12.4 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 21, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Coats İnovasyon Döngüsünün Bir Parçası Oldu

AdvertorialCoats İnovasyon Döngüsünün Bir Parçası Oldu

- Haber Sponsoru -

Coats İnovasyon Döngüsünün Bir Parçası Oldu erkan ekici ürünlerin önünde
Coats İnovasyon Döngüsünün Bir Parçası Oldu – Erkan Ekici

Coats inovasyon döngüsünün bir parçası oldu. Geçen yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescil edilmiş bir AR-GE merkezine sahip olan Coats, yeni açılan merkeziyle inovasyonu daha ileriye taşıyor.

Küresel tekstil sektörünün lider endüstriyel iplik üreticisi olan Coats, Bursa’daki üretiminin 50. yılında yeni bir yatırıma imza attı. 260 yıllık bir tarihe sahip olan Coats, Amerika ve Çin’den sonra Dünya çapındaki 3. İnovasyon Merkezi’ni Bursa’da açtı. 1952 yılında Türkiye faaliyetleri İstanbul’da başlayan, 1968 yılında ise operasyonlarını Bursa’ya taşıyan Coats, geride kalan 50 yılda pazarın inovasyon ve tedarik lideri olduğunu gösterdi. 2 milyon dolara yakın bir bütçe ile hayata geçirilen Türkiye, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Bölgelerindeki teknolojik yeniliklere öncülük edecek Coats EMEA İnovasyon Merkezi, brüt 1600 metrekare alanda 2 kata yayılmış çeşitli birimlerinden oluşuyor. Toplantı ve ürün sunumları için hazırlanan showroom ve toplantı odasının yanı sıra, çalışma ofisleri ve kompozit prototipleme atölyesi merkezin üst katında yer alıyor. Merkezin giriş katında ise yüksek katma değerli ürünler üretebilmek için gerekli olan tüm ekipman kurulu bulunuyor.

Coats inovasyon döngüsünün bir parçası oldu 

Coats EMEA Bölgesi İnovasyon Direktörü Erkan Ekici, firmanın yeni inovasyon merkezi ve çalışmaları hakkında Textilegence’a özel açıklamalarda bulundu. Coats’ın köklü bir tarihe sahip olduğunun altını çizen Ekici, dikiş iplikleri alanındaki pazar liderliğinin son yıllarda teknik uygulamalara dönük olarak genişletildiğini açıkladı. “Coats son 5-6 yılda ürün çeşitliliği ve inovasyon konusuna eskiden hiç olmadığı kadar önem veriyor” diyen Ekici sözlerini şöyle sürdürdü; “Coats müşterilerine daha katma değeri yüksek ürünler sunabilmek, onlar ve bizler için hayatı kolaylaştırabilmek için İnovasyon Merkezi’ni açtı. İnovasyona adanmış bu merkezde müşterilerimiz, 3. parti ortaklarımız, üniversiteler ve sektör profesyonelleri ile birlikte sektöre fayda sağlayacak yenilikçi, katma değeri yüksek çözümler sunmayı hedefliyoruz. Başarılı ürünlerle sonuçlanan çalışmalar başlamış bulunuyor.”

