11.2 C
İstanbul
Perşembe, Kasım 14, 2024

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

Biancalani ‘Tekstil Severler’ arasında yerini aldı

Biancalani Textile Machinery, Prato’daki Museo del Tessuto’yu...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

TOYOTA Endüstriyel Gücünü ITMA ASIA’da Öne Çıkardı

DokumaTOYOTA Endüstriyel Gücünü ITMA ASIA’da Öne Çıkardı

- Dokuma Haber Sponsoru -

ITMA ASIA 2016’ya yeni dokuma çözümleriyle katılan Toyota; çokyönlülük ve esneklik ile enerji tasarrufu ve kaliteyi birleştiren sistemleriyle ziyaretçilerden tam not aldı.

Otomotiv, malzeme taşıma ekipmanları ve tekstil gibi farklı sektörlerde çözüm sunan Japon devi TOYOTA INDUSTRIES CORPORATION (TICO) tekstil inovasyonlarına devam ediyor. Bu yenilikleri 21-25 Ekim tarihlerinde tekstil dünyasını Şanghay’da buluşturan ITMA ASIA 2016’da Salon 3 B16’daki standında sergileyen firma, dokuma çözümleriyle ilgi topladı. Sektörde ses getiren öncü E-shed sistemini de sergileyen firma maksimum esneklik ve kalitenin yanı sıra enerji tasarrufunu da ön plana çıkardı. TOYOTA standında 4 air-jet dokuma makinası, 1 water-jet dokuma makinası ve 1 ring eğirme makinası sergilendi. Standda ayrıca tekstil tesisleri için kullanışlı 2 adet fork lift araç da yer aldı.

Firma standında düşük hava üretimi sağlayarak kullanıcıya avantaj sunan E-shed ağızlık sistemiyle donatılmış hava-jet (air-jet) makinası JAT810’u görücüye çıkardı. Makina, son derece üstün ve akıllı düşük hava sistemi dahil olmak üzere, TICO ve USTER Technologies arasındaki başarılı işbirliğinden doğan birçok yeniliğe sahip. TICO ayrıca uygulama alanını ve çeşitliliğini E-shed servo ağızlık açma sistemi ile genişletti.

water-jet LWT810 İlk Kez Sergilendi

Toyota, hava-jet sistemine ek olarak yeni jenerasyon su-jet (water-jet) tezgahı LWT810’u global pazara ilk kez sunmak için ITMA ASIA’yı tercih etti. Operatör desteği, kalite yönetimi ve performans özellikleriyle su-jeti sistemlerinde bir ‘mihenk-taşı’ olarak tanımlanan bu sistemle firma, hem Asya hem de küresel pazarda artan optimizasyon ve hız taleplerine cevap veriyor. Ring eğirme makinası RX300 ve bununla üretilen TOYOTA’nın orijinal fantezi ipliği MOSAIC YARN da standa ilgi gören bir başka noktası oldu.

Pazarda daha fazla verimle daha düşük enerji, atık ve yedek parça tüketimi sağlayan makinalara olan talep artışına değinen Toyota Tekstil Makineleri Bölümü Satış Departmanı Planlama ve Yönetim Grubu Müdürü Noriharu Teraoka, müşterilerin bakış açılarının değişimini şöyle belirtti; “Müşteriler artık uzun vadede ayakta kalmaları için düşük maliyetli yüksek miktarda üretim yerine, değer katan çözümlere odaklanmaları gerektiğinin farkındalar.”

Firmanın Avrupa ve Asya pazarlarındaki politikası hakkında konuşan Teraoka, Toyota’nın tüm pazarlara sunduğu hizmetlerde aynı kalite ve yenilik standartlarını uyguladığını açıkladı. Buna göre Toyota’nın temel ürün tasarımı ve hizmet yapısının her yerde aynı olduğuna değinen Teraoka, yalnızca yerel marketlerin özel taleplerine karşın adaptasyonlar ve modifikasyonlar yapıldığına işaret etti.

toyota-itma-asia-textilegence1‘Türkiye’deki Hizmet Ağımızı Geliştiriyoruz’

Türk pazarının Toyota için yeri ve bu pazardaki stratejilerinden bahseden Noriharu Teraoka, Türkiye’nin sadece üretim hacmi değil kalite, yaratıcılık ve know-how altyapısıyla da dünyanın en önemli tekstil pazarlarından biri olduğunu öne sürdü. Teraoka sözlerini söyle sürdürdü; “Geçtiğimiz yıllarda bu önemli pazarda etkimizi arttırmak için yeni biri girişime koyulduk.”

Bu girişim sonucunda Türkiye’deki hava-jet teknolojisinde lider konuma yükseldiklerini ifade eden Teraoka, bu pazardaki yerlerini koruyup güçlendirmeye odaklandıklarını dile getirdi. Bu bağlamda sürekli olarak Türkiye’deki yerel servis ağlarını geliştirme çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Teraoka,  bu doğrultuda gerçekleştirdikleri atılımları söyle özetledi; “Hizmet servislerimizdeki kaliteyi arttırmak adına yeni ve işinde uzman, kalifiye eleman alımları yapıyoruz buna ek olarak yedek parça sağlama sistemini iyileştirerek müşterilerimizle doğrudan ve basit bir iletişim ağı kuruyoruz.”

Ana pazarı Avrupa olan Türk tekstilcilerin yüksek teknoloji ve kalite ihtiyaçlarının arttığına dikkat çeken Teraoka, tekstil üreticilerinin pazardaki rekabette öne çıkmasının; yaratıcılık, kalite ve ‘pazara sürüm süresi’ performanslarına bağlı olduğunu belirtti. Teraoka, Toyota’nın; AR-GE, Enformasyon Teknolojileri ve yeni hizmet konseptleri çalışmalarıyla sürekli olarak müşterilerini rekabette bir adım ileri taşıyacak yeni teknolojiler geliştirmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler