8.5 C
İstanbul
Salı, Ocak 7, 2025

Levi’s’a üretim yapıyordu; Dinateks fabrikası icradan satışa çıkarıldı

Uzun yıllar dünyaca ünlü denim markası Levi’s’ın...

Türk tekstil endüstrisi Suriye’de üretim avantajlarını konuşuyor

Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesiyle bölgede...

Akın Tekstil yalnızca konfeksiyon üretimini durdurduğunu açıkladı

Sektörün köklü firmalarından Akın Tekstil’in iflas ettiğine...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Mimaki Tekstil Baskı Sınırlarını Kaldıran Hibrit Çözümünü Tanıttı

BaskıMimaki Tekstil Baskı Sınırlarını Kaldıran Hibrit Çözümünü Tanıttı

- Haber Sponsoru -

Mimaki Tekstil Baskı Sınırlarını Kaldıran Hibrit Çözümünü Tanıttı - Arjen Evertse
Mimaki Tekstil Baskı Sınırlarını Kaldıran Hibrit Çözümünü Tanıttı – Arjen Evertse

Mimaki tekstil baskı sınırlarını kaldıran hibrit çözümünü tanıttı. Dijital baskı ve kesim çözümlerinin önde gelen markası Mimaki, katıldığı ITMA 2019 fuarında Salon 3 Stant B110’da tekstil baskısında yeni olanaklara kapı açan çözümlerini sergiledi. Mimaki, tekstil endüstrisinin giriş, orta ve endüstriyel hacimlerine dönük çözümlerini ve uygulama numunelerini kapsayan bir konsept ile ziyaretçilerini karşıladı. Mimaki’nin tanıttığı hibrit tekstil baskı makinesi fuarın öne çıkan yeniliği oldu. TX300P Serisi içinde yer alan bu hibrit baskı makinesi direkt baskı ve transfer baskı arasındaki ayrımı ve tek tip boya kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

Mimaki fuar boyunca ziyaretçilerden yoğun ilgi gören yeni hibrit modelin yanı sıra pazarda iyi bilinen çözümlerine de yer verdi. Firmanın Pro Serisi’nde öne çıkan Tiger-1800B MkII; süblimasyon uygulamaları için ideal olan Mimaki TS55-1800; roll to roll UV LED inkjet baskı modeli Mimaki UJV300-160’ün yanı sıra baskı hazırlık ve baskı sonrası işlemleri için TR Serisi’nden 2 model de (kaplama ve buharlama makinaları) ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Bu yenilikler ve daha fazlası hakkında Mimaki Eurasia Genel Müdürü Arjen Evertse önemli açıklamalarda bulundu.

Mimaki tekstil baskı sınırlarını kaldıran hibrit çözümünü tanıttı: direkt baskı ve süblimasyon tek bir makinada artık mümkün

TX300P Serisi içinde geliştirilen yeni modelin Mimaki’nin çekirdek (core) teknolojisiyle donatıldığının altını çizen Arjen Evertse, bu nedenle Mimaki çözümlerinin pazarda rakipsiz olduğunu belirtti. Evertse, yeni hibrit baskı makinesinin hem direkt tekstile baskı hem de transfer kağıdına baskı yöntemlerinde tek bir boya türüne bağlı kalmadan çalıştırılabildiğini dile getirdi.

Hibrit tekstil baskı makinesine hem transfer kağıdı için geliştirilmiş süblimasyon boyanın hem de direkt baskı için geliştirilmiş süblimasyon boyaların aynı anda yüklenebildiğini kaydeden Evertse, ikinci seçenek olarak boyalardan birinin süblimasyon diğerinin de pigment olabileceğini ifade etti. Bu makinede 8 paket boyanın yüklendiğini söyleyen Evertse; “Örneğin 4 renk direkt süblimasyon 4 renk ise pigment boya olarak veya 4 renk pigment, 4 renk de transfer kağıdı boyası olarak seçilebilir. Böylece butik işleri yapmak isteyenler tek makine ile iki farklı baskıyı yapabiliyor” dedi. Bu süreçte sadece 5 dakikada basitçe baskı yatağında yapılacak bir düzenlemenin değişme için yeterli olduğunu kaydeden Evertse, boyanın baskı yatağında toplanmasını sağlayan ditch’in üzerinin vakumlu bir tabla ile kapatılması ile transfer baskıya hazır hale geldiğini açıkladı.