Türkiye yatırım için doğru lokasyon

1.4 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olan Coats’un yeni inovasyon merkezi için neden Türkiye’yi tercih ettiği sorumuzu yanıtlayan Erkan Ekici, Türkiye’nin coğrafi olarak mükemmel bir konumda bulunduğunu söyledi. Ekici; “Türkiye, Asya ve Avrupa arasında adeta bir köprü görevi görüyor. Buradan Avrupa’ya ve diğer çevre ülkelere hizmet vermek çok kolay. Coğrafi avantajın yanı sıra, daha önemlisi Türkiye’nin yetişmiş insan gücü bulunuyor. Coats Türkiye bu konuda sıkıntı çekmeden, yeteneklere hızla ulaşabiliyor. Büyük ölçekli müşterilerimizin Türkiye’de faaliyetlerini sürdürmesi de etkili olan bir başka nokta. Dolayısıyla hem müşterilere yakın olma, hem pazarlara rahat ulaşma hem de yetenek havuzunun iyi olması Coats’un yatırım kararında etkili olmuştur diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Ekici, yeni İnovasyon Merkezi’nde tekstil mühendislerinin, kimyagerlerin, malzeme mühendislerinin, makine mühendislerinin ve birçok teknoloğun görev aldığını ifade etti. Bursa’dan bütün Avrupa’nın AR-GE ihtiyacına yanıt verileceğini kaydeden Ekici, küresel çapta Coats’un inovasyon planlamalarının ABD’de bulunan İnovasyon Yönetimi tarafından saptandığını açıkladı. Ekici; “Projeler bir sistematik çerçevesinde yürütülüyor. Bütün merkezler arasında bir eşgüdüm bulunuyor. Her bir inovasyon merkezi, tekrara düşmeden, Coats’da daha önce yapılmamış olanı yapmak için uyum içinde çalışıyor.  2018 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından AR-GE merkezi olarak tanınmıştık. İnovasyon Merkezi’nin açılışıyla yeniliğe olan bağlılığımızı ve sadece mevcut sorunlara odaklı değil gelecekte ihtiyaç duyulacak çözümler geliştirme vizyonumuzu güçlendirmiş olduk” dedi.

Sürdürülebilirlik çalışmaların ana konusu

Coats İnovasyon Döngüsünün Bir Parçası Oldu mankenler showroom
Coats İnovasyon Döngüsünün Bir Parçası Oldu

Erkan Ekici Coats’un çalışmalarındaki ana sac ayaklarından biri olarak sürdürülebilirliğin altını çizdi. Coats’un kendine ait tesislerdeki üretim ve tüketim verilerini izleyebildiği bir takip sistemi oluşturduğunu açıklayan Ekici, online izlenebilen değerlerin belirlenen standartların dışına çıkması durumunda merkezin bilgilendirildiğini dile getirdi. “Sürdürülebilirlik, kullanılan kaynaklar, üretim süreci ve ürünlerin çevre üzerindeki etkileri açısından ele alınıyor” diyen ve Coats’ın önümüzdeki 5 yıl içinde, bütün dikiş ipliklerini daha çevreci ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretme sözü verdiğini hatırlatan Ekici, tedarik zincirinin buna göre oluşturulmaya başlandığını açıkladı.

Coats’un bir başka yeniliğini ITMA 2019 fuarında göstereceğini duyuran Ekici, düşük lotlarda (hacimlerde) renkli iplik taleplerinin yeni dijital iplik renklendirme cihazı ile karşılanacağını belirtti. Ekici şunları söyledi; “Müşterilerimiz böylece, geleneksel boyama standartlarının sunduğu büyük ve fazla miktarlarda değil, tam ihtiyaç duydukları metrajda ipliklere ulaşabilecekler. Ayrıca bu renklendirme teknolojisi hiç su tüketmiyor olacak. Sıfır su tüketimi hem çevre hem de müşteriler için önemli bir avantaj olacak.”

Coats geleneksel tekstillerden kopmadan yeni alanlarda büyüyecek

Teknik iplikler ve yüksek performanslı malzemelerin geliştirilmesine odaklanılırken geleneksel tekstilden kopmadıklarının altını çizen Erkan Ekici; bu süreci ürün portföyünün genişlemesi olarak değerlendirdi. Ekici; “Performans malzemelerine dönük talep hızla artıyor. Güvenlik, iletişim, sürdürülebilirlik, ağırlık azaltma ve akıllı çözümler güncel trendlerin başında geliyor. Küresel çapta görülen bu büyük trendlere Coats kendisini adapte ederek, yeni ürünler geliştirmeyi hedef aldı. Kısa sürede bu konuda önemli geliştirmelere imza attı. Örneğin aleve dayanıklı Flamepro ipliklerimiz;  Ecoverde markası ile satılan ve geri dönüştürülmüş hammaddeden üretilen dikiş ipliklerimiz; ve Termoplastik kompozitler buna örnek verilebilir” diye konuştu.

Coats Türkiye’nin ürettiği ipliklerin %60’ını ihraç ettiğini belirten Ekici; İnovasyon Merkezi ve geliştirilen yeni performans malzemeleriyle birlikte; ihracatta yenilikçi ürünlerin ağırlığının artacağını sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler