Talep üzerine üretim özellikle son dönemde oldukça rağbet görürken, bu durum üretici için bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Dijital baskı çözümleri partneri Kornit MAX teknolojisi ile üreticilere kalite, verimlilik, çok yönlülük ve iş gücünden tasarruf sağlıyor. Bununla birlikte, üretim esnasında oluşan atık oranını en aza indiren bu teknoloji, birden fazla kumaş türünde perakende kalitesi için endüstri normlarının ötesine geçiyor.
Kornit Digital CEO’su Ronen Samuel, talep üzerine üretimin günümüz tüketicisinin ihtiyaçlarını karşılayacak çözüm olduğu konusunda giderek artan bir anlayış ve kabul olduğunun altını çizdi. Kornit MAX teknolojisinin talep üzerine, sürdürülebilir tekstil üretiminin geleceğini tanımladığını belirten Samuel; “MAX, eşine pek az rastlanan bir sürdürülebilir ortak yaşam, daha fazla yaratıcılık, daha az atık sağlar. Sektörümüzün sınır tanımayan, yaratıcı kolektif dehasının, dijital baskı konusunda neleri mümkün kıldığını deneyimlemek hepimizi heyecanlandırıyor. Fırsatlar dünyası bizi bekliyor” dedi.
Kornit MAX sürdürülebilir talep üzerine üretimi yaygın hale getiriyor
Kornit Dijital CMO’su Omer Kulka, Kornit’in yeni MAX kapasitesinin, sürdürülebilir talep üzerine üretimi yaygın hale getirdiğini söyledi. Kornit yeniliğinin, arz ile talebi eşleştirmek için tam da doğru zamanda geldiğini aktaran Kulka; “Buradaki talep kendini ifade etme, kalite ve sürdürülebilir uygulamalar için tasarım özgürlüğü gereksinimine karşılık gelirken, arz ise doğrudan tüketiciye yönelik vizyonu mümkün kılan talebe yönelik yetenekleri genişletmeyi ifade ediyor” dedi. Kulka ayrıca MAX teknolojisini takım sporları, atletizm, çeşitli moda kategorileri ve ev dekorasyonu uygulamaları gibi ek kazançlı pazar segmentlerine de sunmayı planladıklarını açıkladı.
Analog teknolojilerin dezavantajları ortadan kalkıyor
Kornit yeni MAX teknolojisinin önemli bir özelliği olan XDi, tek bir firesiz dijital işlemde nakış, vinil ve ısı transferini simüle edebilen yeni, yüksek yoğunluklu grafik dekorasyon için devrim niteliğinde 3D yetenekleri sunuyor. Kornit’in patentli yeni Xdi teknolojisi, uygulayıcılara ve markalara analog teknolojilerin verimsizlikleri ve maliyetleri olmadan tekliflerini artırma imkânı veriyor. Böylece üreticiler portföylerini pazara yeni giren dekorasyonları içerecek şekilde genişletebiliyor.
ActiveLoad Otomasyon teknolojisi ile iş yükü azalıyor
Kornit ayrıca, yeni bir robotik sistem olan ActiveLoad Otomasyon teknolojisini de lanse etti. Bu, tekstil dekorasyon endüstrisinde manuel ve yoğun iş gücü gerektiren çalışmalarda iş gücü yükünü önemli ölçüde hafifletiyor. Ayrıca, minimum aksama süresi ve olağanüstü güvenilirlik sağlarken vardiya başına toplam üretimi de artırıyor. Patent bekleyen yeni ActiveLoad Otomasyon teknolojisi, nihai sonuçlar ve en iyi operasyonel verimlilik için çalışan deneyiminden ve eğitiminden bağımsız olarak insan hatasını ve yorgunluğunu azaltıyor. Bu ise, kesintisiz üretim ve tutarlılık sağlıyor. Kornit Atlas MAX, Kornit MAX teknolojisine sahip ilk ürün olarak duyuruldu.
Kornit Atlas Max ile daha geniş ve canlı bir renk gamı
Karbon nötr, endüstriyel ölçekli bir DTG (Direkt Konfeksiyona Baskı) üretim sistemi olan Kornit Atlas MAX, benzersiz perakende kalitesi, üstün renk eşleştirme yetenekleri ve dayanıklılığı ile geniş ve canlı bir renk gamı sunuyor. Atlas MAX, 3D baskı özelliklerini üreticilerine sunabilmesi için XDI teknolojisi ile donatıldı. Kornit Atlas kullanıcıları makinelerini bir üst model olan MAX teknolojisine, 2022 yılının ilk çeyreğinden itibaren yükseltebilecekler.
Yeni sistemin beta testini yapan Monster Digital COO’su Scott Valanc, müşterilerinin perakende kalitesine ve ek uygulamalara yönelik güçlü ve büyüyen bir talebi olduğunu belirterek; “Kornit Atlas MAX’ın bizi bu talebi karşılayacak şekilde donatacağından eminiz” dedi.
Türkiye pazarı Kornit MAX teknolojisiyle güç kazanacak
Türkiye pazarında MatTex tarafından temsil edilen Kornit, MAX teknolojisiyle tekstil ve konfeksiyon uygulamalarında üreticilere yeni pazar fırsatları sunuyor. Textilegence’a açıklamada bulunan MatTex Satış Müdürü Burak Kaftanoğlu, Türk üreticilerin bu yeni teknoloji ile rekabette daha güçlü hale geleceğini söyledi. Kaftanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Özellikle zaman alan, emek yoğun ve üretim maliyetlerinin yüksek olduğu nakış ve 3D efektlerinin Kornit, MAX teknolojisi ile hızla ve yüksek kalitede yapılabilmesi üretim maliyetlerine olumlu yansıyacaktır. MatTex’in İstanbul’daki Demo merkezinde DTG baskılarıyla ilgili çalışmalarımız yakında başlayacak. Talep üzerine üretim Türk üreticilerin portföyüne yeni müşteriler kazandıracaktır, bu nedenle Kornit MAX teknolojisine tekstil profesyonellerinden büyük bir ilgi bekliyoruz.”