10 C
İstanbul
Çarşamba, Kasım 27, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Türk-Alman İşbirliği Endüstri 4.0 Alanında İlerliyor

FuarlarTürk-Alman İşbirliği Endüstri 4.0 Alanında İlerliyor

- Haber Sponsoru -

Türk-Alman İşbirliği Endüstri 4.0 Alanında İlerliyor
Türk-Alman İşbirliği Endüstri 4.0 Alanında İlerliyor

Türkiye ve Almanya’da teknoloji ağırlıklı üretim yapan firmaların liderlerini, üst düzey yöneticilerini, AR-GE yöneticileri ve bilim dünyasını buluşturan 2. Türk-Alman İnovasyon Zirvesi, İstanbul’da 15-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. Global Success Club (GSC) tarafından ve Alman Federal Araştırma ve Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile gerçekleştirilen zirvenin ana konusunu Endüstri 4.0 oluşturdu.

Otomotiv, makine, kimya, yenilenebilir enerji ve otomasyon teknolojileri gibi birçok sektörden yaklaşık olarak 300 katılımcı ile gerçekleştirilen zirvede Has Group Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Küpeli de konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcılar inovasyon odaklı iş bağlantılarının yanı sıra Almanya´da yatırım fırsatları için de araştırma yapabilme ve fikir edinme şansı yakaladı.

Endüstri 4.0 ile değişim son derece radikal

Zirvede açılış konuşmasını yapan Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik; “Endüstri 4.0 ile değişimi son derece radikal olarak yaşıyoruz. Bu aşamadan sonra nereye doğru gidilecek? Üretim sektörü zeka, otomasyon ve robotlar ile yönetilmeye başladı ama Endüstri 4.0 bundan da daha öte bir dünyadır”  dedi.

Zirvenin ilk gününde üretimde dijitalleşmeyle birlikte gelen fırsatlar ve zorluklar; geleceğin çalışanlarından beklenen nitelikler ön plandayken; ikinci güne akıllı üretim paneliyle başlanarak dijital uygulamaların teknik yönlerine ağırlık verildi. Daha sonra tekstil sektörünün örneğinde dijitalleşmenin nasıl uygulanabileceği ve üretimde yeni iş modellerinin Sanayi 4.0’ın etkisiyle nasıl değişeceği tartışıldı.

Paralel gerçekleşen oturumların yanı sıra katılımcılar dijitalleşmeyi birebir deneyimledi. Katılımcılar, zirve için geliştirilmiş olan bir uygulamayla, zirvenin teknoloji partneri Vestel’in sunduğu tabletlerle dijitalleşmeyi yaşayıp, interaktif oylamalarla oturumlara katılabildiler. İlk kez düzenlenen ‘Innovation Lounge’ adı verilen bölümde de katılımcılar yeni dijital dünya ile mültimedya ortamında karşılaştılar. Burada özellikle, 15 Mart akşamında verilen Türk-Alman İnovasyon Ödülü’ne aday gösterilen startuplar firmalar (işe yeni başlayanlar) ve Endüstri 4.0 alanında önde gelen firmaların inovasyon ve uygulamaları akıllı tahtalar kullanılarak gösterildi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler