4.7 C
İstanbul
Salı, Ocak 21, 2025

Söktaş Tekstil Efeler Çiftliği satışı ile borçlarını kapattı

Pamuklu ve pamuk karışımlı gömleklik kumaş üretiminde...

Giyimkent yıllık 1,5 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türk tekstil sektörünün en önemli merkezleri arasında...

Ünlü giyim markalarıyla çalışan Fi Triko iflasını açıkladı

Zara, Pierre Cardin, USPOLO, LCW ve Defacto’nun...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Nassenger 10 Daha Verimli Tekstil Baskısı İçin İddialı

BaskıNassenger 10 Daha Verimli Tekstil Baskısı İçin İddialı

- Haber Sponsoru -

Nassenger 10 Daha Verimli Tekstil Baskısı İçin İddialı - Seiji Nakashima
Nassenger 10 Daha Verimli Tekstil Baskısı İçin İddialı – Seiji Nakashima

ITMA Barselona fuarında baskı salonu oldukça canlı bir havaya ve yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahip oldu. Bu salonun önemli katılımcılarından Konica Minolta standında Nassenger 10 dijital inkjet tekstil baskı makinesini sergilerken, düzenlediği video sunumlar ile tekstil endüstrisine dönük kapsamlı çözümlerini paylaştı. Firma fuar boyunca her 15 dakikada bir Nassenger 10 ile demo gösterisi gerçekleştirerek, makinenin baskı performansını ziyaretçilerine sundu.

Konica Minolta IJ Textile Europe S.r.l. Başkanı Seiji Nakashima fuara katılımları hakkında Textilegence’a bilgi verdi. Fuara ‘Rethink Textile – Tekstili Yeniden Düşünmek’ sloganı ile ITMA’da yer aldıklarını belirten Nakashima ziyaretçi ilgisinden memnun kaldıklarını söyledi. Nakashima; “Genel olarak baktığımızda bütün baskı pazarlarından ziyaretçilerimiz olmakla birlikte, özellikle Hindistan, Pakistan ve Bangladeş öne çıktı. Geleneksel baskıdan dijital baskıya geçiş bu gelişmekte olan pazarlar için oldukça büyük öneme sahip. Türkiye’den gelen tekstilcilerin ilgisini de tabi dile getirmeliyim. Bu ziyaretçilerden bazıları halihazırda müşterimiz konumunda bazıları da ilk kez yatırım yapmayı planlıyor” dedi.

Sergiledikleri Nassenger 10’un Türkiye pazarında ilgi çektiğini belirten Nakashima, bu yerel pazarda son üç yılda 10 kurulumun gerçekleştiğini ve başarılı performans elde edildiğini aktardı.

Sürekli yükseltmelerle Nassenger 10 adeta yeni bir model oldu

Konica Minolta’nın ITMA fuarına yenilikler ve yükseltmelerle geldiğini dile getiren Seiji Nakashima, Nassenger 10’ın yazılımının halihazırda ve hatta mevcut yazıcılarda da sürekli olarak geliştirildiğini bildirdi. Nakashima; “Nassenger 10 yüksek çözünürlüklü, yüksek verimli (output) ve yüksek hızlı scanning tekstil baskı makinesini ilk olarak ITMA 2015 Milano fuarında lanse ettik. Aradan geçen zamanda yaptığımız güncelleştirme ve geliştirmelerle aslında Nassenger 10 için neredeyse yepyeni bir makine diyebiliriz” diye konuştu. Nakashima şu geliştirmelerden bahsetti;

“Yazılım güncellemesi ve donanımsal yeniliklerle özellikle üretimde en az duruş süresi (downtime) ve yüksek istikrar elde edildi. Baskının en başından sonuna kadar aynı baskı kalitesi elde edilebiliyor.  Yanlış baskı (misprint) geri kurtarma (recovery) için bir telafi sistemimiz var. Bununla boş nozül telafi işlevini gerçekleştiriyor ve tescilli imaj işleme teknolojisi, daha önce taramalı baskılarda bile önlenemeyen sorunları çözüyor.  İstikrarlı üretim için baskı kafası temizleme ve boş nozül algılama sistemleri baskıcılar için maliyet ve zaman avantajı sağlıyor.” Nakashima Nassenger 10 müşterilerinin elde ettiği bir diğer avantajı da uzun baskı kafası ömrü olarak belirtti; “Birçok müşterimiz en az 2-3 yıl baskı kafası değiştirmediklerini bize aktardı. Sahada elde ettiğimiz bu dayanıklılık Nassenger 10’un en önemli tercih sebeplerinden birisidir.”

Teknik özellikler

Bay Nakashima, Nassenger 10’un 8 renkli baskıda 3 farklı standart üretimde 230m2/saat, 450m2/saat ve 580m2/saat hızlara ulaştığını ve “taslak modunda” 990m2/saat, ancak istikrarlı kalitesi nedeniyle bazı müşterilerin bu modu bile üretimleri için kullandığını söyledi. Seiji Nakashima, esas geliştirmenin verimlilikte olduğunu belirtti. Birçok markanın makinelerine katalog üzerinden saatte 1000m2 baskı hızlarını verildiğini ancak sahada gerçek üretimde bunun gerçekleşmediğini savunan Nakashima; “Gerçek üretimde ulaşılamayacak hızlar yerine verimliliği arttırmak baskıcılar için daha önemlidir. Nassenger 10 farklı baskı modlarına göre üretim hızında iyi seviyelerde olmanın yanı sıra, verimliliğini daha da geliştirdi. Böylece makine neredeyse 24 saat boyunca sorunsuzca çalıştırılabiliyor. Kafalardaki herhangi bir sorun nedeniyle durma yaşamıyor. Pazarda 3 yıldan uzun süredir kurulu bulunan makinelerimizden aldığımız geri bildirimlerde bu bilgimizi doğruluyor” diye konuştu.

Nassenger 10 makinelerinin sadece iş bittiğinde veya kumaş değişimi gerektiğinde durduğunu vurgulayan Nakashima; “Bir baskı işi ilerlerken tüm tasarımları ve desenleri önceden programlayarak makineye girdiyseniz, Nassenger bunu otomatik olarak tanımlar ve desen değişikliğini gerçekleştirir. Herhangi bir durma kalkma ve zaman kaybı söz konusu değildir” dedi.

Türk baskı pazarının potansiyeli yüksek

Türk baskı pazarının yüksek bir potansiyeli olduğunun altını çizen Nakashima, ancak ülkenin ekonomik ve politik bazı sorunlar yaşadığını, bunun da endüstriyi ve yatırımları etkilediğini belirtti. Nakashima sözlerini şöyle bitirdi; “Kurlardaki dalgalanma ve belirsizliğe rağmen Türk baskı pazarı yatırım konusunda geçmişe göre oldukça bilinçli hareket ediyor. ITMA fuarı boyunca gerçekleştirdiğimiz görüşmeler bize Türk baskı endüstrisinin yeni yatırımlara dijital çözümleri tercih ettiğini gösteriyor” dedi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler