4 C
İstanbul
Pazar, Kasım 24, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Konica Minolta, Müşteri Memnuniyetini Teknik Servisle Arttırıyor

AdvertorialKonica Minolta, Müşteri Memnuniyetini Teknik Servisle Arttırıyor

- Haber Sponsoru -

Konica Minolta, Müşteri Memnuniyetini Teknik Servisle Arttırıyor
Konica Minolta, Müşteri Memnuniyetini Teknik Servisle Arttırıyor

Inkjet baskı teknolojilerinin güçlü geliştirici ve üreticilerinden Konica Minolta, endüstriyel tip çözümleriyle tekstil endüstrisinin önde gelen partnerlerinden birisi konumunda. Japonya merkezli firma, küresel çapta güçlü bir müşteri ve hizmet ağına sahip bulunuyor. Konica Minolta’nın bu özel Dijital Tekstil işi için Avrupa merkezi İtalya’da bulunuyor. Konica Minolta IJ Textile Europe Srl, 2015 yılında Como İtalya’da eski Verga It srl ile birleşti. Türkiye pazarında ise bir mümessillikle faaliyetlerini yürütüyordu.

2016 yılında, Konica Minolta IJ Textile Europe Srl İtalya, doğrudan teknik destek ekibi olan Konica Minolta Türkiye İş Teknolojileri A.Ş.’yi İstanbul’da ve Bursa’da kurdu, satış faaliyetleri ise acentesiyle birlikte İtalya üzerinden gerçekleştirildi. Konica Minolta IJ Textile Europe Srl, iyi organize olmuş bu teknik ekibi korurken, Türkiye’deki satış ekibini kurma çalışmalarını yürütüyor. Konica Minolta Italy ile yakın çalışma içinde olan Konica Minolta Turkey uzman servis ekibiyle, Türkiye’nin her noktasındaki kullanıcılarına en hızlı ve donanımlı hizmeti garanti ediyor. Satış ekibine gelince, Konica Minolta IJ Textile Europe Srl, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de kendi satış ve pazarlama ekibini kurmaya çalıştığını açıkladı, detaylar planların sonuçlanmasıyla birlikte ileride açıklanacak.

Konica Minolta pazarda avantajlı

Türkiye’deki İnkjet Destek Bölüm Şefi Çelebi Atalay ve Çözüm Mühendisi Olcay Kurt çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2016 yılında göreve gelmeleriyle birlikte, mühendis ve teknisyenlerden oluşan Teknik Servis’in faaliyete geçtiğini belirten Çelebi Atalay, teknik ekibin hali hazırda 5 kişiden oluştuğunu söyledi. Teknik ekibin İtalya ve Japonya’da makine yapısı, baskı kafaları, boyalar ve yazılım konularında eğitim aldığını açıklayan Atalay, böylece personelin daha yetkin bir noktaya ulaştığını dile getirdi. Atalay; “5 kişilik ekibimizde iki elektrik elektronik mühendisi, bir bilgisayar programcısı, bir tekstil mühendisi ve bir mekanik uzmanı bulunuyor. Bu ekibimiz hali hazırda yoğun olarak Bursa, İstanbul ve Çorlu bölgelerine bakıyorlar. Sorunlara aynı gün veya en geç ertesi gün müdahale edebilmek için onlara en yakın noktalarda kalıcı teknisyenlere sahip olmaya önem veriyoruz. Bu nedenle ekibimiz genişlemeye devam edecek. Bu ise daha fazla müşteri memnuniyeti anlamına geliyor” dedi.

Güçlü teknik desteğin yanı sıra Konica Minolta’nın pazarda bir avantaja sahip olduğunu söyleyen Çelebi Atalay, bunu şöyle açıkladı; “Konica Minolta’nın geliştirdiği makineler baştan sona kendi imzasını taşıyor. Makine, baskı kafası, boya, sarf ve yedek parçalar komple Konica Minolta’dır. Yani kullanıcılarımız tek bir kaynaktan bütün taleplerinin karşılanacağını bilmenin güvencesini yaşıyor ve bir sorun yaşanması halinde tek bir firma ile, yani bizimle iletişime geçiyorlar. Bu da müşterilerimize büyük zaman ve maliyet avantajı sağlıyor.”