Farklı kumaşlarda baskı esnekliği ile, daha küçük yapıdaki servis sağlayıcılarının daha zengin uygulamalarla pazarlarını genişletmesine olanak veren yeni hibrit modelin, 2019 yılının sonuna doğru hem dünyada hem de Türkiye’de satışa hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Tiger-1800B MkII endüstriyel baskı taleplerine yanıt veriyor

Mimaki standında çalışarak performansını sergileyen Tiger-1800B MkII süblimasyon baskı makinesi ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başardı. Mimaki’nin endüstriyel segment için geliştirdiği bu makine 385m2/s üretim hızı, verimliliği ve kalitesiyle beklentileri tam olarak karşılıyor. Mimaki’nin endüstriyel segmente yeni girmesine karşın, mevcut olan teknolojileri tekrarlamadığını belirten Evertse, Mimaki’nin çekirdek teknolojilerinden bahsetti.

Evertse; “Birçok farklı baskı kafası üreticisiyle çalışan Mimaki, bu makinede Kyocera’nın bir baskı kafası modelini kullandı. Ancak, baskı kafasını yöneten kontroller sistemi, yazılım ve elektronik donanımı tamamen bize ait. Bu da bizi pazarda baskı kalitesi ve verimliliği açısından rakipsiz bir konuma getiriyor. Kontroller en az baskı kafası kadar önemlidir. Bu kafalarla genel olarak iki veya fazla pass baskı yapılamaz. Biz kafayı bölerek ve daha ince ilerlemelerle gerçek anlamda iki, üç veya dört pass baskıyı sağlayabiliyoruz. Üstelik 600 dpi’lik Kyocera kafalarda 600×1200 dpi veya 1200×1200 dpi baskı mümkün olabiliyor. Diğer bir çekirdek teknolojimiz Nozül Kurtarma (Recovery) ile baskıda herhangi bir nozülde tıkanma olursa, baskı durmuyor, diğer bir nozül devreye girerek kaliteden ödün vermeden işlemi sürdürüyor” dedi.

Üretim sürecinin dijitalleşmesi ve Endüstri 4.0 yaklaşımlarını benimsediklerini söyleyen Evertse, geliştirdikleri ve ön gösterimi yapılan Mimaki Job Controller yazılımı ile bütün makinelerle iletişime geçildiğini ve üretimin her aşamasının takip edilebildiğini belirtti.

Mimaki TR Serisi baskı sürecini tamamlıyor

Mimaki kapsamlı baskı teknolojilerinin yanı sıra baskı öncesi ve baskı sonrası için çözümlerini de ITMA 2019’da pazara sundu. Mimaki fuarda sergilediği gelişmiş TR Serisi baskı öncesi kaplama (pat) makinesi (TR300-1850C) ve baskı sonrasında buharlama makinesiyle (TR300-1850S); baskı prosesinde tek elden komple çözüm sağlayıcı olduğunun altını çizdi. Mimaki yıkama makinesini de bu yıl içerisinde pazara sunmayı hedefliyor. Dijital baskı hizmeti için sadece baskı makinesi sunmanın yeterli olmadığını söyleyen Arjen Evertse; baskı öncesi ve sonrasına dönük çözümler olmadan bu teknolojilerin cazip hale getirilemeyeceğini belirtti. Evertse; “TR Serisi ile komple çözüm sağlayıcı olduğumuzu gösteriyoruz. Çok büyük tekstil işletmelerinde bile, TR serisi sayesinde dijital baskı ile numune baskı veya düşük hacimli üretim daha ekonomik ve tercih edilebilir hale gelecek.”

ITMA’da görülen ilgi memnun etti

Dört yılda bir gerçekleştirilen ITMA fuarlarının tekstil endüstrisi için büyük bir önem taşıdığını belirten Arjen Evertse; fuar boyunca küresel pazarın her noktasından önemli sayıda ziyaretçi ağırladıklarını açıkladı. Fuara Türk tekstilcilerin gösterdiği ilginin beklentilerini aştığını dile getiren Evertse, sözlerini şöyle sürdürdü; “Son zamanlarda Türk ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği fuar ITMA oldu. Tekstil endüstrisinin önemli firmalarından karar alıcılar ve yöneticiler standımızı ziyaret ederek, çözümlerimiz hakkındaki bilgileri ilk elden edindiler. Makinelerimizi çalışırken performansını izlediler. Onlarla yaratıcı, yeni pazarlara hitap eden uygulamalar hakkında çok verimli konuşmalar gerçekleştirdik.”

Mimaki’nin gelişmiş baskı teknolojileri hakkında daha fazla bilgiye resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler