9 C
İstanbul
Çarşamba, Aralık 4, 2024

Kahramanmaraş’ta tekstil ihracatı %12 artışla olumlu işaret veriyor

Türkiye’de tekstil üretiminin yoğun olduğu kentlerin başında...

Söke pamuğu, AB’de tescillenen ilk pamuk ürünü olarak tarihe geçti

Anadolu’nun yerel değerlerinden biri olan Söke pamuğu,...

Textilegence Eylül Ekim 2024 sayısı yayınlandı

Dokumadan baskıya, eğirmeden teknik tekstillere en güncel...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Oerlikon Yapay Elyaf Teknolojilerinde Lider Konumda

EğirmeOerlikon Yapay Elyaf Teknolojilerinde Lider Konumda

- Eğirme Haber Sponsoru -

Oerlikon Yapay Elyaf Teknolojilerinde Lider Konumda
Oerlikon Yapay Elyaf Teknolojilerinde Lider Konumda

Oerlikon yapay elyaf teknolojilerinde lider konumda; Geliştirdiği iplik teknolojilerini ITM 2016 fuarında anlatan Oerlikon Manmade Fiber Segmenti, çatısı altındaki Oerlikon Barmag ve Oerlikon Neumag markaları ile büyük ilgi topladı.  

ITM 2016 fuarında Salon 3 Stand 313’de mümessili Tekstil Servis ile müşterilerini ağırlayan İsviçreli Oerlikon Group, Manmade Fibers Segment’inde yer alan Oerlikon Barmag ve Oerlikon Neumag markaları ile sunduğu çözümleri anlattı. Firma ‘Eriyikten İpliğe, Elyafa ve Nonwoven’a’ mottosu ile teknik tekstillerin yanı sıra tekstil ve giyim çözümlerindeki gücünü gözler önüne serdi. Fuarda Oerlikon Barmag monofilamant üretimi için POY/ DTY, FDY ve IDY filament iplik ve tekstüre alanındaki yeniliklerini sunarken Oerlikon Neumag ise BCF, kesikli elyaf ve nonwoven çözümleriyle yer aldı. Müşteriler en son geliştirmelere 3D showroom’da sanal gerçeklik teknolojisi ile deneyimledi. Firma küresel pazarda öne çıkardığı sürdürülebilirlik temalı e-save felsefesini Türk müşterilere anlattı.

Textilegence’ye özel açıklamalarda bulunan Oerlikon Group Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı André Wissenberg Türk ve dünya pazarlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Wissenberg; “Şu anda tek bir kaynaktan, polyester, naylon ve polipropilen için karmaşık yapay elyaf iplik sistemleri sunmak için gerekli know-how’a ve kapasiteye sahip dünyadaki tek üreticiyiz. Makinalarımız pazarda yoğun ilgi görüyor ve biz bu çözümleri sürekli geliştirmeye odaklıyız” dedi.

Türkiye Ciddi Potansiyele Sahip

Oerlikon Yapay Elyaf Teknolojilerinde Lider Konumda
Oerlikon Yapay Elyaf Teknolojilerinde Lider Konumda

Oerlikon Neumag ve Oerlikon Barmag ile küresel pazarda lider olduklarının altını çizen Wissenberg, Türkiye pazarında da özellikle eğirme ve kesikli elyaf alanında lider konumda olduklarını belirtti. Kesikli elyaf pazarının Türkiye’de hızla geliştiğini söyleyen Wissenberg, ITM fuarı boyunca Türk üreticilerle bu konuda başarılı görüşmeler gerçekleştirdiklerini açıkladı. Wissenberg; “Şu anda Çin pazarı özellikle yapay elyaf ve eğirmede düşüş yaşıyor. Bu Türkiye için büyük bir fırsat olabilir. Çünkü Avrupa, Amerika ve İngiltere’de tekstilciler gittikçe daha fazla olarak bölgesel üretim talep ediyor, ayrıca Asya pazarı ile yakın olmak istiyor. Türkiye bu konularda birçok avantaja sahip. Türkiye coğrafi olarak 200-300 milyonluk bir pazar olan Avrupa’ya çok yakın bir ülke. 40 içerisinde tekstil üretimini İngiltere, Almanya gibi önemli Avrupa pazarlarına tedarik edebiliyor. Çin ile böyle bir avantaj söz konusu değil. Şu an Türkiye için yatırım alanında mükemmel bir zaman çünkü Çin pazarı 2018’de yeniden büyümeye başladığında Türkiye hazır değilse bu fırsattan yararlanamamış olacak.”

