RadiciGroup ‘Moda – Döngüsel Ekonomide Neo-Malzemeler’ isimli yeni kitabında sürdürülebilirlik ve çevresel etkileri azaltma açısından önemli ürün yelpazesini sunuyor.
Çözelti halindeyken boyanmış polyester, geri dönüştürülmüş polimer polyester ve biyolojik esaslı poliamid; RadiciGroup tarafından özellikle moda endüstrisi için üretilen düşük çevresel etkilere sahip iplik çeşitlerinden bazılarıdır. Moda dünyası sonunda sürdürülebilirliği ele alıyor ve sadece güzel ve güçlü değil, aynı zamanda sürdürülebilir olan malzemeleri istiyor.
Sürdürülebilirlik ve yeni pazar gereksinimleri
Bu yeni pazar gereksinimlerini karşılayan RadiciGroup ürün portföyü, son zamanlarda yayımlanan Moda – Döngüsel Ekonomi’de Neo-Malzemeler’ başlıklı kitapta açıklandı. İtalyanca ve İngilizce versiyonları bulunan kitap kitapçılardan alınabiliyor. Kitap, Marco Ricchetti tarafından Blumeine Srl ve İtalyan sürdürülebilir moda sosyal ağı Sustainability-lab ile işbirliği içinde düzenlendi.
Kitabın ilk bölümünde bulunan, Aurora Magni tarafından yazılan ‘RadiciGroup ve Sentetik Elyafların Geleceği’ başlıklı bölüm, firmanın web sitesinden de okunabiliyor. Üstelik, kitabın tamamı, moda endüstrisinin yönünün genel bir resmini sunmak için çok sayıda kapsamlı makale sunuyor.
RadiciGroup sürdürülebilirlik raporu
“RadiciGroup, moda değer zincirinde ideal üretim tedarikçisi olarak öncü bir rol oynayabilir” diyen RadiciGroup Comfort Fibres İş Bölümü Müdürü Oscar Novali şunları söyledi; “RadiciGroup, azaltılmış çevresel etkili ürünleri de dahil olmak üzere, hem küçük hem de büyük miktarlarda malzeme tedarik etmek için çok çeşitli pazar ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahiptir. Yıllar geçtikçe yetkinliğimiz genişledi. Bizi rakiplerimizden ayıran ve sürdürülebilirliği rekabet avantajı haline getiren yeni teknolojilere, güncel üretim tesislerine yatırım yaptık. Elyaf endüstrisindeki 75 yılı aşkın tecrübemiz ve dikey olarak entegre poliamit üretimi, bizlerin piyasadaki en kaliteli üreticilerden biri olduğumuzu iddia etmemizi mümkün kılıyor.”
Novali sözlerini şöyle bitirdi; “üretim birimlerimizin birçoğu ISO 14001 sertifikalı ya da yakında sertifikalı olacak, on yıldan uzun bir süredir faaliyetlerimiz hakkında rapor aldık. Şeffaflık ve bilgi paylaşımı için tüm hissedarlarımıza bir ‘Grup Sürdürülebilirlik Raporu’ yayınladık.”
Kitap, üç alana (yenilenebilir, yenilenemez ve geri dönüştürülebilir) bölünmüş malzemelerin bir analiziyle başlıyor, daha sonra elyaf sürdürülebilirliği, su ve kimyasal kullanımı gibi konuları ele alıyor, hem büyük hem de küçük markaların desteklediği sürdürülebilirlik girişimlerine genel bir bakışla son buluyor.
Sürdürülebilirlik ve hammadeler
Blumine Srl Başkanı Aurora Magni; “Hammaddelerin nihai ürünlerin sürdürülebilirlik derecesi üzerinde belirleyici bir etkisi var. Son yıllarda birçok elyaf üreticisi, döngüsel ekonominin sürdürülebilir değerleriyle uyumlu, estetik açıdan çekici, yüksek performanslı ürünleri gerçekleştirmek için araştırma ve deneyleme için yatırım yapmış durumda.
Ürün inovasyonu ile birlikte, çeşitli malzemelerin C02 emisyonlarını ölçmek ve en az çevresel etkiye yol açanları tercih etmek için izleme ve kontrol prosedürlerini uygulamak da önemlidir. RadiciGorup’un inançla seçtiği yaklaşım ise şudur; “ölçmüyorsanız geliştiremezsiniz.”