Denim giysilerde talep edilen taşlama – aşındırma efektini insan elinden çıkmış gibi işleyen teknolojiler geliştiren VAV Technology iki yeni robotu ürün portföyüne kattı.
Denim sektörü için geliştirdiği teknolojilerle kısa sürede tanınan bir markaya dönüşen VAV Technology iki yeni ürününü pazara sundu; denim taşlama / aşındırma işlemini insan elini taklit ederek yapan ERASER MD48 SCRAPING ROBOT ve potasyum permanganant (PP) uygulaması için DA VINCI OB48 SPRAYING ROBOT.
Bilindiği gibi moda ve giyim alanında aşındırma efektli denim giysilere yoğun talep devam ediyor. Kumlama ve farklı yıkama süreçleri gerektiren bu işlem ile denim giysilerin katma değeri yükseliyor. Ancak geçmişte yoğun olarak kot işçileri tarafından gerçekleştirilen kumlama, kanserojen etkileri nedeniyle insan sağlığını olumsuz etkiliyordu. Ancak VAV Technology lazer makinaları ile bu işlem insan eli hassasiyetinde ve daha az maliyet (işçilik, enerji ve kimyasal) ve daha az çevresel etki ile gerçekleştirilebiliyor.
Robotik kollar ile taşlama işlemini adeta insan elinde yapılmış gibi yapan ERASER MD48 SCRAPING ROBOT işçilik hatalarını ve sağlık sorunlarını ortadan kaldırarak, standart kalitede ile üretim kapasitesini arttırıyor. Clone Mac Eraser kopyalama sistemi bu projenin başarısında en önemli faktördür. Vasıfsız işçiler sadece sistemi çalıştırmakla görevlendiriliyor. Bu robot günlük 4000 civarında pantolonu işleyebiliyor.
DA VINCI OB48 SPRAYING ROBOT ise lazer aşındırma sonrasındaki insan sağlığı ve çevre için tehlikeli kimyasal süreç PP (potasyum permanganant) için geliştirilmiş bir çözüm. Robotik kollar ile bu sistem, insan hareketini taklit ederek su bazlı kimyasalları denime püskürtüyor. Burada sistemin merkezinde kayıt modülü (recording modüle) Clone Mac 10AX AN bulunuyor. Ahtapot sistemde 8 manken ve spreyleme için 4 robotik kol yer alıyor. Denim kıyafeti sadece makinadaki modellere giydirmekle yükümlü olan personel, böylece tehlikeli kimyasallara maruz kalmamış olurken, 1-2 personel ile günlük yaklaşık 4.500- 5000 adet pantolon gibi çok yüksek bir üretim kapasitesine ulaşılmış oluyor.
VAV Technology’nin geliştirdiği yeni makinalar, lazer işleminden sonra uygulanması gereken (PP) uygulamasının insan sağlığına zararlı etkilerini engellemeyi amaçlıyor. Bu robot işçiler denim ürünlere verdiği katma değerin yanı sıra üreticilere işçi maliyetlerini (maaş, gıda vb.) düşürerek ve kalite standartlarını yükselterek destek veriyor.
Eraser MD48 ve Da Vinci OB48 robotları VAV Technology’nin 8 yıllık AR-GE çalışmalarının eseri olarak ortaya çıktı. Firma bu çözümlerinin dünya lansmanını geçen yıl ITMA Milano fuarında 250 metrekarelik standında gerçekleştirmiş ve yoğun ilgi görmüştü.