Müşteri taleplerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Atalay, bu doğrultuda makinelerde yazılımsal ve mekanik modifikasyonlar yaparak makineleri güçlendirdiklerini ve her geçen gün daha fazla kullanışlı bir makine haline getirdiklerini söyledi. Müşterilerine ve operatörlere de makine hakkında eğitim verdiklerini belirten Atalay, makinanın düzenli temizliği ve bakımı ile arızaların en aza çekilebildiğini sözlerine ekledi.

Sahada kalıcı teknisyen uygulamasıyla müşteri memnuniyeti arttı

Teknik servis hizmetinin bir mümessil tarafından değil Konica Minolta’nın kendisi tarafından verilmesinin müşteri memnuniyetini arttırdığına dikkati çeken Olcay Kurt, geçmiş dönemde arıza oluştukça sahaya gidildiğini, şimdi ise Bursa gibi önemli lokasyonlarda kalıcı teknisyenleri olduğu bilgisini verdi. Kurt, şunları söyledi; “Müşteriye yakınlık ile anlık müdahale imkanımız arttı. Teknisyenimiz gerekli çözüm için işlemi başlatıyor ve müdahale ediyor. Gerekli olduğunda biz ona İstanbul merkezden destek sağlıyoruz. Bizim için önemli olan müşterinin bir arıza sebebiyle en az duruş süresi yaşamasıdır. Ayrıca sunduğumuz çözümün geçici değil kalıcı nitelikte olmasına dikkat ediyoruz. Yani aynı sorunu tekrar ve tekrar yaşamaması için Konica Minolta olarak biz önlemlerimizi alırken, kullanıcılarımızı da bu yönde bilgilendiriyoruz.” Kurt ayrıca Konica Minolta’nın kendi servisini sağlaması ile kullanıcıların ‘garanti kapsamı dışına çıkma’ korkusunu da aştıklarının altını çizdi.

Müşterilerin belirli periyodlarla ziyaret edildiği bilgisini veren Kurt, böylece sorun önleyici ve verimliliği arttırıcı çözümler sunabildiklerini açıkladı. Kurt; “Hem yeni nesil Nassenger baskı makinelerimiz hem de önceki modellerimizi çalışırken takip ediyoruz. Müşterilerimizin makinelerimizi en verimli şekilde kullanmasına yardımcı oluyoruz. Artan verimlilik ve yeni alanlardaki baskı çalışmaları için onlara gereken desteği kesintisiz olarak sunuyoruz. Örneğin Bursa’nın önde bazı firmalarında 2 adet Nassenger 10, 1 adet Nassenger SP-1 makinemiz 3 yıldır kullanıyor. Müşterideki etkin ve becerikli ekip ve bizim verdiğimiz teknik eğitim sayesinde, parça değişimi dışında minimum düzeyde müdahaleye gidiyoruz” dedi.

Konica Minolta baskı makineleri ile reaktif, dispers, asit boya baskı

Teknik servis sürecinde İtalya merkezle yakın ilişki içinde olduklarını açıklayan Kurt; oluşan arıza raporlarının ve müşteri taleplerinin raporlanarak gönderildiğini, böylece Japonya ve İtalya’nın çözüm sürecinin bir parçası haline geldiğini dile getirdi.

Konica Minolta baskı makineleri ile reaktif, dispers, asit boya baskının gerçekleştiğine değinen Kurt; Türkiye pazarında en fazla reaktif boyanın tercih edildiğini söyledi. Geleneksel rotasyon baskının yerini single-pass teknolojisiyle dijitale bıraktığını belirten Kurt; bu değişim ve dönüşüm sürecinde tekstilcileri doğru şekilde bilgilendirmeye ve onlara kesintisiz hizmet sunmaya odaklandıklarını dile getirdi. Konica Minolta’nın dünya çapında sattığı 6 single-pass baskı makinesinden 2’sinin Türkiye’de olduğunu belirten Olcay Kurt sözlerini; Konica Minolta için Türkiye’nin değeri sürekli artan büyük bir pazar olduğunu söyleyerek bitirdi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler