13 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Türkiye tekstil ihracatında ABD’de ve Orta Doğu’da yükselişte

Türkiye tekstil ve ham maddeleri sektörü ocak-şubat...

Toptan kadın giyim ihracatı e-ticaretle büyüyor

Toptan kadın giyim sektörünün gelişmesi için kurulan...

Deprem bölgesinde hazır giyim üretimi bir yılda yarıya düştü

Türkiye’nin 11 ilini derinden sarsan 6 Şubat...

Nivogo: Türkiye’de ‘geleceği değiştiren moda’ döngüsel dönüşüm

Nivo (yeni) ve go (harekete geçmek) kelimelerinin...

Bego Jeans; temiz denimin hikayesi

Çevresel etkisi en yüksek tekstil ürünlerinden biri...

Rusya-Ukrayna Savaşı Türk tekstil sektörünü nasıl etkiliyor?

Uzun yıllardır Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilim, 2014...

Trützschler Spinning Türk Pazarından 2018 İçin Umutlu

EğirmeTrützschler Spinning Türk Pazarından 2018 İçin Umutlu

- Eğirme Haber Sponsoru -

Trützschler Spinning 2017'nin ilk yarısında Türkiye pazarından memnun kaldı.
Trützschler Spinning 2017’nin ilk yarısında Türkiye pazarından memnun kaldı.

Tekstil endüstrisinin güçlü teknoloji gruplarından Trützschler Group, kapsamlı çözümleriyle birçok prosese hitap ediyor; Trützschler Spinning, pamuk ve yapay elyaf sektörlerinde eğirme hazırlığı için teknolojiler sunuyor. Trützschler Card Clothing tarak ve penye makineleri için yıllardır başarılı şekilde yüksek verimli garnitürler üretiyor. Trützschler Nonwovens ise nonwoven ürünlerin üretiminde, açmadan sarmaya kadar tüm üretim süreci için makine ve tesis kurulumu yapıyor.  Son olarak, Trützschler Man-Made Fibers ise,  BCF ipliklerin ve endüstriyel ipliklerin üretiminde kullanılan makine ve sistemlerin yetkin üreticilerinden birisidir.

Trützschler Spinning Pazarlama Başkanı Hermann Selker 2017 yılının ilk yarısının beklentilerini karşıladığını söyledi. Selker; “Küresel pazar bağlamında, 2016 yılı ile aynı satış seviyelerindeyiz. Ancak Türkiye pazarı geçen seneye göre zayıfladı” dedi. Yılsonuna ilişkin tahminlerde bulunan Selker; “2016 yılı rakamlarına dayanarak, 2017 için istikrarlı bir iş hacmi bekliyoruz. Türkiye’de zayıf bir 2017’den sonra, 2018’de yatırımların normal bir seviyeye geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Türk Pazarı Trützschler Spinning için önemli

Türk tekstil endüstrisinin Asyalı iplik üreticileriyle güçlü bir rekabet yaşadığını dile getiren Selker, Türk tekstil sektörünün emtia üretiminden değerli tekstillere doğru ilerlediğinin altını çizdi. “Doğru yol budur” diyen Selker, Türk tekstil sektörünün en büyük avantajının Avrupa pazarına yakınlığı olduğunu savundu.

Hermann Selker, 2017’nin ilk yarısında pazara T-BLEND sistemini sunduklarını ve ilk kurumların başarılı bir şekilde devreye alındığını açıkladı. Selker yeni çözümü şöyle anlattı; “T-BLEND, hassas karışımlar için bir elyaf harmanlama çözümüdür. Karışımlı iplikler için küresel bir trend söz konusu. Buradaki tipik Truetzschler yenilikleri; makinelerin kendiliğinden optimizasyonu ve kendi kendine öğrenme sistemleri alanındadır.”

Yatırım ve AR-GE çalışmaları hakkında bilgi veren Bay Selker, makine ve teknolojilerin geliştirilmesi ve optimizasyonunun kesintisiz süren bir süreç olduğunu belirtti. Selker, tekstil fabrikalarında kalite ve teknik yönetimime yardımcı olan izleme/denetleme sistemlerine özel bir önem verdiklerini belirtti. Endüstri 4.0’ın geleceğin ta kendisi olduğunu söyleyen Selker, Endüstri 4.0 hakkındaki konuşmaların kendilerinin günlük işi olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer haberlere göz atın

Yazarın diğer haberleri

Diğer etiketlere göz atın:

En çok okunan haberler