor.
REFIBRA teknolojisi elyaf üretiminde pamuk artıklarını kullanıyor
2030 yılında karbon emisyonlarını yüzde 50 azaltmayı ve, 2050 yılı itibariyle net sıfır emisyona ulaşmayı hedefleyen Lenzing, REFIBRA teknolojisi ile giysi üretiminden kalan pamuklu kesim artıklarının pamuk hamuruna ileri dönüşümünü sağlıyor. Pamuk hamuru daha sonra, saf TENCEL™ Lyocell elyaflar üretmek için sürdürülebilir kaynaklı ağaç hamuruna ekleniyor.
Lenzing’in uzun süredir marka ortağı olan uluslararası lider denim markalarından JACK & JONES yeni denim serisinde %38 oranında sıfır karbon TENCEL™ Lyocell elyaf kullanıyor. Yeni seri, yüksek çevre değerinin yanı sıra ipeksi pürüzsüzlük, daha fazla nefes alabilme, daha yüksek mukavemet ve ciltte nazik bir dokunuş bırakma gibi özellikler sunuyor.
Lenzing moda markalarıyla iş birliğini artırıyor
Lenzing, sıfır karbon TENCEL™ elyafları en yeni koleksiyonlarında kullanmaları için dünya moda markalarıyla iş birliğini de artırıyor. Önde gelen Çin iç giyim markası Aimer, Çin premium ev tekstil markası Luolai, Alman moda markası ARMEDANGELS, Danimarkalı giyim markası Selected FEMME, Koreli moda markası Cozynet, Portekiz premium kumaş üreticisi ve kadın iç giyim markası IMPETUS’tan ABD merkezli ev mobilyası perakende zinciri West Elm’e kadar moda ve ev segmentlerinden farklı şirketler de sıfır karbona geçiş için ham madde kullanımlarını aktif olarak gözden geçiriyorlar. Lenzing, ‘azalt-katıl-dengele’ yaklaşımıyla, tekstil pazarına yeni sürdürülebilir elyaf çeşitleri kazandırmak için ham madde ve teknoloji inovasyonu yapmak üzere Al Karam, Çalık Denim, Şamil ve WTS gibi tedarik zinciri partnerleriyle yakın iş birliği içerisinde bulunuyor.