Tüketicilere ıslak mendil konusunda doğru yerde imha etmeye yardımcı olacak. EDANA, atık su sistemlerini korumak için kişisel bakım ve temizleme mendillerinin doğru atılması (yok edilmesi) için güncellenmiş bir Uygulama Kodu duyurdu.
2013 yılında yayımlanan mevcut kodun güncellenmiş versiyonunda, ‘Sifona atmayın’ sembolü taşıyor. Bu sembol genelde sifona atılma riski taşıyan bu tür mendillerin paketlerinin arkasında veya önünde bulunuyor. ‘Do Not Flush – Sifona Atmayın’ simgesi ile işaretlenmiş olan tek kullanımlık mendiller, bir çöp kutusuna atılmalıdır.
Önceki Uygulama Kodu ile karşılaştırıldığında önemli değişiklikler şunlardır;
Tek kullanımlık ıslak bebek mendillerinin hepsi, yıkanabilir olsalar bile, ‘Sifona Atma / Do Not Flush – DNF sembolü) ile etiketleniyor.
DNF sembolü paketin arkasından, çıkarma noktasına yakın olacak şekilde, öne doğru taşınıyor. Böylece tüketiciye paketten her ıslak mendil kullanımda uygun yok etme yöntemini hatırlatılıyor.
Etiketlemeye yönelik karar şeması basitleştirildi.
İkincil paketinde bir DNF sembolü vardır, bu sayede tüketicinin paketi rafta olduğu zaman zaten sembolü görebilmesi sağlanıyor.
DNF sembolü, ön panel yüzeyi ile orantılı olarak daha büyük olacaktır. Kontrast ve okunabilirlik gereksinimleri daha da güçlendirildi.
İngiltere Çevre Bakanı Thérèse Coffey şunları söyledi; “Tüketiciler doğru şeyi yapmak istiyorlar, bu nedenle ıslak mendiller üzerinde açık etiketleme yapılması, nelerin yıkanabileceğini ve nelerin sifona atılmayacağını bilmeleri için çok önemlidir. Endüstrinin bu alandaki olumlu çalışmalarını memnuniyetle karşılıyoruz; kamunun milyonlarca sterlin harcamasına mal olan kanalizasyonlarımızı tıkayan mendi sorununu çözmek için hepimizin sorumluluğu var.
Pierre Wiertz;“Tüketiciye, suya atılabilir ve atılamaz mendil arasında kolaylıkla ayırt edilecek net bilgi vermenin şart olduğunun farkındayız.”
EDANA Genel Müdürü Pierre Wiertz ise şunları dile getirdi; “Tüketiciye, suya atılabilir ve atılamaz mendiller arasında kolaylıkla ayırt edilecek net bilgi vermenin şart olduğunun farkındayız. Bebek mendilleri, uygun bir şekilde atmak için en geniş tüketici kafa karışıklığının olduğu örnek bir ürün kategorisidir. Yeni Uygulama Kodu’nu başlatarak, tek kullanımlık mendil endüstrisi kullanıcıların ürünleri doğru şekilde yok etmesine yardımcı olmak istemektedir.”
Uygulama Kodu ve sembolleri, hem EDANA hem de INDA web sitelerinden ücretsiz olarak edinilebiliyor.