Oerlikon Yapay Elyaf Teknolojilerinde Lider Konumda

Son yıllarda Türkiye kesikli elyaf pazarında hızla gelişme yakalandığını ifade eden Wissenberg, ITM fuarı boyunca başarılı görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Wissenberg hem Avrupalı hem de Türk müşterilerin kesikli elyaf için en son teknoloji kalitesini istediğini, bunun da pazar rekabeti ve başarısı için doğru bir adım olduğunu savundu. Son yıllarda gelişim olmakla birlikte filament ve tekstüre pazarında Türkiye’nin Çin’in karşısında daha küçük bir paya sahip olduğunu dile getiren Wissenber, Türk pazarında bu alanda gelişimi için ciddi bir potansiyel gördüklerini vurguladı.

Türk tekstilcilerin profesyonel bir bakışa sahip olduğunu dile getiren Wissenberg, güçlü bir know-how gerektiren son teknolojiyi tercih ettiklerini söyledi. Wissenberg; “Sunduğumuz bu know-how zamanla müşterilerimize geçiyor,  böylece kendilerini çok geliştiriyorlar. Aramızdaki partnerlik kısaca kazan-kazan prensibine dayanıyor. Biz onların üretim kalitelerini ve müşterileri için tekstil kalitelerini arttırmalarına yardım ediyoruz. Müşterilerimizden biz de çok şey öğreniyoruz. Onların üretim süreçleri ve bu süreçte karşılaştıkları sorunlardan elde ettiğimiz bilgiler, çözümlerimizi güçlendirmeye, AR-GE sürecimizi yönlendirmeye katkı sunuyor” dedi.

İran Pazarı Hızla Büyüyecek

İran pazarının tekrar dünyaya açılmasının kendileri için de büyük bir fırsat yarattığını kaydeden André Wissenberg, bu pazardan yapay elyaf teknolojilerine büyük talep yaşandığını aktardı. Wissenberg; “Yıllardır İran’a BCF’nin yanı sıra POY/DTY,FDY ve kesikli elyaf çözümleri gibi iplik projeleri tedarik ediyoruz. İran 80 milyon nüfusu ile ithalat ve ihracat için gerçekten büyük bir pazar” şeklinde konuştu.

Teknik Tekstil Çözümlerimizin Ağırlığı Artacak

‘Eriyikten ipliğe (from melt to yarn) mottosu ile elyaflar ve nonwoven üreticileri için tam bir çözüm sunucu olmak için çalıştıklarını dile getiren Wissenberg, her müşterinin yatırım bütçesine uygun esnek ve komple çözümler oluşturduklarını kaydetti. Oerlikon’un toplam iş hacminde teknik tekstillerin %15-20’lik bir yere sahip olduğunu açıklayan Wissenberg, bu alandaki büyümeyi sürdüreceklerini belirtti.

“Biz zaten yıllardır sağlam temellere dayanan ürün portföyüne sahibiz” diyen Wissenberg, Truetzschler’in kesikli elyaf bölümünün satın alınması hakkında şunları söyledi; “ Truetzschler 2006 yılında Fleissner’in geleneksel kesikli elyaf teknolojisini bünyesine katmıştı. Bizim de Mayıs 2016’da Truetzschler’in kesikli elyaf teknolojisini satın alarak, hem ürün gamımızı hem de müşteri tabanımız genişletmeyi hedefliyoruz.  Bu birleşme ile Avrupa ve özellikle Alman elyaf teknolojisiyle ilgilenen bir müşteri için tek adres olduk. Genişleyen portföyü ile Oerlikon Neumag müşterilerimize en iyiyi ararken, seçim yapma ve çeşitlilik şansı sunuyor. Satın alma ve bu iki markamızın kombinasyonu ile geliştireceğimiz bir sonraki adım; ve yeni çözümler muhtemelen ITM 2018’de Türkiye pazarıyla buluşacaktır.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler