Ürettiği kumaşlarla yurtiçi ve yurtdışı pazarlardan adından söz ettiren Kıvanç Tekstil, kurduğu ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Tasarım Merkezi ile bölgesinde bir ilke imza attı.
Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından Kıvanç Tekstil, Temmuz ayında kurduğu Tasarım Merkezi’ne Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay aldı. Geleneksel tekstil merkezlerinden biri olan Adana’da faaliyetlerini sürdüren firma, aynı zamanda şehrin ilk Tasarım Merkezi’ne sahip olma gururunu yaşıyor.
İplik üretiminden boya-terbiye uygulamalarına kadar kumaş üretimindeki tüm süreçleri entegre olarak gerçekleştiren Kıvanç Tekstil, sektörde yarım yüzyılı aşkın bir deneyime sahip. Temelleri 1950’li yılların başında Hacı Mustafa Kıvanç tarafından atılan firma, günümüzde 267 bin metrekare açık ve 105 bin metrekare kapalı alana kurulu tesislerinde, yılda 18 milyon metre yüksek kalitede kumaş üretimi gerçekleştiriyor. İhracat gücüyle sektörde ön sıralarda yer alan Kıvanç Tekstil, kumaşlarını özellikle Avrupa Amerika pazarındaki küresel hazır giyim moda markalarına tedarik ediyor.
Marka İmajımızı Güçlendirmeyi ve Değerimizi Arttırmayı Hedefliyoruz
Sanayi Bakanlığı tarafından onaylanan Tasarım Merkezi hakkında bilgi veren Kıvanç Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç, amaçlarının sektöre katma değer yaratmak olduğunu vurguladı. Kıvanç şunları söyledi; “Kıvanç Tekstil olarak ihracatta kalıcı ve sürdürülebilir olabilmenin ancak, rekabetçi, yüksek katma değerli üretimle mümkün olabileceğinin farkındayız. Bu nedenle Temmuz 2017’de Tasarım Merkezi’ni kurduk ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan tasarım merkezimize onay aldık. Bölgemizdeki ilk ve tek Tasarım Merkezi, başta Adana olmak üzere tüm Türkiye genelinde daha sürdürülebilir, çevreye duyarlı, dünya çapında rekabetçi, taklidi olmayan veya zor olabilecek tekstil üretimi amacımıza katkı sağlayacaktır.”
Tasarım Merkezi ile üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirerek önemli kazanımlar elde etmeyi amaçladıklarını belirten Zeki Kıvanç, yeni teknolojilerin yeni tasarımlarla buluşması için çalışacaklarını aktardı. Kıvanç; “Bu merkez ile, sürdürülebilir ve rekabetçi üretim için gerekli AR-GE ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Alanında uzman kadromuzun yeni projeler üretmesini teşvik edeceğiz. Müşteri memnuniyetini ve kalite odaklı hizmet anlayışımızı ön planda tutarak, farklı müşteri gruplarına ve ihtiyaçlarına cevap vermek üzere ‘tasarım proje’ bazında özgün, benzersiz üretim yapılmasına odaklanacağız. Buradaki çalışmalar sonucunda katma değeri yüksek ürünler geliştirerek, ürün birim fiyatımızı %10-25 arasında attırmayı ve marka imajımızı kuvvetlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kıvanç Tekstil Zengin Ürün Portföyüne Sahip
Kıvanç Tekstil’in zengin bir ürün portföyüne sahip olduğunu dile getiren Zeki Kıvanç, sektörde en çok tercih edilen ve tüketilen pamuk, viskon, polyester, keten, modal ve tencel elyafların karışımından üretilen yüksek kaliteli kumaş koleksiyonlarına sahip. Yılda 18 milyon metre kumaş kapasitesine sahip olduklarının altını çizen Kıvanç, küresel trendlere ve moda akımlarına bağlı kalarak, elyaf boyadan düz boya ve dijital baskıya kadar yüksek kaliteli kumaş koleksiyonlarını ürettiklerini kaydetti.
AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarına da değinen Zeki Kıvanç, sürekli yeni elyaf kompozisyonları ve kumaş desenleri geliştirdiklerini açıkladı. Kıvanç sözlerini şöyle sürdürdü; “Ür-Ge projesi kapsamında, 2014 yılından bu yana 3 yıllık geliştirme sonucunda, yün içerikli kumaşları modernize eden yeni ürün grubumuz KIVANÇ PLUS’ı çıkardık. Son yıllarda tüketicilerin doğal elyaftan üretilen ürünleri tercih etmesi sonucunda artan ilgiyle, kalite ve doğallığı bütünleştiren yün, KIVANÇ PLUS koleksiyonunda yeniden hayat buluyor.”
2017 itibariyle Turquality programına kabul edilen Kıvanç Tekstil ayrıca TÜBİTAK tarafından yürütülen EUREKA destekli TICOTEX ve FOTOCAT isimli iki projeyi başarıyla tamamladı. Çeşitli ülkeler ve kurumlar tarafından desteklenen bu program, bitkisel kaynaklı yağların kumaşın yüzeyine tutundurularak, çevreye duyarlı nanoteknoloji ürünü kumaşlar üretip, piyasaya sunmasını kapsıyor.