Covid-19 pandemisinin Avrupa’da en şiddetli yaşandığı İtalya yavaş yavaş yaralarını sarıyor. Bu tekstil ve moda ülkesinde hayat ‘yeni’ normale dönmeye başladı. Pandemi sürecinde iş hayatı ciddi anlamda sekteye uğrayan ülkede firmalar ne tür önlemler aldılar? Tekstil terbiye makineleri üreticisi Biancalani Textile Machinery, İtalya’nın pandemiyle mücadelesinde şirket olarak üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdi. Biancalani Genel Müdürü Rossano Biancalani pandemi dönemindeki çalışmalarını ve hedeflerini Textilegence’a anlattı. Biancalani, kesintisiz hizmet sunmayı sürdürürken, çalışanların sağlığını korumaya öncelik verdiklerini açıkladı.
İtalyan hükümeti tarafından uygulanan ilk kapatma önlemlerinden sonra sıkı bir güvenlik protokolü uyguladıklarını anlatan Rossano Biancalani şunları söyledi; “Şirket çalışanlarımız yüksek koruma maskelerinin kullanımına geçti, bütün tesisimizde rutin temizlik ve dezenfektan işleri arttırıldı, ofis çalışanları arasında daha fazla mesafe oluşturuldu. Bu güvenlik önlemleri sayesinde Biancalani’de üretim süreci herhangi bir kesinti olmadan devam etti ve bekleyen tüm siparişleri asgari gecikmelerle de olsa yerine getirmeyi başardık.”
Yılın ilk yarısında üretim pandemiden etkilenmedi
Rossano Biancalani, hükümetin belirlediği kurallar çerçevesinde işyerinin birkaç hafta boyu kapalı olmasına karşın, tüm satış, idari ve teknik tasarım personelinin evinden çalışmaya devam ettiğini ifade etti. Biancalani, pandemi nedeniyle Biancalani teknisyenlerinin gidemediği bazı pazarlarda, yerel temsilcilerin (mümessiller) bilgili ve deneyimli teknik servis uzmanlarının talep edilen hizmeti sunduğunu belirtti.
Alınan önlemler ile yılın ilk yarısındaki üretimin pandemiden olumsuz etkilenmediğini açıklayan Biancalani, buna karşı birkaç proje satışının yeniden planlandığını kaydetti. Biancalani tüm tekstil şirketlerinin yeniden üretime başlama konusunda büyük bir isteğe sahip olduklarını ve kısa vadede pazarların normale döneceğinden emin olduğunu belirtti. “Tekstil makineleri imalatçılarının tekstil girişimcilerinin pazara yeniden güven duymalarını beklemeleri gerekecek” diyen Biancalani, firma olarak her müşterinin ihtiyacını inceleme konusunda her zaman istekli olduklarını kaydetti.
Potansiyel müşterilerde geri çekilme olmadı
Rossano Biancalani, pandeminin zirvesi boyunca beklemekte olan projelerin ertelendiğini, ancak potansiyel müşteriler arasında neredeyse hiç geri çekilme gözlemlemediklerine değindi. Bazı müşterilerin yeni yatırımlara devam etmek için olumlu işaretler bekleyerek temkinli davrandığını dile getiren Biancalani, çoğu müşterinin ise normal şekilde yatırım süreçlerini ilerlettiği bilgisini verdi.
“Makine üreticisi olarak, pandeminin pazarımız üzerindeki gerçek etkisi daha geniş bir zaman dilimi üzerinden değerlendirilmeli” diyen Biancalani; “Denge oluşturmak için şu anda çok erken, bununla birlikte olumlu bir yaklaşım ve yapıcı bir tutum sürdürmek için asla çok geç değil. Çünkü tekstil çok büyük ve çok yönlü bir gerçeklik” diye konuştu.
Rossano Biancalani, pandemi nedeniyle fuarların ertelenmesi ya da iptal edilmesi ve seyahat kısıtlamalarının potansiyel müşterilerle birebir görüşme şansını azalttığını söyledi. Biancalani sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu durum çalışma şeklimizi etkiledi ve yüz yüze toplantıların son derece değerli rolünün farkına varmamızı sağladı. Ancak, web toplantı teknolojisine ek olarak, yerel temsilcilerimiz sayesinde tüm pazarlarımızla iletişimde kalmayı başardık. Açıkçası, sosyal ağlar ve yayınladığımız bültenler tekstil operatörleriyle yoğun bir şekilde iletişimde kalmamızı sağladı.”
Dijital teknolojiler hem üretim hem de pazarlama süreçlerimize entegre oldu
Rossano Biancalani her zaman iş akışını, müşterilerle varoluşu ve sonuçlarını genel olarak geliştirecek yeni teknolojileri benimseyemeye çok açık ve hazır bir şirket olduklarını dile getirdi. Tüm tasarım sürecinin tamamen dijital hale getirilmesinin yeni makineleri geliştirmeyi hızlandırdığını aktaran Biancalani; dijital teknolojilerin hem üretim hem de pazarlama süreçlerine dahil edildiğinin altını çizdi. Biancalani; “Pandemi nedeniyle ulaşım kısıtlamalarının olduğu bir dönemde dijital olanaklar; bizlere müşterilerle yüz yüze görüşme, onları dinleme ve kendimizi anlatma fırsatı sağladı. Pazarla yakın irtibat kurmamız müşterilerimizi de memnun etti. Çünkü en önemli nokta güven oluşturmaktır ve biz buna bütün imkanları kullanarak sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
1957 yılından bu yana %100 İtalya’da üretilmiş tekstil terbiye teknolojileri geliştiren firma; sürdürülebilirlik ve verimlilik odaklı yeni çözümleri küresel pazarla buluşturuyor. AIRO®24 ve BRIO®24 modelleriyle pazarda öne çıkan firma; geçen yıl Barselona’da gerçekleşen ITMA 2019 fuarında yeni açık en yıkama makinesi AQUARIA’yı tanıtmıştı. Firma bu yılın başında hayata geçirdiği TClab Teknoloji Kulübü Laboratuvarı (Technologist Club Laboratory) ile müşterileriyle tekstil terbiyesindeki deneyimlerini paylaşmaya başladı.