6.7 C
İstanbul
Perşembe, Aralık 19, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Çalık Denim Sürdürülebilirlik İçin Somut Adımlarını Anlattı

GüncelÇalık Denim Sürdürülebilirlik İçin Somut Adımlarını Anlattı

- Haber Sponsoru -

Çalık Denim Sürdürülebilirlik panel konuşmacıları
Çalık Denim Sürdürülebilirlik İçin Somut Adımlarını Anlattı

Sürdürülebilirlik için önemli somut adımlar atan Çalık Denim, çevreye ve insan sağlığına duyarlı üretim için önemli taahhütlerde bulunuyor. Önemli geliştirmeler arasında Laundry Less teknolojisi ve D-Clear teknolojisi öne çıkıyor.

Çalık Denim, 27 Nisan tarihinde Londra’da ‘Kültür Olarak Sürdürülebilirlik’ temasıyla gerçekleştirilen 4. Study Hall Konferansı’na katıldı. Çalık Denim Pazarlama Müdürü Pınar Demirel konferansta, Çalık Denim’in sorumlu modaya katkıda bulunmak için çok fazla somut yol denediğinin altını çizdi. Fashion Revolution Week kapsamında Londra Central Saint Martins Tasarım Koleji’nde gerçekleşen konferansa Çalık Denim’in yanı sıra Adidas, YouTube, G-Star Raw gibi global markalar da destek verdi.

Şubat 2019’da Birleşmiş Milletler (BM) ile başarılı bir ortaklığa imza atan Study Hall’ın bu ilk uluslararası etkinliği; aktivistleri, akademisyenleri, sanatçıları, moda ve tekstil üretiminin önemli uzmanlarını bir araya getirdi. Etkinlikte ‘Kültür Olarak Sürdürülebilirlik’ teması çerçevesinde sorumlu kaynak üretimi ve üretim, döngüsellik ve tasarımda özgünlük konuları masaya yatırıldı.

Dünya için iyi, insanlar için iyi

The Bear Scouts’tan Dio Kurazawa’nın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Dünya İçin İyi, İnsanlar İçin İyi’ temalı oturumda ‘Döngüsellik Nasıl Yol Gösterebilir; Tedarik Zincirinde Tartışmayı Nasıl Harekete Geçirebiliriz?” sorusuna yanıt arandı. Bu oturuma katılan Çalık Denim Pazarlama Müdürü Pınar Demirel önemli mesajlar verdi.

Çalık Denim’in sorumlu modaya katkıda bulunmak için çok fazla somut yol denediğini söyleyen Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu perspektif doğrultusunda, tedarik zincirinin sonraki aşamalarında da çevresel etkileri en aza indiren süreçler yaratmaya çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojiler bu inançla ortaya çıkıyor. Örneğin Laundry Less teknolojisi ile yıkanmış gibi görünen kumaşlar üretebiliyoruz. Bu sayede, normal şartlarda tedarik zincirinde bizden bir sonraki aşamada gerçekleşen yıkama işlemini ortadan kaldırabileceğiz. Bunun yanı sıra geliştirdiğimiz D-Clear teknolojisi, indigo boyamada yüzde 40 daha az su, terbiye işlemi sırasında geleneksel denim ile karşılaştırıldığında yüzde 83 daha az su tüketiyor. Buna ek olarak, denim kumaşta metre başına kullanılan kimyasal maddenin hacmini 150 gramdan 9 grama düşürüyoruz ki bu da yüzde 94 oranında azalma demek oluyor.”

Pınar Demirel, Çalık Denim’in 2023 yılına kadar koleksiyonlarının % 75’ini, 2025’e kadar %100’ünü D-Clear teknolojisini entegre etmeyi taahhüt ettiğini dile getirdi.

Endüstrinin yakından takip ettiği bu konferansın sonraki edisyonlarının 22 Ağustos’ta Google İş birliği ile San Francisco’da; daha sonrakinin ise 31 Ocak 2020’de New York’ta Birleşmiş Milletler’de gerçekleşeceği duyuruldu.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler