7.9 C
İstanbul
Cumartesi, Aralık 21, 2024

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yayınlandı

Textilegence Kasım Aralık 2024 sayısı yılı tekstil...

Yılın ilk 10 ayında Türkiye’nin Mısır’a tekstil ihracatı %30 arttı

İTHİB’in yayınladığı ‘Tekstil ve Ham Maddeleri Sektörü...

ABD başkanlık seçimi sonuçları Türkiye’deki ihracatçılara umut oldu

Tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de yakından takip...

1 Hour Shirt; hızlı modadan adil modaya

Fashion Revolution Germany ve döngüsel moda markası...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Picanol Dokuma Yeniliklerini ITM’de Sundu

DokumaPicanol Dokuma Yeniliklerini ITM’de Sundu

- Dokuma Haber Sponsoru -

Erwin Devloo - Picanol standı
Picanol yenilikçi dokuma teknolojilerin ITM 2016’da Türk tekstil sektörüne sundu.

Picanol Dokuma Yeniliklerini ITM’de Sundu – İlk kez tanıttığı rapier ve airjet dokuma teknolojiyle büyük ilgi gören Picanol, Türkiye pazarındaki gücünü arttırmayı hedefliyor. Picanol yeni makinalarında yüksek hız, maksimum verimlilik ve kolay kullanım noktalarını vurguluyor.

Rapier ve airjet dokuma teknolojilerinin güçlü markası Picanol, katıldığı ITM 2016 fuarında Salon 2 No 218’deki standında üç dokuma modelini çalışır halde ziyaretçilerine sundu; denim dokuma için rapier modeli OptiMax-i (4 – R – 190, havlu dokuma için TerryMax-i (8 – R – 260) ve gömleklik kumaş dokuması için airjet modeli OMNIplus Summum (6 – R – 190). TerryMax-i’nin geçen sene geliştirilerek ITMA 2015 fuarında ilk kez lanse ettiklerini hatırlatan Picanol Pazarlama İletişim Müdürü Erwin Devloo, Türkiye pazarına bu ürünlerin ilk kez tanıtıldığını vurguladı. Rapierli havlu kumaş dokuma makinası TerryMax-i kumaşın düşük mekanizmalı direkt elektronik tahriği, mükemmel hav oluşumunu garanti ediyor. Diğer yandan, Picanol’un airjet dokuma makinalarında en son jenerasyonu temsil eden OMNIplus Summum, firmanın 30 yıllık deneyimini ve bu alandaki teknolojik bilgisini buluşturuyor.

Picanol makinalarının Türkiye’de birçok kurulumunun gerçekleştiğine işaret eden Devloo, ITM fuarı boyunca gördükleri ziyaretçi ilgisinden memnun kaldıklarını söyledi. Devloo, sundukları çözümlerin Türk tekstilcilerine sağladığı avantajlar konusunda şunları söyledi; “Picanol olarak her zaman rakiplerimizden %15 daha iyi olma prensibiyle çalışıyoruz. Bu nedenle teknolojiye odaklanıyoruz. Bu sadece daha hızlı makinalar anlamında değil, aynı zamanda ergonomik, kolay kullanımlı, enerji tasarruflu ve daha az atık oluşturan makinalar geliştirmeyi kapsıyor. Bu noktalar dokumacılar için oldukça önemlidir. Bununla birlikte, Türkiye’deki organizasyonumuza oldukça büyük bir yatırım gerçekleştirdik. İstanbul ve Bursa’da ofislerimiz var ve oradaki müşterilerimize daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verebilmek için kendi satış ve servis görevlilerimiz bulunuyor.”

AR-GE Bugüne ve Geleceğe Yön Veriyor

Dokuma makinalarının ciddi yatırımlar olduğu için geçmişte kurulumlarının da hayli zorlu olduğunu hatırlatan Devloo, Picanol makinalarının kolay kullanım ile öne çıktığını vurguladı. Tüm kurulumların mikroişlemciler tarafından gerçekleştirildiğini açıklayan Devloo, böylece zorlu manuel kurulum ayarlarının ortadan kalktığını dile getirdi. Devloo; “Hızlı ve kolay kurulumun yanı sıra, daha az titreşim ve klavye ile otomatik gerçekleşen ayarlama dokuma kalitesini direkt etkiliyor.” dedi.

Picanol ITM standından görüntü
Picanol Dokuma Yeniliklerini ITM’de Sundu

AR-GE departmanlarında 100’den fazla çalışanın yer aldığını açıklayan Erwin Devloo, gerçekleştirilen çalışmaların sadece geleceğe değil bugünün ürünlerine de odaklandığını ifade etti. “Sürekli yeniliklere odaklıyız” diyen Devloo, makinalarını sürekli yeniliklerle uyumlu hale getirmek için çalıştıklarını belirtti. Devloo, mevcut makinalara yeniliklerin uygulanmasının onların çalışma ömrünü uzattığını söyleyerek, mevcut müşterilerin de makinalarını geliştirerek daha karlı bir yatırım gerçekleştirmiş olduğunun altını çizdi.

Geçen yılın ‘ITMA yılı’ olduğunu belirten Devloo, birçok yeniliğin pazara sunulduğunu, bu yeniliklerin de sürekli büyümeyi devam ettirdiğini savundu. 2016 yılının ilk yarısında Türkiye pazarında gayet başarılı sonuçlar elde ettiklerine değinen Devloo; geleneksel tekstil bölgeleri olan Bursa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Çorlu’nun yatırımlarda öne çıktığını aktardı.

Picanol Dokuma Yeniliklerini ITM’de Sundu

Devloo sözlerine şöyle devam etti; “2016’nın ilk yarısında sipariş defterimiz kalite ve teknolojiye artan talep sayesinde doldu; bu da yeni dokuma makinalarının başarısı ve Euro’nun olumlu oranı ile desteklendi. Dokuma makinelerinin raporuna göre; farklı pazarlarda bu durum farklılaşsa da endüstriler 2016’da ağırlıklı olarak daha fazla büyüme hedefliyor. ” Picanol Group 80. yaşını kutladığı 2016 yılının tamamında, firma tarihindeki en iyi yıl olan 2013’teki gibi bir ciro gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Devloo Türk tekstil pazarında önde gelen firmalarla çalıştıklarını belirterek konuşmasını şöyle bitirdi; “Birçok müşterimiz inanılmaz kalitede ve yaratıcılıkta dokumalara imza atıyor. Kalite ucuz ve raslantısal değildir. Makinalarınızda ve üretim sürecinizde kaliteye odaklanırsanız kaliteli kumaşlar elde edersiniz. Picanol olarak ‘Birlikte büyüyelim- Lets Grow Together’ şeklindeki sloganımız müşterilerimizle birlikte büyümemiz anlamına geliyor. Bu partnerlikte satış çok küçük bir aşamayı oluşturuyor, satış sonrası destek de çok önemli. Sürekli birbirimizi geliştirmeye odaklanıyoruz.”

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler